Ötvös Tibor

Újabb King-sztori Darabont kezében

Frank Darabont, az egyik legjobb King-adaptációként számon tartott A remény rabjai valamint a bemutatásra váró A köd rendezője legközelebb a mester egyik korai művét szeretné vászonra vinni. A The Long Walk hazánkban nem jelent meg, King Richard Bachman álnéven írta.

November 21-én mutatják be Amerikában filmadaptációját. Az előzetesek alapján egy újabb színvonalas adaptációval lesz dolgunk, ami nem is csoda, hiszen a kamerák mögött A remény rabjait is jegyző Frank Darabont áll.

Nos, a direktor következő munkájának egy újabb King sztorit nézett ki, mely 1979-ben Richard Bachman álnéven jelent meg. A The Long Walk csak az igazi rajongóknak lehet ismerős, hiszen a könyvet magyarra nem fordították le, így maximum eredeti nyelven lehet beszerezni valamelyik boltban.

A történet elég érdekesen hangzik. Adott egy világ, ahol van egy Hosszú Gyaloglás néven ismert verseny. Száz fiatal több napon keresztül verseng azért, hogy kiderítse: melyikük a legjobb, melyikük tud a legtöbbet gyalogolni. Az ár azonban magas: mindenkit, aki megszegi a szigorú szabályok egyikét, azonnal lelőnek. Gyalogolj vagy halj meg - ez az összes közül a legfőbb szabály.

"Ez az egyik olyan sztori, amit mindneképpen meg akarok filmesíteni" - kezdte Darabont. "A The Long Walk Stephen King egyik legfurcsább és legprovokatívabb regénye. Egyszerűen imádom és pár év múlva meg akarom filmesíteni. Ám a stúdiókat elég nehéz meggyőzni erről. Mert miről is szól az egész? Egy csapat kölyök sétálgat és beszélget. "Ja, oké" - ennyi a reakció."

Darabont szerint egyébként mindössze 50 millió dolár kellene a megfilmesítéshez, mely nem egy akkora nagy összeg. Reméljük sikerül és talán valamelyik kiadó hazánkban megjelenteti a regényt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DaniH #3
    Végre valakinek eszébe jutott hogy a Long Walk-ból filmet lehetne csinálni! Remek!
  • ProGabe #2
    egyrészt gondolom nem a sivatagban gyalogolnának,másrészt 50 milla Hollywoodban tényleg nem nagy pénz.én a remény rabjai direktorának kérdés nélkül oda adnám,ha stúdióigazgató lennék (még jó hogy nem vagyok az :)
  • Wittgen #1
    50 misi kell egy olyan sztorihoz, amiben kevés a cselekmény és noname színészekkel el lehetne játszatni???