SG.hu

Végtelen határok az AXN sci-fi csatornán

Az egyik legnagyobb sci-fi klasszikus sugárzásába kezd január 25-én az AXN-Sci-Fi. A '60-as évek óta töretlen népszerűségnek örvendő, és számos Emmy-, Gemini- és Saturn-díjat nyert Végtelen Határok második vonulatát láthatják január 25-étől, péntekenként 22:00 órától a nézők.

A sorozat egyfajta tudományos-fantasztikus antológia. Az epizódok nem alkotnak összefüggő történetet, nincs közvetlen folytatásuk, sem állandó szereplőik. Mindegyik részben közös azonban az aggodalom, hogy a modern tudomány egyre több olyan erőt kíván magához ragadni, ami hagyományosan a Mindenhatóé. Ám akik megsértik az istenek birodalmának határait, később döbbennek rá, hogy behatolásuk ára a pusztulás...

A Végtelen Határok minden epizódja a lélek legbelső mélyétől a legvégső extrémitásig terjed. A képzelőerő határait súrolva mutatja be az emberiség kutatásait, eddig nem ismert, vagy éppen titkolt új technikákat, a világűr rejtélyeit. Olyan máig vitatott és sokszor provokatív témákat is vizsgál, mint a genetikai manipulációk, a földönkívüliek látogatása, vagy hogy van-e élet a halál után.

Az első évad a Homokkirályok megjelenésével kezdődik. Dr. Simon Kress, egy szigorúan titkos projekt keretein belül, felügyeli és irányítja a Marsról visszahozott talajmintákban felfedezett apró, idegen tojásokkal kapcsolatos kutatásokat. Ám amikor felettesei beszüntetik a további munkát, őt pedig kirúgják, Kress kicsempész a laborból néhány tojást és a Nobel-díj reményében otthon, a pajtában folytatja a kísérleteket.


A nézők a későbbiekben megismerkedhetnek Valerie-vel, a robottal, akit azért terveztek, hogy mozgáskorlátozott emberek tökéletes társa, segítője legyen, vagy a Földtől 12 fényévnyire található N'Tal nevű bolygóról érkezett idegenekkel. Az N'Tal-ok vezetője arra kéri a kormányt, hogy hadd "bújhassanak" bele halott emberek testébe, hogy így megmenthessék a fajukat. De van olyan epizód, melyben egy, a halhatatlanságot biztosító gyógyszer, vagy a nyugtalanító hatású CC12-es chip, vagy épp egy műszív kikísérletezése a tét.

A Végtelen Határokat Leslie Stevens alkotta meg, s legelőször 1963 és 1965 között sugározták az amerikai ABC televíziós csatornán. Akkor összesen 49 epizóddal két évfolyamot élt meg, ám 1995-ben az Űrszekerek, a Babylon 5 vagy a Mesék a kriptából című sorozatok sikerei ismét előhívták a Végtelen Határok folytatásának ötletét. Ekkor a sorozat galaxisa tovább tágult 7 évaddal és 154 újabb epizóddal.

A sorozatot Vancouver-ben, Kanadában forgatták. Számos más, nagysikerű science fiction sorozatból ismert színész is felbukkan benne, például a Csillagkapuból Michael Shanks és Amanda Tapping, a Star Trekből Michael Dorn és Leonard Nimoy vagy az X-aktákból William B. Davis.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rykov #9
    Csatlakozom. Az Űrháború 2063-at tényleg leadhatná valamelyik csatorna. Azt szeressem én is. :)
  • Kobaljov #8
    2 év? Már a kilencvenes évek végén adta őket a megboldogult TV3 itthon, azóta már kb. a 4. ismétlésnél tartunk (most éppen a Coolon szokott menni hétköznaponként éjfél után)

    Egyszer viszont már ismételhetné valaki az Űrháború 2063-at (Space: Above and Beyond) is, a TV3 óta nem adta le senki, pedig elég jó volt.
  • Loverman #7
    Hogy a MusicMax-ról és társairól ne is beszéljünk
  • winnie #6
    a cím elolvasása nem ment?
  • InfectedMann #5
    Friss hír nem mondom.
    Lassan 2 éve, hogy megy a sorozat.
  • Ed Porter #4
    Tényleg jó sorozat, ajánlom.
  • Zuhanyrózsa #3
    Ja, T-Kábel se jobb. Biztos nagyobb a kereslet Movies24 csudálatos színvonalú filmjei iránt.
  • olvaso #2
    na igen ,de UPC-CHELLO csatorna kinálatában csak egy(1) aXN van többi nincs,van helyettük sokak által alig-alig nézett csatorna,De ez van.
  • KarmaXXL #1
    Bár vannak laposabb részei, ez egy elég komoly sorozat