Ötvös Tibor

Cage uralja a Karácsonyt

Nicolas Cage új filmje, A nemzet aranya 2: Titkok könyve átvette a vezetést az amerikai mozikban. Will Smith I Am Legendje nagyot esett vissza és Tom Hanks háborús drámája is gyengén nyitott.

Ahogy az várható volt, a karácsony előtti hétvége Will Smith és Nicolas Cage összecsapásától volt hangos. A képzeletbeli mérkőzésből végül utóbbi jött ki győztesen, hiszen A nemzet aranya 2: Titkok könyve lenyomta az I Am Legendet. A 45 milliós nyitány nem rossz eredmény - kerek 10 millát vert az első rész premierjére -, ám valamiért a büdzsé nem került nyilvánosságra.



Az első epizód 100 milliót kóstált, a második akkor olyan 140-160 között lehetett. Ha nem lesz komolyabb visszaesés, simán behozhatja a pénzt. Will Smith sem aggódhat. Bár az I Am Legend 55%-os visszaesést produkált, még így is mindössze 7 napra volt szüksége a 100 milliós határ átlépéséhez. Jelenleg 138 milliónál tart, szerintem 170-180 milliónál "kifullad".

Meglepetés az Alvin és a mókusok további szereplése. A film jelenleg 85 milliónál tart, ráadásul mindössze 35%-ot esett vissza a bevétele. Meglesz a 150 is? A Charlie Wilson's War Tom Hanks és Julia Roberts neve ellenére sem vonzotta a nézőket. Ráadásul a film első eredménye a színész karrierjének egyik legrosszabb premierje (9,6 millió dollár), ami azért komoly dolog.



Tim Burton és Johnny Depp Sweeney Toddja viszont ugyanezzel az eredménnyel büszkélkedhet - csak a borbély feleannyi vásznon kezdett, így 8 ezer dolláros átlaga nem is rossz. Főleg, hogy egy musicalről beszélünk.

A jövő hét egyértelműen az Aliens vs. Predator: Requiem premierjétől lesz majd hangos. De eséllyel indul Jack Nicholson és Morgan Freeman The Bucket List valamint Denzel Washington The Great Debaters című drámája is. Egy hét múlva találkozunk, addig is békés és boldog karácsonyt mindenkinek!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ddt500 #8
    A Nemzet Aranya 2 viszont nagyon bejött. Pontosan az kaptam amit vártam.
  • ddt500 #7
    Én letöltöttem az I'm legend-et de csak belekukkantottam (Kiváncsi voltam a zombikra). Nem csodálom, hogy nem megy el 300 millióig. A Resident Evil 1 zombijai sokkal hihetőbbek voltak. Ezek úgy néznek ki mint a Múmia 2-ben a Skorpiókirály. Abszolute nem élethűek.Inkább kevesebb cgi kellett volna és több jelmezes ember. De azért megnézem.
  • Wittgen #6
    Hogyan kaphatott volna, ha még be sem mutatták? Ha a kritikusoknak meg külön levetítették és azok meg nyavajognak, az nem nagyon érdekel, mert sohasem adtam a véleményükre.
  • Datas #5
    Az avp2 sajnos nem kapott jo kritikat - elbizonytalanito - , de azert kivancsian varom.
  • Blasta #4
    "A nemzet aranya 2: A titkok könyve"

    VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, aki egy ilyen című mozira beül, az megérdemli :)))
  • kandeláber #3
    "szerintem 170-180 milliónál "kifullad""

    Szerintem nem. A karácsony-újév közötti időszakot azért szeretik a filmesek, mert gyakorlatilag egy hosszú hétvégének tekinthető. Szerintem jövő hét közepére vastagon meglesz az említett 170-180 millió.

  • Wittgen #2
    Remélem az amik akarnak egy kis akciót is így az ünnepi nyáltenger közepette, és felfuttatják az AvP filmet....egy kellően szép redmény a bevételekben jó hatással lenne a későbbi alien, predator és avp filmekre.
  • knightbali #1
    The Bucket List érdekesnek ígérkezik.:)