Ötvös Tibor

Így készült: I.e. 10 000

Az Intercomnak hála, kaptunk egy exkluzív videót a Roland Emmerich rendezésében készült I.e. 10 000 című filmből. A több mint kétperces filmecskében érdekes dolgokat tudhatunk meg a vizuális effektekről.

A kisfilm sajnos angolul van, így akik nem beszélik a nyelvet, annak segítségképpen nagyjából összefoglalnánk miről is beszél a rendező. A német származású direktor elmondása szerint 10-15 évet kellett, hogy várjon az I.e. 10 000 elkészítésével, mert ennyi időbe telt, míg olyan szintre ért a CGI-animáció, mire létre tudta hozni azt, amit elképzelt.



Ezután a mammutok szőrének megvalósítását ecseteli, mely talán a legnagyobb kihívást jelentette a programozóknak. Minden egyes mammuton milliónyi szőrszál van, és ezek kölcsönhatásban vannak egymással és a mozgó állat keltette levegővel is. "Ahogy a film hősei a világ végére is elmentek, hogy megmentsék törzsüket, ugyanúgy kellett nekünk a forgatáshoz megtennünk ugyanezt" - fejezi be viccelődve Emmerich, utalva arra, hogy a munkálatok több kontinensen, Dél-Afrikában, Thaiföldön és Angliában zajlottak. A film hazai bemutatója március 13-án esedékes.

A bemutató videó letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)