Szekeres Viktor

Itthon is bukta a szuperhősös paródiafilm

Az utóbbi idők pocsék paródiafilmjeinek köszönhetően idehaza is egyre kevesebben érdeklődnek a műfaj iránt, bár még mindig van egy réteg, aki gurgulázva nevetve várja a következő moziba érkező próbálkozást.

A szuperhősös képregényadaptációkat parodizáló Superhero Movie címe nem szabad, hogy elrettentse a Date Movie-tól vagy az Epic Movie-tól sugárban hányókat, hiszen ezúttal nem Jason Friedberg és Aaron Seltzer jegyzi a filmet. Ők idén már korrekt sikert arattak az egyszerűbb humort kedvelők körében a Meet The Spartans című 300 paródiájukkal, mely azonban egyelőre idehaza nem várható a mozikban.


Talán azért sem, mert a Superhero Movie premierje hetén Budapesten mindössze a harmadik helyre elegendő 8314 fizető nézőt tudott mozgósítani, s ezzel még a 10 milliós nyitóhetet sem tudta abszolválni, így a bukások közé került.

Persze mindez össze sem hasonlítható a Speed Racer alig 2000 nézős kezdésével, s mint írtuk, ilyen alacsony kezdésre "nagy" film esetén évek óta nem volt példa és minden bizonnyal sokáig még nem is lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bender93 #10
    Amúgy is itt minden film bukás.
  • temes69 #9
    ebben a filmben nincs is poén!! ez egy erőltetett szar! annyira gagyi hogy már fáj. leslie nielsen miatt néztem meg(nem nem moziban, de még az arányt is kár volt rá pazarolni) de hatalmasat csalódtam. ez még sörözve sem vicces....
  • lordofchaos #8
    Egy kicsit ijesztő a hozzászólásokat nézve hogy egy ilyen moslék ennyi embernek tetszik. Csak akkor nyugszom meg, amikor ránézek az IMDb-s értékelésre hogy a közízlés azért úgy ahogy rendben van, a film oda került ahová való.
  • smaszi #7
    Ja, és más fórumokon is olvastam: némelyik IQ-betyár olyanokat irogat, h. ez lesz a Scary 5...
    Csak azért mert Leslie Nilsen és Regina Hall szerepel benne, atól még ez nem az...haló...
  • smaszi #6
    Ahogy az előttem szóló kkwx is mondta (írta), manapság nincs egy olyan paródia sem, ami kissé magasabbra helyezné a mércét... Szó szerint már iszonyodom az ilyen filmektől... Pedíg régebben kedveltem őket (persze igényesebbek is voltak)!
    Mindegy, majd csak jön egy újabb ETALON, amihez majd újra lehet viszonyítani az elkövetkezendő időkben...csak éljük meg...
  • kkwx #5
    Mostanában a paródiafilmekkel az a legnagyobb baj, hogy nagyon erőltetik a paródiákat. Nem tudnak csinálni normális filmes utalásokat, paródiákat mint anno a Csupasz Pisztolyok, vagy a Horrorra Akadva 1-2, vagy mint a South Park, amikor a néző észre vesz egy utalást és még ha nem vicces akkor is röhög, vagy örül, hogy "hú láttam az eredetit, tök jó". Ezt a filmet még nem láttam, de az előzetes alapján, az jön le, hogy itt is azt hiszik, hogy attól lesz valami paródia, ha teljesen lekoppintják a díszleteket, a karaktereket, jeleneteket, vagy még a poénokat is kicsit máshogy (szarabbul) eljátszva, és az egy hú de igényes paródia lesz, pedig rohadtul nem. Ez egyszerűen szánalmas és erőltettett főleg az Epic meg a Date Movie-ban, de a Horrorra Akadva 4-ben is már ebbe az irányba indultak el, csak ott még tudtak poénokat is csinálni, ezér nézem majd meg a Superhero Movie-t, mer úgy tom azokhoz áll közelebb.
  • Gauge #4
    Szerintem nagyon lett ez a film. A csigás poén pedig utólérhetetlen:D
  • Loverman #3
    Hát igen, de azért ebben mérföldekkel jobb poénok voltak mint pl az Epic Movie-ban.
  • wolruf #2
    Szerintem is egyszer ehető, röhögős film volt. Bár kicsit itt is eltúlozták az anális szelek mutogatását. Izé hallhatatosságosságát...
  • ffxi #1
    Nemtom mért buknak ezek. Naon csípem őket. Sztem sokan a stori miatt rótják le. De épp az a lényeg, hogy nincs sztori :)