Ötvös Tibor

A Blu-Ray miatt dobja Bay a Transformers 2-t?

Kisebb vita alakult ki Michael Bay és a Paramount/DreamWorks között. A stúdió ugyanis a Transformers című sikerfilmet csak HD-DVD-n jelenteti meg, a Sony által favorizált Blu-Ray lemezen nem lesz elérhető a film. Ez azonban nem tetszik Michael Baynek, aki szeretné a lehető legjobb minőségben viszontlátni alkotását.

A két újgenerációs konzol, az X360 valamint a PS3 megjelenésével megkezdődött az új adathordozók csatája is. A Microsoft gépe (külső meghajtóval) a HD-DVD-t, míg a Sony konzolja a Blu-Ray lemezt támogatja. Az ázsiai cég számos filmet dobott már piacra a közel 25 giga tárkapacitással rendelkező lemezen, ám a Paramount/DreamWorks legutóbbi sikerfilmje nem jön ki Blu-Rayen.



A stúdió ugyanis úgy határozott, hogy a Transformers a "sima" DVD mellett HD-DVD exkluzív lesz és a Sony formátumán nem fog megjelenni. Ezzel azonban alaposan feldühítették a rendező Michael Bayt, aki kerek perec kijelentette, hogy neki ez nem tetszik.

"Azt szeretném, hogy az emberek a lehető legjobb minőségben nézhessék meg a filmjeimet. Épp ezért nem tetszik az, ahogy most a Blu-Ray tulajokat megszivatták. Nem lett volna egyszerűbb mindkét formátumra kiadni a filmet? A Transformers 2 nélkülem készül el!"

Azt nem tudni, hogy a stúdió miért nem adja ki a Blu-Ray változatot, mindenesetre a rajongók most komolyan megijedtek. A Tranformers igazán látványos kis film volt és félő, hogy egy új rendező nem felel majd meg a magas elvárásoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #30
    Már hogy lenne ugyanaz a képminőség?
  • scorpeeon #29
    Sztem betömködték a száját egy kis pénzzel, nemhiszem h csak úgy megváltoztatná ennyire a véleményét. Tényleg nagy kiszúrás amúgy h csak hddvd, nemértem mértnem lehet legalább mind2-re, ha már a hddvd eladások a bd harmadát nem érik el. Mind1, úgyis leszedem majd x264 formátumban 720p-ben, egy dvd-re is ráfér és ugyanaz a képminőség :)
  • moon08 #28
    Szarok az egész HD mizériára,nekem egyenlőre jó a DVD.Majd ha már csak HD filmek lesznek akkor váltok.Addig minek,hogy esetleg kidobhassam a lejátszóm?
    Nem köszönöm.Döntsétek el nélkülem,lehúzás az egész.Mikor fog jönni a következő formátum,a Tv-k már jönnek,egyenlőre ott is maradok a CRT mellett.
  • onimusha #27
    azért nyafog mert kevesebb zsé fog bejönni, ha jelenlegi eladásokat nézzük és a fő felvevő piacot(usa), sokkal több blu lemez fogy mint hddvd, de ha mondjuk kinába meg házi Csungbau formátum futna akkor meg azért akadna ki, hogy azon nem adják ki :), tudom, hogy elite 360 hdmi-s meg mostmár a sima premium-t is frissitik és usa-ba már azok is hdmi-vel jönnek ki, componensnek is elég szép képe van meg is vagyok vele elégedve emiatt nem is lesz csere :)
  • Sanyix #26
    Nem azért volt dühös, mert nem a legjobb minőségben kapják az emberek, hanem mert lehet hogy így kevesebbet adnak el, mintha mind2-n lenne, és ő kevesebb pénzt kap. Ha legjobb minőségben akarná eladni, akkor a blurayyel is kitörölhetné a seggét, és próbálkozhatna a filmszalag eladásával, mivel az a legjobb minőségű :)
  • Inquisitor #25
    Hmmm. És akkor Spielbergnek miért adtak engedményt, mert ő se volt hajlandó a HD DVD only megoldásra?
  • LiveMan #24
    Holnaptól már európában is kapható az Xbox 360 Elite HDMI kimenettel, ha mindenáron ezt akarja valaki. De szerintem a komponens kimeneten keresztül kapható képminőségre sem lehet panaszunk. Szeptembertől indulnak a magyar vonatkozású (szinkron és/vagy felirat) HD-DVD filmek, és ha jó ütemben halad a dolog (értsd: kidobják a Matrix Trilogy-t legalább magyar felirattal), én benevezek egy ilyen meghajtóra.
  • TeDDyRuSh #23
    Én a Dimarson helyében már nyomnám, a HD-DVD és a Blu-Ray kompatibilis lejátszót, mondjuk 30.000-ért:) Szerintem előbb utóbb a verseny miatt mindkettőnek lemegy az ára (mind a nyersanyag, mind a lejátszó ára) a "nagy" verseny miatt. Szerintem az győz, aki többet tud tároltatni egy hordozón. PL: ZIP drive feat. CD.
  • Csaba42 #22
    Nyilván akinek Blu-Ray meghajtója van, az nem fogja megvenni eredetiben a filmet, inkább átiratja magának. Úgy tűnik, tényleg ez kell nekik.
  • onimusha #21
    én a x360 mellé hd-dvd lejátszó dolgot eléggé egy viccnek tartom egyrészt mivel nem HDMI-n nyomja ki a jelet másrészt nekem is van x360 és elég halk a mozizáshoz, amióta meg ventimod-volt hogy nehogy össze-vissza égjen belül azóta meg főleg nem csendes :), játékhoz jó, mert van 5,1 és megszoktam ,hogy zúg, de filmnézésre teljesen alkalmatlan, talán emiatt is nem fogy nagyon sehol sem hddvd lejátszó hozzá arról nem is beszélve, hogy aki konzolt vesz az alapvetően jászani akar és tojik a többi dologra mintahogy a nemrég usa-ban készült felmérés is ps3 tulajok nagyrésze tojik arra, hogy blu-ray filmeket is nézhetnének. de maga a film nekem nagyon bejött mintahogy a The Island is.