Szekeres Viktor

Már a premier napján megbukott a Kis Vuk

Talán még egy magyar filmet sem várt akkora netes ellenszenv, mint a Kis Vukot - egyes fanatikusok még odáig is elmerészkedtek, hogy a film bukását kérjék egy felső akarathoz fohászkodva. Nos, imájuk meghallgattatott, a Kis Vukot nem hogy 400 ezer, de még 150 ezer néző sem fogja látni. Hacsak...

Hacsak el nem indulnak nemsokára szervezett kisiskolás csoportok és nem tekintik meg, hogy miért is döglik a légy - Gát György szerint. Mert a jelen törvényi szabályozás szerint nem a vállalt bevétel, hanem a vállalt nézőszám után jár az MMKA-támogatás és az 1,4 milliárd forint költségvetésű Kis Vuk alkotóinak 60 ezer néző elérése után nem kell visszafizetni a kapott 75 millió forintot.

De ez a 60 ezer néző egyelőre nagyon messzinek tűnik, hiszen a kis Vuk a premier hétvégéjén mindössze 4882 nézőt érdekelt Budapesten, amivel egy 7. helyet szerzett a bevételi listán úgy, hogy közben két másik premier, az ugyancsak csalódást keltően rajtoló Utcai királyai (8784 néző) és a meglepően jól nyitó Márai-film, az Eszter hagyatéka (5319) is megelőzte.

Az 5 ezer néző alatt nyitány a mostani premierek közül az Éjszaka urainak bemutatkozásával egyenértékű, mely filmet eddig a fővárosban 12 ezren láttak és már nincs is a top20-ban. A Kis Vuk persze ennél többre számíthat, országos szinten körülbelül 30-40 ezer nézőre (ebből Budapesten 15-20 ezer néző várható), bár a 27 kópiával nyitó film alig 7%-os helykihasználtsága nem sok jóval kecsegtet. És abban bízni botorság lenne, hogy a szóbeszéd hatására özönleni kezdenének a nézők, mert... szóval olyan lett a film, mint ahogy azt vártuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jázmin15 #36
    Sziasztok!
    Én szerencsére még nem láttam a filmet, de nem is érdekel... Már a plakátja sem tetszett... A VUK úgy VUK ahogy volt... Nem lett volna szabad ennyire beújítani.. A Macskafogó 2 sem volt egy nagy durranás, de legalább az úgy nézett ki, mint az első rész. Na re ez a digitális förmedvény... Nem csodálom, hogy megbukott...
  • smaszi #35
    Jézus-Úr-Isten!!! Hát ez a naggggyon alacsony "színvonal" már szinte kötelezővé kell, h. váljon? Miért kell ezt így eröltetni? Miért tennék kötelezővé kisiskolásoknak a megnézését? Inkább vetítsék az eredetit, abból talán tanulnának is a gyerekek...de ebből...:-O Nem láttam még, (talán nem is fogom) de mi az a církuszos domina az ostorral? Az hogy jön a képbe? Minek kell az embereket teljes alakosan mutatni? Az eredetiben pont az volt a poén, h. sosem láttuk az emberek arcát. De persze kellett nekünk ez, majd most kifizetjük az internetadóból...Gáték meg röhögnek a markukba, és meglépnek még a 75 millával is...De tudjátok mit..így kell ezt csinálni Magyarországon! Mindenkinek kiszúrkuk a szemét egy rakás szeméttel aranyáron...Ka.ja b. az összes k.cs.g :(
  • spydee #34
    Gondolom úgy gondolták, hogy a mai kisapukák, kisanyukák és nagyik által szeretett kedves történetet, elhozzák a mai fiataloknak, gyerekeknek 21. századi technológiába csomagolva. Gondolták, hogy a mai kisgyerekek már csak a CGI-t eszik meg, egy sima rajzfilm már nem érdekli őket. Hát ahogy a bevételek és érdeklődés mutatja NEM JÖTT BE! Nem láttam, de nem is nagyon szeretném ezt a számomra is aranyos történetet megerőszakolva látni.
    Felfoghatnák már, hogy egy kisgyerek egy darab fakockával is ugyanolyan jól elvan, ha van képzelőereje, mint egy hét nyelven beszélő, lehetetlen színekben pompázó, szupertransformers katonával. Jó lett volna sima rajzfilm(abban jók voltunk, jók vagyunk), újabb történettel és pont. sztem!
  • Mr_Rob #33
    közepes???

    Az a technikai színvonal, amivel ezt az "animációs filmet" készítették az kritikán aluli. Számomra csak az a hihetetlen, hogy vannak emberek, aki ilyen munkát kiadnak a kezükből és büszkélkednek azzal, hogy csúcstechnológiával készült!
    Maga a látvány kb 15 éves és valószinüleg lelkes tinédzserek is össze tudnák ütni. (a filmet nem láttam, de az előzetese, meg a nevetséges verkfilmje bőven elég volt ahhoz, hogy messziről elkerüljem)
  • BobaFett #32
    Én inkább arra lennék kiváncsi hogyan lehet bekerülni ilyen berkekbe, ahol 1,4 milliárdból csak ennyi végeredményt kell produkálni... Énis szívesen építenék belőle magamnak balatonparti villát meg hasonlókat.
  • Loverman #31
    jaj de okos vagy, menj verd ki orbánra
  • GGByron #30
    Voltak itt azért egészen jó dolgok, csak suttyomba.
    Overnight, Opium, Taxidermia...
    Ha nem is tökéletesek, de olyat adtak, amit addig magyar filmek még nem.
    Kellenek persze a vígjátékok is, de már azt is soknak érzem manapság.
    Kis Vukot nem láttam még, előre meg nem mondok inkább véleményt.
  • savior #29
    talan tullephetnenek a regi idok feldolgozasain. mar kicsit unalmas a honfoglalas, a forradalom, a par tiz evvel ezelotti jatszodo filmek, a harmat gyenge animacioju mesek/filmek, a retro style eroltetese. persze b kategorias filmeknek jok, de valahogy erdektelen az osszes magyar film
  • Kagemusha #28
    Ehhez ertenek: kisiskolas csoportokat szervezni, hogy ne kelljen visszafizetni a tamogatast... Magyarorszag, GRATULALOK!

    Szemely szerint -mivel a szervezkedes mar elindult- most azonnal visszafizettetnem azt a 75 milliot... szerencsejuk van, hogy a jogi szabalyozas ezt nem teszi lehetove es szervezkedhetnek.
  • Tzupi #27
    :'(