Világgazdaság

A Harmadik Shrek lesz az év legnézettebb filmje

Már most kijelenthető, hogy idén a Shrek harmadik része lesz a legtöbb mozilátogatót vonzó film Magyarországon.

A magyar mozikat a fiatalabb korosztály viszi a hátán, ez látszik a népszerűségi statisztikából - írja a Világgazdaság. Az idei év éllovasa a Harmadik Shrek, amelyre majdnem 720 ezer jegyet adtak el, a bevétel pedig megközelíti a 670 millió forintot. A második helyen a Harry Potter és a Főnix rendje című alkotás áll közel 600 ezer jeggyel és több mint 545 millióval, a harmadik a L'ecsó, 475 ezer beugróval és a 391 millió forintot meghaladó forgalommal, míg a negyedik A Karib-tenger kalózai - A világ végén 434 ezerrel és majdnem 420 millióval. A többiek a futottak még kategóriájába süllyedtek, még a Die Hard 4.0 is csak alig 253 ezres jegyeladást produkált.

Szakértők szerint idén már nem várható újabb nagy filmdurranás, úgyhogy akár ki is lehet hirdetni a ronda zöld bunkó győzelmét. Az év első hat hónapjában azonban még a nevezetes ogre sikere sem volt elég a bevételek növeléséhez: a forgalom mind az eladott jegyek számát, mind a bruttó árbevételt tekintve esett 2006-hoz képest. Főként vidéken csökkent az érdeklődés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hellion #8
    Nem tudom miért vannak ezért a szar srekk-ért oda, már a neve is fos, és az egész úgy ahogy van, egyszerüen szar.
  • Csaba42 #7
    Meg az első kettő része/részét is.
  • Molnibalage #6
    A Shrek 3 egy rakás szar volt. Mindenki kerülje el nagy ívben.
  • Kferro #5
    Igazad van, valóban a 3. rész volt a sorozat (eddigi) leggyengébb tagja. Szerintem a L'ecsó sokkal, de sokkal jobb lett. Mind történetileg, mind technikailag.
  • hypno #4
    Egy gyerek egész más dolgokat talál viccesnek és jó történetnek, vagyis úgy általában jó filmnek, mint egy felnőtt. Ez így is van rendjén.

  • Andrews2007 #3
    Hát igen jellemzi hát amikor a 8 éves elmegy a Shrek 3 ra ami a legszarabb rész lett 20-30%os kritikákkal teli.

    A Harry 5 nálam pozitiv csalódás volt felnőttes egy film lett a szinészek is agyon kupálottak végre. Die Hard 4. egy jó folytatás lett igaz ne mért el a die hard 1 szintjére összeségében.
  • Atisz #2
    Jellemzi a magyar mozinézőket ez az adat...
  • TM #1
    Bár a Die Hard 4.0 eredménye valóban csak fele a Die Hard 3-énak, azért egyáltalán nem rossz a negyedmillió néző egy akciófilmtől, szerintem.