Szekeres Viktor

A Heti hetesnek a Fűrész 2. sem ellenfél

Nem egyszer írtunk a Heti hetesről, hogy milyen tiszteletreméltó a rendszeresen tartott egymillió feletti nézőszám, pedig sok műsornak ez még 21:00-tól sem megy, nemhogy este tíz óra után.

A siker pedig töretlen. Úgy tűnik, hogy a TV2 bármilyen filmmel is próbálkozik a hét nevettető ellen, Magyarország inkább hátra akar dőlni, hogy szórakozzon - egy mozgalmas hétnek ilyen zárás dukál.


Legutóbb a TV2 éppen az idehaza és Amerikában is meglehetősen népszerű, remek popcorn-thrillert, a Fűrészt, annak is a második részét küldte a ringbe, de talán nem is meglepő a végeredmény, miszerint a Heti hetes 1,068 millió nézőt érdekelt annyira, hogy az adás ideje alatt bekapcsolva legyen a tévékészüléke, míg a Fűrész 2 mindössze 455 ezer embert fogott meg.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 18-49-es korosztályban már jóval sikeresebb volt a Fűrész 2, hiszen a Heti hetes itt csak 37%-os közönségarányt ért el, míg az össznépességnél 44%-ot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #22
    Látom minden topicban bemutatkozol... grat.
  • szvini #21
    ez olyan egyértelmű volt, hogy melyik nyer, azért a fűrész nem egy tipikus családi film :), nem egy tipikus egész korosztályt felőlelő film , hanem inkébb csak amit fönt is említettek, de szerintem azokbol is csak fiatalabbak.
  • Locutus51 #20
    Őszintén, nektek nem k*rva mindegy, hogy ki mit néz(ett)? Itt ölni egymást, hogy ez így sz*r, az úgy sz*r, kit érdekel? Mindenki azt nézi ami érdekli, nem értem, hogy ezen minek, és egytalán hogy mit lehet vitázni...
  • willcox #19
    Ennek az egésznek nem sok köze van a statisztikához. Ez egy becsült érték, ami vagy igaz, vagy nem.
    A közvéleménykutató cégek is hasonló módon, becsült értékeket adnak közzé egy kis létszámú megkérdezett csoport válaszai alapján. Ott a megkérdezettek általában tipizált emberek a társadalom minden részéből. De sajnos már ott elbukik a dolog, hogy tipikus emberek nem léteznek, ha megkérdezel a környezetedben 2 hasonló korú, azonos nemű, hasonló anyagi körülmények között élő, ugyanolyan családi háttérrel rendelkező, ugyanolyan munkát végző embert valamiről, csak 50% a valószínűsége, hogy ez a kettő ugyanazt mondja valamilyen kérdésre válaszolva. És még ha ugyanazt is mondják, egy harmadik, és esetleg az összes többi hasonló pedig pont az ellenkezőjét. De azokat már nem kérdezik meg, sőt, még egy másodikat is csak ritkán, ugyanis 800-1200 személyt kérdeznek meg, ez meg csak csepp a tengerben. Az eredményekkel viszont lehet a többi embert hülyíteni.

    A nézettségmérőnél is ugyanaz a helyzet, de ott van egy célkészülék kitelepítve az egyes emberkékhez, és az méri azt, hogy mit néz éppen az ember. Gyk: ezen a készüléken vált csatornát.

    Valami ilyesmit vártam volna tőled magyarázatként, de a fikázáson kívül más nem nagyon megy neked. Ennyit a te tudatlanságodról.
  • willcox #18
    Egész véletlenül én tudom, hogy hogyan mérik a nézettséget, neked viszont lövésed sincs róla. Ha mégis, akkor talán fejtsd ki (bár ezt erősen kétlem, hogy képes vagy rá).
    Ugyebár a nézettségmérő egy pár száz helyre kitelepített célkészülék. Többet nem segítek.
  • god25 #17
    Miért kell belekötni az elütésbe? Nem gyors-és gépírók vunk. Nem a statisztikai számokkal és képletekkel van a gond, hanem a suli után foglalkoztatott felmérőkkel (ill. az 50 éve telepített mérőkkel), akik az aluljáróban kérdezik a nyugdíjasokat, h mi a véleményük erről-arról. Mert, szerintem Te sem fogsz megállni válaszolni a kérdéseikre. Így nem a valóságos eredményt kapjuk.Így ezek után használhatnak bármilyen statisztikai képletet...
    Reg5 miért gond, h a fűrészt nézted? Én is imádom a horrort és ha folyik a vér. De már láttam párszor.
    Apropó: Tereskova - a polgárukkasztó- nem volt egyszerű. Hihi.
  • Reg5 #16
    Ezért lehet meg fognak kövezni, de inkább megnézem 10-edszerre a Fűrész 2-t, mint a Heti 7-est 1-szer...
  • Dakkon #15
    sztem nézz utána hogy hogy működik ez az "méréses" dolog, mert már azzal tanubizonyságot tettél tudatlanságoddal, h azt állítottad, hogy "felszorozni akármennyivel, és kivetíteni az egész országra lakosságára". nem fogom kifejteni neked hogy müxik neked, de ajálom nézz utána, vagy csak vegyél elő egy statisztikakönyvet és ismerkedj az alapokkal.
  • god25 #14
    willcox: pontosan erről van szó! Re.
  • willcox #13
    Leírnád értelmesen is, hogy mit akartál az OFF-ban kifejteni?