Szekeres Viktor

Cenzúrázzák a foci-EB-t

Még mindig tart a svájci hírközlési hatóság által benyújtott panasz kivizsgálása, mely az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ellen és annak cenzúrázási technikái iránt irányul.

A panasz szerint az UEFA ugyanis bizonyos jeleneteket nem enged adásba, s ezzel kimerítik a cenzúra tényállásának fogalmát. Példaként felhozták, hogy az UEFA által ellenőrzött élő adásban a nézők nem láthatták ahogy június 8-án, az Ausztria - Horvátország mérközésen Bécsben a renitens szurkolók egy csoportja görögtüzet gyújt, majd utána az egyikük be is szaladt a pályára.

Az UEFA tettét azzal magyarázta, hogy nem akarnak reklámot csinálni a bajkeverőknek, deviáns alakoknak és inkább arra koncentrálnak, ami igazán fontos egy-egy mérkőzésen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aneurysm #10
    Ha Kínaiak cenzúráznak akkor meg mindenki egyből tiltakozik.
  • Iamzozo #9
    Szerintem nem gond, én egyetértek vele, hogy kihagyják. Sok barom van, nem kell még motiválni is. Az a baj, hogy a focin a (szurkoló) balhét az autós karambollal tudjuk összehasonlítani. A kapcsolata a két dolognak viszont nem egy a sporttal...
  • Kingsley #8
    már-már nekem ciki, hogy ide milyen lassan érnek el a hírek...
  • ffxi #7
    Sztem nem kéne egymeccsen semmit sem cenzúrázni. Ettől is érdekes. Az olyan, mint autós sportban a karambolt kihagynák :)
  • kalapos01 #6
    Ebben az a legszebb, hogy a hírek nem gyárthatóak, mint a cikkek és az interjúk, vagyis mindnek van valami forrása. Ott pedig visszanézve az utóbbi 100 hírből csak 1-2-nél van megjelölve a dolog. És érdekes módon, azoknál nincs reklamáció. Kéne írni, mert mocskok.

    Christian Bale lesz Robin Hood? - nincs forrás
    4 milliárdból készül az új magyar megaprodukció - nincs forrás
    A Jóbarátok sztárja ismét sorozatban - nincs forrás
    Szivárognak ki a netre az új sorozatok - nincs forrás
    A legújabb Max Payne-képek - nincs forrás
    Augusztusban jön a Skorpiókirály 2. - nincs forrás

    Hihetetlen durva.
  • bertino #5
    hűha nagy szavak ezek -.-
  • cptkilljoy #4
    Biztosan bennem van a hiba, mert egy olyan oldalról jutok mindig az SG-re, ahol a filmes/TV-s hírek vannak kiemelve, amik nagy részét Szekeres Viktor írja, pedig isten látja lelkemet, távol álljon tőlem, hogy konkrétan pont belé akarjak kötni, de nem tudom megállni, hogy meg ne említsem: ezt a cikket szinte betűről betűre ugyanezekkel a szavakkal olvastam június 16-án egy másik oldalon egy másik cikkíró tollából...

    Csak két részlet az emesa.hu oldalán 16-án megjelent cikkből:
    "...az UEFA által ellenőrzött élő adásban nem került képernyőre június 8-án, amikor Bécsben a szurkolók görögtüzeket gyújtottak, sőt, egyikük beszaladt a pályára az osztrák-horvát meccs alatt."

    "„Nem akarunk nyilvánosságot nyújtani a bajkeverőknek. Arra koncentrálunk, ami igazán fontos a mérkőzéseken.”"

    Valószínű, hogy mindkét oldal ugyanonnan, az MTI-től kapta az információkat, csak amíg 16-án az emesa.hu megjelölte forrásként az MTI-t, addig Szekeres Viktor, nemcsak, hogy néhány szó átírásával emelte át a hírt, de még a forrást sem jelölte meg.

    Ez a mai magyar korrekt internetes újságírás?
  • szunyika #3
    :D:D jah, grat :D
  • Gladiator #2
    Ejjha! Látom sikerült értelmezned a cikket.
  • Broafka #1
    hmm, ha nem akarnak reklámot csinálni, akkor ez miért került nyilvánosságra? ^^