Szekeres Viktor

A fociEB térdre kényszerítette az RTL-t és a TV2-t

Büszke lehet magára a Magyar Televízió, hiszen megtörtént az, amire nem sokan számítottak: a labdarúgó európabajnokság mérkőzéseit nem egyszer többen nézték a királyinak nevezett tévén, mint az RTL és a TV2 filmjeit és sorozatait.

Ráadásul ez a pár győzelem nemcsak a teljes lakosság körében, hanem ami fontosabb, a 18-49-es kereskedelmileg fontosnak tartott csoport tagjai között is realizálódott. Persze a heti átlagot tekintve az m1 továbbra is csak a harmadik helyen szerepel a nézettségi versenyben, de az olykor 1,2 milliós nézettséget is elérő este 8 után kezdődő meccsek csak a legerősebbnek tartott műsoroktól kaptak ki (Barátok közt, Hal a tortán, Fókusz).


És hol van még a vége?, tehetnénk fel a költői kérdést, hiszen a csoportmérkőzések és negyeddöntők után a legnagyobb meccsek még hátravannak, így egy prominens döntős párosítás után tovább növelheti előnyét az m1.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • banok #17
    aha félidő közepén reklám mi?
    OMG
  • Csaba42 #16
    Hát ez nem meglepő.
  • Laci082 #15
    Pontosítok. A magyar médiatörvénynek nevezett tákolmányba írta bele valami nagyon okos, hogy sporteseményt nem lehet megszakítani, csak a játékközi szünetekben. Na most aki ezt írta az feltehetően még csak focit látott a TV-ben, és azt féltette (pedig amilyen unalmas sz*r meccsek vannak még azokat is feldobná egy-két reklám). Technikai sportoknál viszont az a csúcspont amikor baleset miatt percekig körözgetnek a biztonsági autó mögött, és ezt se lehet levenni, holott ennél már biztosan izgalmasabb lenne egy reklám. Az általam fogott összes országban a freetv-k mind megszakítják reklámmal a közvetítést. Vannak viszont olyan helyek pl.: Németország ahol az ingyenes RTL mellett a fizetős Premiere is közvetíti a F1-et, méghozzá prémium módon több csatornán, több módban, persze prémium árban. Szóval ott aki reklámmentes közvetítést akar, az fizet érte (vagy beszerez egy okosított műholdvevőt...). Mivel a FIA kezd elszállni agától, és lassan aranyárban mérik a közvetítési jogot, kizártnak tartom, hogy sokáig tartani lehet a reklámmentes közvetítést ingyenes csatornán. Jelenleg se tartozik éppen a nagyon nyereséges műsorok közé, inkább csak presztízs értéke van (kb olyan mint a Foci EB most az MTV-nek)
  • lamella #14
    Nem értettem félre. Csupán javasoltam, hogy filmek alatt is legyen ez. Ne csak a forma1-nél :)Sőt két reklámblokk között nyomhatnának még futó szalagcímeket is, mint anno a pesti zavargásoknál :)
  • winnie #13
    szerintem valamit nagyon félreértettél. filmet meg lehet szakítani. forma1-et nem.
  • lamella #12
    Nagyszerű! Akkor legyen filmek alatt is osztott a képernyő, de ne csak a végén a feliratozásnál, hanem közben is negyedóránként. Addig persze vegyék le a film hangját, hogy a reklám jól, tisztán hallható legyen. Ezzel még időt is spórolnának nekünk. Hálistennek engem nem érint mert filmeket évek óta nem nézek tv-ben. Mivel a régi szolgáltató elpucolt, így amíg nem választ újat az ember, addig ugye nincs adás. Nos, én kb 3 hét után vettem ezt észre, így gyorsan felismertem, hogy nincs is erre szükségem. Idén 2 műsor van ami érdekel: az EB és az Olimpia. Ez hálistennek egy dróttal is megoldható, így és ettől függetlenül is üdvözlöm, hogy az m1 adja.
  • assdf #11
    Ez nem igy müködik. Megnézem az előtte lévő 20 perces összefoglalást is amiben van 10 reklám, meg az utánna lévőt is amiben szintén van 10 reklám. Akkor meg minek magába a futamba? Nem véletlenül irták bele a közvetitési szerződésbe hogy nem lehet megszakitani reklámmal. Idén még nem láttam ezt a variációt, lehet hogy most már az is benne van hogy megosztani sem lehet :)
  • winnie #10
    ja, én is azt mondom, hogy ne legyen forma1. mi értelme körbe-körbe menő autókat mutatni. az sem normális, aki kitalálta...(sorry, de röhej, hogy te, mint fogyasztó kvázi ingyen kapod az rtl-en a kedvenc sportodat és fel vagy háborodva, hogy az rtl, ha már kiadott ennyi pénzt érte, akkor vissza is akarja kapni a befektetését. ahelyett, hogy örülnél... oké, olykor én is visszasírom a kétforintos kenyeret és kádár apánkat (not!), de hidd el, nem te teszel szívességet azzal az rtl-nek, ha megnézed az adásukat:)
  • assdf #9
    én nem bánom hogy az m1 közvetiti. Nincs benne reklám (a szünetet kivéve).
    Vegyük pl a forma 1-et amit az rtl közvetit. Ugyebár a szerződés szerint nem lehet megszakitani reklámmal.
    Erre mit csinált tavaly az rtl? Fogja magát, és egyszercsak kettéosztja a képet, a bal oldalin megy a futam, a jobb oldalin meg vmi mosóporreklám. Hát a jó k. anyját...

    Na ilyen közvetitésből nem kérek.
  • NSC #8
    hát az m1 kommentátorai se negy klasszisok.talán gundel aki ér vmit