Szekeres Viktor

David Fincher rendezheti a Heavy Metalt

Kevés olyan rendező van, akinek szinte minden filmje betalált, Fincher ezek közé tartozik. A videóklippekkel indító direktor olyan mozikkal rukkolt elő, mint a Hetedik, a Harcosok klubja, a Pánikszoba, a Játsz/ma vagy a Zodiákus, de a rajongók által szidott korai rendezése Végső megoldás: A Halál meglehetősen egyedire sikeredett.

Most pedig, miközben legújabb filmjének, a The Curious Case of Benjamin Button-nak zajlanak az utómunkálatai (benne Brad Pitt és Cate Blanchett) és egyre valószínűbb, hogy végre feldolgozhatja a Randevú a Rámával című Clarke-regényt, a Variety információi szerint a Paramount azt akarja elérni, hogy ő rendezze a 70-es évek Scifi-fantasy magazinja alapján készülő Heavy Metal első részét.


A népszerű antológiára épülő mozifilmet animációs formában tárják a közönség elé, a tervek szerint 8 vagy 9 történet lesz egy estébe sűrítve, melyeket más és más rendező készítene és mindegyik R-es korhatárú, felnőtteknek szóló besorolást kapna. Fincher mellett már Kevin Eastman és Tim Miller rábólintott egy-egy szegmens rendezésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • beef #10
    Na látod ettől félek, hogy tele lesz oda nem illő elemekkel.
    Sajnos a "lassú" történetfolyás miatt biztosan nehezen megvalósítható a film mondanivalója. Meghát se pisztolypárbaj, se szörnyek, se terroristák.
  • lokko #9
    A Randevú a Rámába igencsak bele kell tolni egy nagy adag Hollywoodot, hogy film lehessen belőle, mert történés az nem sok van benne, csak tömény hárdszifi és a látvány részeinek elemző leírása, ami regényben fizikára tudományra fikcióra nyitott közönség előtt működőképes, de filmben nagyon nem ... amúgy én bízom a csávóban, szememben tényleg minden arany amihez ő hozzáért
  • Loverman #8
    a harmadik alien azért lett olyan gyenge mert a producerek meg a forgatókönyvíró meg Fincher nem igazán dolgoztak össze hanem inkább tökönrugdalták egymást.
    amúgy mi az h "nem a legrosszabb,sőőőőt"? Mi annyira sőt? 3 vagy 4, sok választás nincs:D
  • galocza #7
    clarke-regényekben amúgy sem vannak gülüszemű ufók, én csak a gyermekkor végére emlékszem, hogy van találkozás. mellesleg az egyetlen regénye, amit olvastam és nem ásítoztam végig.
    a 3. alien film elsőre nekem se tetszett, másodjára nagyon. nincs benne piff-puff, mégis hozza a feszültséget, ebben az elsőre emlékeztet. tudom, sokan nem szeretik, de nem a legrosszabb alien film, sőőőőt...
  • julius666 #6
    A Randevú a Rámával-t én is olvastam.
    A lényeg az volt, h. a naprendszerünket egy "benzinkútnak" használta, a napból energiát szívott el, majd továbbment.
    Mi meg nagyképűen azt hittük, h. hozzánk jöttek.
    Nagyon látványos film lehet belőle, viszont unalmas is, tényleg szinte semmi nem történik benne, csak az űrhajót derítik fel, ha jól emlékszem idegennel sem találkoznak.
    Még asszem szerelmi szál sem volt benne (de ebben már tényleg nem vagyok biztos)
  • beef #5
    Nagyon remélem, hogy a Ráma filmet nem fogják hulivúdi maszlaggá silányitani, (érzelgős/hős szerelmes/amerikai zászlós).
  • Loverman #4
    A Heavy Metal F.A.K.K. 2 játék a Heavy Metal 2000 című rajzfilm játék változata, tehát igen:) Mivel természetesen utóbbit a Heavy Metal világából készítették.
  • avman #3
    inkább egy scifi képregénysorozathoz (jobban mondva graphic novelhez) van köze, amit a 80-as évek elején már egyszer rajzfilmre vittek.
  • emp #2
    Hát ez most szíven ütött!!! Filmen lesz a Randevú a Rámával és ráadásul egy ilyen rendezővel mint Fincher!!! Már most várom.

    Csimmasz! A lényege az volt, hogy a naprendszerünkbe érkezik egy baszott nagy idegen űrhajó és mi persze odamegyünk és be is jutunk, mert azt hisszük naívan, hogy hozzánk jöttek el végre az idegenek, majd a hajó irányt változtat és teret ugrik (asszem) vagy csak szélsebesen elviharzik, majd kiderítik, hogy csak egy irányváltó pont volt a naprendszerünk és egyáltalán nem hozzánk jöttek. Ezzel ad egy marha nagy pofont a mi kis "értelmes civilizációnknak" az író. Zseniális és abszolút klasszikus mű.
  • csimmasz #1
    Basszus,valamikor ifjú koromban olvastam a randevú a rámával-t,de fogalmam sincs miről szól!
    Az öregség?
    Egyébként ennk a Hevy Metal Fakk- hoz köze van?