Ötvös Tibor

Itt a Stephen King-féle Köd trailer

Végre megérkezett az első képsor a King-veteránnak számító Frank Darabont legújabb adaptációjából. A köd a horror-király egyik legjobb novellája, melyből az előzetes alapján egy, a rangjához méltó film készült.

Frank Darabont neve nagyon szépen cseng minden Stephen King rajongó fülében. A direktor mára igazi King-veteránnak számít, aki ráadásul csak minőségi filmet tesz le az asztalra. A direktor készítette minden idők egyik legjobb filmjét, A remény rabjait valamint a Halálsoront is.

Közös ismertetője a két alkotásnak, hogy bár King-adaptációkról van szó, még sincs sok közük a horrorhoz. Ám hamarosan ez is megváltozik és Darabont bebizonyíthatja, hogy egy rémesebb filmet is biztos kézzel vezényel le. November 21-én debütál ugyanis Amerikában a számomra legjobb Stephen King novellaként megragadt A köd című történet moziváltozata, melynek Darabont a rendezője.

Egy kép után végre megérkezett az első trailer is, melyből ismét kiderül, hogy a rendező ezúttal sem a szörnyekre, hanem a boltban ragadt emberek közötti feszültségre, drámai kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt. Az előzetes itt tekinthető meg.

A történet helyszíne egy tipikus amerikai kisváros, melyben mindenki éli tipikus amerikai életét. David egy tóparti házban él feleségével és fiával. Egy napon érdekes jelenségre lesznek figyelmesek: kísérteties köd kezd leereszkedni a tóra. David fiával elindul a helyi boltba, a köd időközben pedig beborítja az egész várost. A tejsűrűségű fehérségből aztán titokzatos és emberi húsra éhező teremtmények bukkanak fel, a boltban ragadt emberek pedig elbarikádozzák magukat és megpróbálják túlélni a dolgot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AljasGetto #13
    "a carpenter féle rémgáz köd c. film"

    Ez a mondat helyesen így hangzik:
    "a Carpenter féle klasszikus Köd c. film"

  • Osikaaa #12
    ott a szovegben a link a trailerhez
  • koschwarz #11
    először tök gagyinak tűnt az ötlet, a carpenter féle rémgáz köd c. film után, de talán king és darabont tényleg összehozhat valami ütőset.
  • pbanfa #10
    De hol a trailer???? A cikk címe: "Itt a Stephen King-féle Köd trailer", de hogy ezt hol lehet megnézni, letölteni, arról semmi hir????
  • otrosinka #9
    frank tényleg minőséget tesz le az asztalra, és komoly színészeket is sikerül megnyernie a produkcióira. a trailer alapján nekem eddig bejövős....várom a filmet. king forever !
  • Librarian #8
    Áhh, én is imádtam a novellát, nagyon jó volt. Még anno a Galaktika sorozatban jelent meg. :)))
    Biztos marha jó film lesz, ha Frank Darabont rendezi. A Halálsoron és a Remény rabjai is milyen isteniek voltak. És a trailer alapján is jó lesz.
  • Prof William #7
    Itt jobb minőségben van fent...

    http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?area=comment&id=22229


  • kicsizoz #6
    Hát elég sok King könyvet olvastam, de egyiket sem nevezném horror-nak.

    Szerintem el kellene felejteni a horror királya kifejezést, már csak azért is, mert nem ír horrort :)

    Bár a könyveit imádom, a filmjei csak ritkán sikerülnek sajnos...
  • uTomi #5
    Remélem tényleg jó lesz. Nagyon várom már.
  • Prof William #4
    Úr Isten de imádtam ezt a novellát!

    Reméllem nem cseszik el!