Szekeres Viktor

Megvan az új Dűne-film írója

David Lynch és a SCIFI minisorozata után Peter Berg is nekigyűrkőzik a lehetetlen küldetésnek, hogy megfilmesítse Frank Herber scifi-klasszikusát, a Dűnét. A forgatás előkészítése rendben halad és úgy tűnik, hogy már a forgatókönyvírót is kiválasztották.

A Hollywood Reporter értesülése szerint a jelölt nem más, mint Josh Zetumer, aki jelenleg még újoncnak számít a szakmában, azonban 2008-a Villain című szkriptjéből, 2010-re pedig a The Infiltratorből fog film készülni.


A Paramount Pictures A Hancock és a Királyság rendezőjét kérte fel a nem kevéssé megtisztelő feladatra, de egyelőre még nem tudni, hogy Peter Berg filmje milyen formát fog ölteni, illetve, hogy hány részes lesz és, hogy a könyvekből hény részt fognak megfilmesíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #16
    Bubbax:
    Ahhoz, hogy elkészüljön pl igencsak zseniális Babylon 5 nem 200 millió amcsinak kellett zseninek lennie, hanem elég hozzá 1 db JMS (meg pár segítője). És ha megnézed az igensűrű amcsi (nyál) term(el)ést akkor akár fel is teheted a kérdést, hogy akkor mégis hol a halál f.szába van ott az a sok állítólagos zseni? Talán a DH stábjában? Aligha.

    SW: 3 jó film, egyetértek, 3 szar, ebben is egyetértek, node ott volt könyvben a Thrawn trilógia, majd még kettő, azok nem kissé vertek rá az eredeti trilógiára sztori szinten

    loverman:
    "kapásból tudnék 10 olyan filmet mondani amihez intelligencia szükséges és sikeres volt"
    .... és mégse teszed? Miért nem ??
  • Bubbax #15
    mrzed001: Azért érdekes, hogy a intellektuális kultfilmeket, sorozatokat is a "redneck tahók" országából kapod nemde?

    loverman:"olyan magasságban lenne a sorozat mint a Star Wars"
    ehhehe...mivan??!...A béka segge alatti magasságtól kéne megszédűlnöm?...StarWars=3 nézhető+3 elcseszett film+100 férckönyv+500 seggtörlőpapír képregény és egy szakállas hülye.
  • Loverman #14
    kapásból tudnék 10 olyan filmet mondani amihez intelligencia szükséges és sikeres volt, úgyhogy nem hinném hogy ez az érv helytálló. A Dűne lehet hogy szerinted jó, de sok más szerint nem. ennyi. persze nem vagyunk istenek hogy megmondjuk hogy eredendően (ki hogyan nevezi) jó vagy rossz lett:D de tény hogy megbukott. művészfilm-rendező csinálta. már maga Lynch sem teljesen százas mint tudjuk... kár hogy nem James Cameron rendezte:(
  • Sance231 #13
    Csak azért, mert ti kiindultok 1 példából, még nem lesz minden művészfilm rossz, bár tapasztalataim szerint ezt napestig magyarázhatnám, akkor is le lennék hurrogva.

    Amúgy pedig bármilyen hihetetlen is, az USÁban is van értelmiség. Persze ugyanúgy kisebbségben vannak, mint a magyarországi értelmiség a sok bunkó paraszthoz képest.
  • mrzed001 #12
    Na azokért nem is kár. Ezekről mindig az a mondás jut eszembe, hogy
    "csak azért mert senki sem ért meg, még nem vagy művész" (hanem pölö tahó ..)

    Viszont azok a filmek/sorozatok szoktak még meg"bukni" (nem top10) amelyek megértéséhez intelligencia szükséges (a többség odaát ugyebár síkhülye texasi meg bronxi, meg redneck meg ... republikánus ... ők ezt nem is érthetik meg), ahol végig kell ülni, oda kell figyelni és meg kell érteni amit lát az ember (A Dűne ilyen, régi beszélgetős scifi-k, Végtelen határok sorozat, Babylon 5, ... ezek az úgynevezett kultfilmek/sorozatok).
    Na ez az amcsiknak nem megy, ez nekik TÚL MAGAS és hülyeség és hablaty, ezért az ilyenek soha a b.dös életbe nem lesznek közönség kedvencek a zsíragyak őshazájában
  • Loverman #11
    a szó szerinti Művészfilmek, mint a Taxidermia, vagy más olyasmi ahol a földre sz*rnak a művészi hatás miatt,stb stb, azok szoktak bukni a pénztáraknál. meg a rossz filmek.
  • Loverman #10
    ö,nem
  • Nethyrrea #9
    pont az? szerintem a legkevésbé sincs köze hozzá.....viszont a könyv hangulatához anno tényleg lynch volt a legjobb választás. kellően elvont módon tudta hozni a könyv hangulatát.
  • Sir Quno Jedi #8
    Az igazán jó (és valóban művészi értéket is hordozó) filmek többnyire bukták.
  • Loverman #7
    zseniális.... szerinted. sokmillió szerint meg nem. ezért is lett nagy bukta a film. ha annak idején Dino di laurentiis nem bízza a lányára a munkálatokat (vagy ha nem is ők producerkednek), illetve ha nem művészfilm-rendezőt választanak ki akkor most már olyan magasságban lenne a sorozat mint a Star Wars, már kijött volna az összes könyv filmen.... de hát ez van. a DL-féle megbukott (azért istenítette egy maroknyi rajongó sokáig mert nem volt más helyette), a minisorozat meg ugye minisorozat, kis költségvetés, B színészek. Végre jó lenne egy AAA kategóriás filmet csinálni belőle jó rendezővel és forgatókönyvíróval.