Szekeres Viktor

Itthon nagyot bukott a Cloverfield

Amerikában hatalmas sikert aratott a JJ Abrams-féle szörnymozi, köszönhetően a remek marketingnek is, de úgy tűnik itthon nem nagyon van kereslet a műfajra, mint ahogy Amerika szimbólumának lefejezése sem különösebben indította be a nézőket.

Az nem meglepő, hogy a heti premierek közül nem a Cloverfield debütált legjobban, az azonban annál inkább, hogy adataival a magyar irodalmi műveltséget fejezte ki (mégis van remény?). A budapesti nézettségi adatok szerint ugyanis a Szerelem kolera idején című Marquez-adaptáció 11435 nézőt érdekelt az első héten, míg a Cloverfield csak 11044-et, így e két film zárt a heti lista 4. és 5. helyén. (Az első három helyen a 9 és fél hét, az Asterix az olimpián, valamint a Charlie Wilson háborúja osztozik.)


Bár idehaza nyilván nem lehetett akkora hírveréssel beharangozni az egyébként remekül sikerült Cloverfieldet, az előzetesen kudarcot jósolók véleményének ellentmond a hasonló kampánnyal felfuttatott Blair Witch Project hatalmas hazai közönségsikere. Sebaj, vigasztaljuk a rajongókat, a tervezett folytatás minden bizonnyal sikeresebb lesz itthon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zberta #22
    ez a willcox gyerek nem semmi!:D letölti warezba a kamosat azt itt meg fikázza a filmet!? :D XDXDXD

    hát végülis igazad van komám...a dv kamerás filmet jó megnézni kamerás minőségbe is mi!? :D csoda h megtudtad úgy nézni! :D
  • winnie #21
    de nem tudhatja, hogy tetszik-e neki, ha a letöltés után villámgyorsan törli.
  • skodatuning #20
    " Mellesleg ezek a filmek maximum egy letöltést érnek meg, majd utána egy villámgyors törlést."

    ha tetszik akkor 4-szer töltöd le???
  • winnie #19
    "Nagy bakot lőttél (nem először). Ki mondta, hogy én moziban láttam?"

    szicsász, királyfi. fel sem merült bennem, hogy nem warezhuszár vagy. (ennyire ne nézz naivnak. a szóhasználatból lerí a legtöbb emberről.)

    csak azt mondom, hogy láttad. és innentől kezdve tök mindegy, hogy mit mondasz. akkor lennél kemény legény, ha nem láttad volna, ha azt mondanád, hogy "nem alacsonyodsz le egy cloverfieldhez".

    a moziba járók nem a warezhuszárokból kerülnek ki. (én sem nagyon mozizok). akinek meg nincs lehetősége warezelni, az két dolgot tehet. vagy megnézi, vagy nem. itthon nem nézték meg. látatlanban.

    " Mellesleg ezek a filmek maximum egy letöltést érnek meg, majd utána egy villámgyors törlést."

    ez meg nokomment. milyen ízlésre vall ez? tudom, hogy sz*r, de letöltöm és megnézem? tele van jó filmkkel a net, miért nem azokat nézed?
  • ziipp #18
    Azért egy-két effectmoviet érdemes megnézni. Meg amúgy is, néha jó elmenni moziba.
  • willcox #17
    Nagy bakot lőttél (nem először). Ki mondta, hogy én moziban láttam? Engem nem tudtak nézőként megszámolni! Egyébként is már legalább 10 éve nem voltam moziban, és ahogy a kínálatot elnézem, még sokáig nem is megyek. Mellesleg ezek a filmek maximum egy letöltést érnek meg, majd utána egy villámgyors törlést.
  • ziipp #16
    Szerintem teljesen felesleges azon sopánkodni, hogy mennyien megnézték, és mennyien nem nézték. Ha tetszett a trailer, vagy a plakát elmész és megnézed. Majd eldöntöd hogy tetszett vagy sem. Ezután beleüvöltöd az éjszakába a véleményed. Ha egyszer valakinek nem tetszik, azt úgy sem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről.

    U.I.: NEKEM TETSZETT ÉS SZAR A 9 ÉS FÉL RANDI!
  • ziipp #15
    Na akkor megmondom a frankót:
    Sokan szeretnek egy filmet. Valaki csak divatból szereti. Valaki a divatból szeretőket nem szereti. Valaki szerint szánalmas divatból szeretni. Valaki szerint meg szánalmasabb divatból nem szereti. Én tudom, hogy te tudod, hogy én tudom, hogy te tudod-hoz hasonló.
    UFFYEAH! :D
  • ReVisor #14
    Nem csodálkozom, hogy megbukott, szánalmas ország ez sajna. A 9 és fél 7 c. nemtommit viszont kb tiznötször annyira hypeolták mint a CF-et. Én kb szanaszét esett állal bámultam a filmet végig. Nem a hype miatt, hanem mert kíváncsi voltam a végére, amely aztán nagyon durván letaglózott, mert semmiféle feloldás nem volt. No mindegy a magyar közízlés egy nagy kalap csokoládé kábé. Erről ennyit.
  • opeca #13
    Miután - komoly - véleményt csak úgy lehet valamilyen filmről alkotni, ha megnézed..