Szekeres Viktor

Van, ahol a Simpson családot is betiltanák

Arról már nem egyszer olvashattunk, hogy a tévében tapasztalt túlzott szexualitás miatt az erkölcscsőszök, a vallási jelképek nem rendeltetésszerű használata miatt mondjuk a hitbuzgó keresztények emelnek szót, de hogy egy animációs filmet is betiltsanak...

Venezuelában, a nálunk adásainak idején kora este műsorba kerülő Simpson család ellen emelte fel szavát a kormány, miszerint az inkább felnőtteknek szóló amerikai animációs sorozat nem feltétlenül a délelőtti tizenegy órás, kisgyerek kompatibilis idősávba való, ugyanis a rajzfilmben bemutatott meglehetősen diszfunkcionális család rossz irányba viheti az ifjabbak gondolkodását. A hírek szerint a sorozat betiltásáról egyelőre nincs szó, mindössze megfontolandó javaslatként fogalmazta meg igényét a kormány az egyik tévécsatorna irányába.

Hasonló, rajzfilmes példát persze itthonról is hozhatunk, hiszen nálunk az illetékes szervek a Dragonball című japán mesét találták úgy, hogy korhatár kiszabására méltó, aminek köszönhetően csak az esti órákban lehetett volna adni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #14
    Venezuela=Chavez=kommunizmus
    én nem lepődök meg a híren
  • ziipp #13
    Forrás: saját kútfő.

    Sok kis hiba torlódik észrevétlenül, míg a végén akkor tömeget nem jelentenek, hogy ilyesfajta anomáliákat okoz(hat)nak.
  • MiZo81 #12
    És ez a mondatrész, hogy: "Venezuelában, a nálunk adásainak idején kora este műsorba kerülő Simpson..." nem tűnt fel senkinek, hogy teljesen értelmetlen????

    "a nálunk adásainak idején"

    Vazz, honnan van a cikk? Ki fordította? Legalább a forrás meg lenne nevezve...
  • ziipp #11
    Jó, de akkor ne pont a Simpsonst tiltsák be... Ha már tisztogatni akarnak, kezdjék a Balázs és Mónika Show helyi klónjaival.

    Lentebb épp azt fejtegettem, hogyha a szülő nem neveli rendesen a gyerekeit, akkor már úgyis mindegy. Legyen az TV, utca, vagy net - nem lesz rendes értékítélete. Ez ellen ilyen határozatokkal nem lehet hatékonyan fellépni, meglátásom szerint.
  • Etinger #10
    Végül is ha belegondolok a Simpson családban tényleg vannak kicsit húzósabb nem gyereknek való részek, dee... azért elég elenyésző ez, főleg ha azt nézzük mennyi más olyan rajzfilm sorozat van ami rossz irányba viszi a gyereket és este 6 előtt skubizhatják a lurkóóóók :):)
  • bippo #9
    ziipp: Egy ideális világban így is lenne, ahogy szeretnéd. De ebben, - a mi világunkban - nem baj, ha kicsit felülről intézkednek, hogy hangyányival kevesebb szemetet kapjon a gyerek a fejébe, ha már a szülő nem figyel (mindegy, milyen okból) ilyenre.
  • Reg5 #8
    A Boci és pipin régen mikor néztem, rendesen féltem. A Simpson családot meg tiltsuk be; logikus...
  • ziipp #7
    Ezek a "betiltók" azt nem értik meg, hogy nem törvényekkel kell elérni a gyerekek normális fejlődését, hanem neveléssel, ami viszont a szülők feladata. Ezért ez csak egy újabb felesleges papírlap, a gyakorlati élethez semmi köze.

    Azt én is elismerem, hogy tényleg vannak kegyetlenül elborult rajzfilmek Sajnos a címét nem tudom, de az egyikben arról volt szó, hogy jött egy UFO, aki szövetkezett a helyi kis sráccal, hogy megegyék a többi ember agyát. Ó fájdalom!

    Egyébként pont ma gondolkoztam azon, hogy ha majd gyerekem lesz, mit engedek meg neki és mit nem. Próbálom nem elfelejteni, hogy kisebb koromban mit váltottak ki belőlem ezek a rajzfilmek. Szerintem egy kis gyerek nem tud olyan gazdagon jelzőket társítani ezekhez karakterekhez, mint egy felnőtt. Pl. az eszébe se jut, hogy "Fúú, ez meg milyen drogos film!" és hasonlók. Egyszerűen bohócoknak látja őket, akik valamiért hülyeségeket csinálnak. Ezért én nem tarom ezeket annyira ártalmasnak. Feltéve, ha közben kellő törődést kapnak, nem pedig az van, hogy délután négytől nyolcig letámasztják a TV elé, addig sincs gond vele alapon.
  • hawkie22 #6
    Dragonball tényleg jó volt. A CN-es rajzfilmek közül nem sokat tudok felsorolni, ami jó is, ezek a Dexter laboratóriuma, a Bill és Mandy kalandjai a Kaszással és a Boci és pipi. SUPERCOW!!!! :D
  • A1274815 #5
    A legtöbb személyiség zavarhoz születni kell!