Szekeres Viktor

A TV2 megelőzte az RTL-t

Persze nem nézettségben, hiszen majd minden este többen nézik az RTL Klubot, mint a TV2-t, utóbbi csak hétköznap és hétvége délután tudja megszerezni az első helyet. Viszont ezúttal a család extelevíziója gyorsabb volt és hamarabb kezdte meg őszi évadát.

Ritka, hogy utólagosan reklámozza, népszerűsíti egy csatorna műsorait, de a TV2 az RTL Klub szerdai, ősznyitó sajtótájékoztatójára reagálva kiadta az alant ismertetett sajtóközleményt, melyben utólagosan is jelzik, hogy náluk már nagy erővel folyik az újdonságok hadának sugárzása.

Olvassuk együtt, hangosan és tekintsünk el olyan bakiktól, hogy Monk nem felügyelő (mivel nem rendőr), hanem a címben is nyomozó, hogy a Treshold, igazából Threshold és inkább scifi, mint dráma, hogy az NCIS-ben nem helyszínelők dolgoznak, mint ahogy a csatornát el is tiltották a régi cím használatától,

"A TV2-nél már augusztus 21-én becsengettek! A csatorna népszerű délutáni sorozatai visszatértek, így Rex felügyelő és Moser nyomozó újra együtt üldözik a bűnözőket, augusztus 22- től pedig találkozhattunk Monkkal, a flúgos felügyelővel. Szeptember 9-től, vasárnaponként újra látható a Charlie - Majom a családban című sorozat új részekkel és - szintén vasárnaponként-, hat héten keresztül megismerhetjük Columbo titokzatos feleségét, Mrs. Columbo-t.

Augusztus 22-én, szerdán startolt a Küszöb (Treshold) című új, drámai sorozat, amely egy csapat szakértőről szól, akiket az Egyesült Államok haditengerészetének ijesztő felfedezése miatt hívnak össze: egy földönkívüli jármű szállt le az Atlanti-óceán közepén, megtámadva egy arra járó hajót. A csapat megfejti a jármű érkezésének okát, felderíti a hajó legénységének sorsát, és megkezdi a felkészülést egy esetleges vészhelyzetre - az idegen invázióra.

Augusztus 27-től a TV2-n minden hétfő "krimi hétfő" az izgalmak szerelmeseinek! Három sorozattal várja a TV2 a nézőit. Két tartalmas évad után az NCIS helyszínelői harmadszorra is visszatértek, változatlanul izgalmas esetekkel és kissé átalakult szereplőgárdával. Az első részek Todd ügynök gyilkosának törvény elé állításával foglalkoznak, és megvizsgálják, hogy a lány elvesztése érzelmileg milyen hatással volt a Jethro Gibbs (Mark Harmon) vezette NCIS csapat megmaradt tagjaira. Az NCIS után a Gyilkos számok és a Különleges ügyosztály című sorozatok új részeivel nyomozhatnak tovább a nézők a TV2-n.

Augusztus 29-én, szerdától Doktor House új esetekben bizonyíthatja, hogy mogorva modora mögött egy zseniális orvos rejtőzik. Hogy csapata képes-e megfelelni az általa támasztott elvárásoknak, és House nem létező magánélete milyen hatást gyakorol munkájára az kiderül az új részekből.

A TV2 új, saját gyártású produkcióit is indított, mely Till Attila vezetésével augusztus 24-én indult "Okosabb vagy, mint egy 5.-es?" címmel. A kvíz show-ban 5 nagyszájú kisiskolás gyerek közreműködésével felnőttek játszanak, akik az általános iskola első 5 osztályának tananyagából kapnak kérdéseket a megjelölt tantárgyak szerint. Ha a játékos bizonytalan a válaszában, akkor puskázhat, kérhet súgást vagy lemásolhatja az ötödikes megoldását, ám a segítségek igénybevétele korlátozott. Aki helyesen válaszol, annak jelentős pénznyeremény üti a markát, aki viszont alulmarad, annak be kell ismernie, hogy nem okosabb egy ötödikesnél.

A Jóban Rosszban is új részekkel várja rajongóit, vissza tér a sorozatba Laura, hogy jól megkavarja az új szerelmi szálakat, kiderül ki erőszakolta meg Nikit, megtudhatjuk, hogy Lenke és Füredi házassága miért került válságba és hogy Réka és Kardos doktor szerelme elég erős-e egy új család alapjainak letételéhez. A Jóban Rosszban visszatérése miatt a TV2 új, de máris népszerű sztármagazinja a Favorit augusztus 22-től 20.20-tól kerül adásba.

Természetesen ősszel ismét találkozhatunk a már jól ismert TV2-es produkciókkal is. Újra a képernyőre kerül a Liptai Claudia show, és a Mi kérünk elnézést!. Kicsit más köntösben, megújulva, Csiszár Jenő műsorvezetésével indul az Activity - A milliós küldetés.

Szeptember 11-től immáron a harmadik évadban köszönthetjük a TV2 képernyőjén a Születt Feleségeket: itt lesz a szeleburdi Susan (Teri Hatcher), a munka és család között őrlődő Lynette (Felicity Huffman), a mindig precíz Bree (Marcia Cross), a bombázó Gaby (Eva Longoria), és a többiek idegeit pasiügyeivel borzoló Edie (Nicollette Sheridan). A Lila Akác köz amúgy sem egyszerű életét azonban nem csak a feleségek bonyolítják: újra feltűnik Mike (James Denton), Carlos (Ricardo Chivara), Tom (Doug Savant), és Julie (Andrea Bowen) is.

A TV2 tehát augusztus végétől teljes fordulatszámon pörög, hogy ősszel újabb szuperprodukciók indításával vonzza a képernyők elé nézőit."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #10
    ".Amugy meg nem kéne minden mondatomat szétszedned ez az én véleményem "

    egy a vélemény és más a tény - tényeket írtam. az nem vélemény, hogy melyik csatornát nézik többe. ha azt írod, hogy a tv2 nem tudja megverni az rtl-t, de közben az rtl legerősebb műsorainak megszüntetsét kéred, akkor ott gondook vannak.

    "Azér mer neked tetszenek azok a müsorok. "

    sorry, én semmit nem írtam arról, hogy nekem mi tetszik. nem nagyon nézek tévét.

    " House - 568 ezer House - 690 ezer House - 869 ezer House - 932 ezer House - 996 ezer" A House-t kezdetekben ennyien nézték elsö sor és utolso a normális idöpont."

    nézettségben felesleges vitatkozni, mert azt nem nyerheted meg. a house 1. évada első vetítéskor sosem volt ilyen alacsony. 722 ezer nézővel kezdett, 30% körüli nagyon jö közönségaránnyal, majd ezt folyamatosan növelte és volt, hogy 18-49-ben le is verte a felvezető columbot - egyszer még egymillió fölött is hozott. ha kell írhatok konkrét számokat is.

    vagyis a house nagyon sikeres volt 22.00-kor, így az első 22 epizódja után a tv2 21.00-ra rakta, ahol dettó sikeres volt, ugyan kisebb közönságarányt hozott (az evidencia, hogy ami hamarabb megy, azt többen nézik, de hiába néznek egy műsort többen, ha alacsonyabb a közönságaránya). eleinte nyert, majd a csi: miami elverte jó párszor, de ekkor sosem volt 1 millió alatt a nézettsége. (ha nem ujjból szooptad a számokat, akkor forrást neki.) aztán a house elment ismételni, majd visszajött és múlt héten szanaszét szedte a szökést, de ez irreleváns a lényeg, amit írtam:

    a house nagyon jól hozott 22.00-kor, így kiviívta a jogot, hogy hamarabb kezdődhessen.

    "Jah és ha nézettebbek a német filmek szerinted akkor mér nézik többen az rtl klubbot???????Ezen gondolkozz el szerintem"

    először is, nem a német filmeket nézik többen, hanem a tv2-es filmek étlagnézettsége haladja meg 5 százalékponttal az rtl-es filmekét. de és itt a csavar: a tévében nem csak filmek vannak. napi 2 film mellett egyéb műsorok is vannak, melyek zömében, 16.30-tól, a balázs showtól az rtl nyer. ha nem lenne balázs és mónika show, akkor 16.30 és 18.30 között a tv2 nyerne (mint ahogy most nyer is) és napi 2 órányi vereség nem kicsit venne vissza az rtl teljesítményéből.
  • balazs0007 #9
    "a félreértés ott van, hogy a siker titka nem az, hogy nekeedm i tetszik, hanem, hogy a tömegeknek."
    Szerintem ez forditva is igaz winnie de nem vitatkozom.Amugy meg nem kéne minden mondatomat szétszedned ez az én véleményem a tied meg ez.Azér mer neked tetszenek azok a müsorok. itt van egy sorrend
    House - 568 ezer
    House - 690 ezer
    House - 869 ezer
    House - 932 ezer
    House - 996 ezer
    A House-t kezdetekben ennyien nézték elsö sor és utolso a normális idöpont.
    Jah és ha nézettebbek a német filmek szerinted akkor mér nézik többen az rtl klubbot???????Ezen gondolkozz el szerintem
  • winnie #8
    "rtl klub megveszi a jobnál jobb amerikai filmeket pl:gyűrűk ura, x men stb...."

    mióta van a közönségnek igénye a jobbnál jobb filmekre? segítek, filmekben a tv2 többször veri az rtl-t és ha a nagy képet nézed, akkor hasonló filmeket vesznek meg, sőt, filmeket is cserélnek.

    "Addig a tv2 legnagyobb többséggel Német filmeket vetít amik szépen szolva is..."

    nézettebbek.

    "bár az rtl klub is levehetné már a Balázs showt Mónikát és a Barátok köztöt."

    ha levenné őket, akkor a tv2 nyerne, hiszen az rtl 3 topműsoráról van szó.

    a félreértés ott van, hogy a siker titka nem az, hogy nekeedm i tetszik, hanem, hogy a tömegeknek.

    "Jah és a TV2 az amerikában nézőcsúcsot döntö heroes-t este 22 re rakta elöttepersze"

    nem döntött semmilyen nézőcsúcsot és sak azután rakta oda, miután itthona kutyát sem érdekelte. (naná, hogy senkit nem érdekelt, szuperhősök magyarországon? lol)

    " Német sorozat volt az a mesés hülyeség.A doktor Haust is azota nézik miota normális idöpontban van."

    tévedsz. a dr. house-t 22-től is nézték, épp azért került normális időpontba.
  • balazs0007 #7
    Bocsánat DR.House O betüvel csak gyorsan irtam:)
  • balazs0007 #6
    Szerintem tök mind1 mit csinál a tv2 ugyis többen nézik az rtl-t míg az rtl klub megveszi a jobnál jobb amerikai filmeket pl:gyűrűk ura, x men stb....Addig a tv2 legnagyobb többséggel Német filmeket vetít amik szépen szolva is... (hát inkább nem irom le)A műsorok non eröltetettek bár az rtl klub is levehetné már a Balázs showt Mónikát és a Barátok köztöt.Jah és a TV2 az amerikában nézőcsúcsot döntö heroes-t este 22 re rakta elöttepersze Német sorozat volt az a mesés hülyeség.A doktor Haust is azota nézik miota normális idöpontban van.
  • lpmaskmancick #5
    lol a rexet má hanyadjára kezdeik megint újból?:S
  • winnie #4
    "ööö, az Okosabb vagy mint egy 5.-es? saját gyártású? mármint megvették a licenst és csókolom. de nem ők találták ki."

    jó észrevétel, de ők gyártják.
  • Army1990 #3
    "első 5 osztályának tananyagából kapnak kérdéseket a megjelölt tantárgyak szerint"


    Hmmm. Megnézném, hogy hol tanítják 5-ödikbe(vagy később), hogy Hunyadi János milyen nyelveken beszélt. Érdekes módon mind tudta a választ, úgy hogy szerintem kicsit levan ez vajazva.

    Az NCIS nagyon jó sorozat, remélem még sokáig adni fogják majd.
  • Zoleeca #2
    "hat héten keresztül megismerhetjük Columbo titokzatos feleségét, Mrs. Columbo-t."
    ???
  • Jogurtosz #1
    ööö, az Okosabb vagy mint egy 5.-es? saját gyártású? mármint megvették a licenst és csókolom. de nem ők találták ki.