Szekeres Viktor

Tévésorozat a XIII-ból

Sokáig csak álmodozhattunk róla, vagy a képregény alapján készült FPS-sel játszhattunk, de pár éve már magyarul is olvashatjuk a kultikus belga képregényt, a XIII-at, melyből most tévésorozat készül - méghozzá Amerikában.

Az NBC csatorna azonban nem hagyományos tévésorozatban gondolkodik, hanem afféle minisorozatban, így a nézőknek télen, amikor adásba kerülhet a XIII, egy lezárt történet jut 4 órában, melyet nem befolyásol holmi nézettségharc.

Azt nem tudni, hogy mennyire zsugorodik össze a több füzetből álló képregényfüzér története, melyből többek között a Robert Ludlum-féle Bourne-adaptáció is merített, ám az alapoknak nem esett bántódása, mindössze Amerikába helyeződik át a történet.

Megölik az ország első női elnökét és rá pár hónapra titokzatos férfi tér magához egy erdőben. Az egyetlen utalás arra, hogy ki is lehet, a tarkóján lévő római 13-as. A főszerepben Val Kilmert és Stephen Dorffot láthatjuk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cptkilljoy #7
    Na, konkrétan ma este ismét hozta SzV a maga által felállított színvonalat:

    SzV friss hírekkel operál
  • cptkilljoy #6
    Lehet... De az akkor is rohadtul bosszant, hogy amíg az általam leírt információknak utánanézni nekem sem tartott tovább, mint két perc, addig ezt az az ember, akit ezért fizet az SG, és akinek az írásai normális esetben irányadó és tájékoztató jellegűnek kellene lennie, az annyira nem veszi a fáradtságot, hogy pl. egy dátumnak utána nézzen, vagy hogy akár az IMDB-n, de a sorozat rövid leírásának MÁSODIK MONDATÁT is elolvassa... Szekeres Viktor minden második kritikájában kihangsúlyozza, hogy ő bizony a KRITIKUS, és vagy velem van a gond, vagy máshol van a bibi, de én úgy gondolom, hogy egy igazi kritikus nem dobálózhat légbőlkapott információkkal. És félreértés ne essék, nem csak erre az egy írására gondolok. A tárgyi és kapcsolati tévedéseknek se szeri se száma az írásaiban. Én csak ezt a hányaveti, nemtörődöm hozzáállást kifogásoltam, amit mint olvasó kikérek magamnak...
  • kicsibicska #5
    Túldramatizálod a dolgokat.
  • cptkilljoy #4
    Szekeres Viktor kritikáiból eddig is sütött a "csak legyen meg a karakterszám, és különösebben nem érdekel, hogy mit is írok", és a sok pontatlanságtól már többször hidegrázást kaptam, de ez a négy bekezdés már nagyon fáj. Ludlum Bourne sorozata, mint azt már PetruZ is írta, 1980-as, vagyis elég érdekesen merített volna a '84-ben indult képregényből. Arról nem is beszélve, hogy a "Robert Ludlum-féle Bourne adaptáció" az mi a rák? Mert ugye Ludlum megírta a Bourne Identity-t, ezzel '80-ban megalkotva Jason Bourne-t. Na de akkor mit is adaptált Ludlum és kitől, vagy honnan? Az utolsó bekezdésen először felhúztam a szemöldököm, mivel az eredeti képregényben Sheridan elnök férfi volt, és az amnéziás XIII-at egy tengerparton találja meg egy kutyáját sétáltató ember. A sorozatban valóban női elnök lesz meggyilkolva a Függetlenség Napi ünnepségen (végre valami, ami stimmel!), de a tengerparti megtalálást itt sem módosítják ERDŐRE(?), ahogy a játékban is megtartották ezt az alapvetést. A főszereplők megemlítése meg már csak stilisztikai dolog, mert nem tudom hányan gondolták ez alapján, hogy Val Kilmer lesz XIII, pedig ő Mongoose-t fogja alakítani, és Stephen Dorff lesz XIII...
  • Wittgen #3
    A játék oltári jó volt
  • sirpalee #2
    Szuper :)
  • PetruZ #1
    "...melyből többek között a Robert Ludlum-féle Bourne-adaptáció is merített..."
    Fordítva. :) (Az első könyv 1980-as, az első képregény 1984-es.)