Szekeres Viktor

Újabb 3D-film debütál a hazai 3D-mozikban

Idehaza "értelmes" 3D-s élményben eleddig két moziban lehetett részünk: a budapesti Palace Westend Real-D mozitermében, másodszor pedig az Aréna plázabeli Cinema City-s IMAX moziban, ahol eddig csak tízéves IMAX-filmeket vetítettek.

A legújabb 3D-filmet, március 28-tól mind a Westendben bemutatják digitális kópiáról, mind pedig az IMAX-moziban, s a hírek szerint egyedülálló élményben lehet része a nézőknek, akik a U2 koncertfilmjét választják. Ez az USA-ban január 23-án debütált, és azóta majd 7 millió dollár bevételt hozott csak Észak Amerikában.


A U2-koncertfilmet a banda dél-amerikai koncertturnéján rögzítették (a legtöbb anyag a Buenos Aires-i fellépésről van), és az a Mark Pellington rendezte, aki korábban már dolgozott U2-klipeken, míg a másik direktor a U2 koncertjeinek látványfelelőse, Catherine Owens volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DJ Boss #10
    Korábbi cikk, és hsz-eim a témában:
    korábbi imax cikk
    másik IMAXes cikk
    És ajánlom az imax.hu-t is, bogarászd át.
  • DJ Boss #9
    Nem igaz, nem IMAX kamerákat használtak. Imádom, h minden IMAXes hírnél ki kell okosítani a népet minden tévedésről...
    IMAXben a mozifilmek KIZÁRÓLAG DMR (gyp-sítve: digitális felnagyítás) útján kerülnek vetítésre (ha nem számítjuk a Polar Expresst). Jeleneteket olykor lőnek IMAX-3D-cam-mel, de ritkaság.
    Az I Am Legend-et 35mmes szalagra vették fel, a Transformerst és a Pókember 3-at vegyesen 2Ks digitális és 35mm-es szalagos kamerával.
    Más DMR-ek: link link
  • Yoshimitsu #8
    Egyenesen miért nem élőszereplős, színpadon? :D Az Real 3D lenne. és még fel is mehetnék megpofozni pókembert. :D
  • Suffering #7
    Nem értem h a Transformers, I am legendset meg a Pokember 3-at miért nem adják IMAX moziba itthon? Azokat is Imax kamerával vették fel, Amerikában nyomják imaxban ezt a 3 filmet.
  • emp #6
    Az Imax az egy "ezeréves technológia" szalagos géppel, ammi iszonyat nagy felbontást tud, csak éppen 5 perc filmhez 300 méter szalag kell. Emiatt a nagyfelbontás miatt olyan cseszett nagy a vászon. De igazából szerintem holtvágány mivel több száz kilós kamerákkal kell forgatni és vetíteni... Ezért vannak csak rövid filmek.

    A Real-D meg digitális. Kisebb felbontás, kisebb vászon... De ha részletes tech. infókra vagy kíváncsi, akkor nyugodtan kereshetsz a googléban vagy a wikipédián. Ne várj a sült galambra! :D

    Ja egyébként a Beowulf tök mindegy, hogy milyen film volt, mint film, de vizuális élménynek lenyűgöző és zseniális.

    A U2-t nem szeretem és soha nem is szerettem, de asszem elmegyek megnézni már csak zenész mivoltam miatt is... :)
  • winnie #5
    annyi biztos, hogy az imax bitang nagy vászon, míg a reald normális - legalábbis itthon. a többit az értőkre hagyom.
  • winnie #4
    az imaxben csak rövidfilmeket fox látni, legalábbis, ha direkt imax-filmet nézel, de a u2 az más - mint ahogy most van váltás az imaxben, jönnek más gagyik.

    a beowulf a westendben megy - vagyis ment. ma adják egy ideig utoljára, péntektől u2 lesz.
  • Magnum PI #3
    Mindenki a Beowulf-ot emlegeti de hol adják azt??? Az imax-ban négy gyagyi rövidfilm megy
  • Yany #2
    Valaki leírhatná érthetően, hogy pontosan mi a különbség a két technológia között: Real3D, IMax. Mindegyik polarizált szemüveges, az egyik analóg, a másik digitális. De mégis miért más a szemüvegük? (Imaxé drága és van benne valami kütyü - minek?)

    Milyen FPS-sel megy az egyik és milyennel a másik?
    Mi a felbontása egyiknek és mi a másiknak (analógnál van ilyen? :D)?

    Előre is köszi. ;)
  • koschwarz #1
    király! bár élő koncerten is voltam bécsben, de asszem ez is becsúszik. mellesleg a 3d-s beowulf is kihagyhatatlan. bár nekem a film önmagában is tetszett, de 3d-ben egyszerűen kihagyhatatlan. és ez nem az a régi vacak kék-piros papírszemüveges fejfájdítós szarság már...