Ötvös Tibor

Simpsonék robbantottak

Először kerültek a mozivásznakra a hazánkban is jól ismert Simpson család tagjai, akik rögtön bankot robbantottak. Első hétvégéjükön 72 milliót kaszáltak és ezzel vissza is termelték a büdzsét.

Gondolom senkinek nem kell bemutatnom a világ egyik legnépszerűbb családját, a Simpson famíliát. Bart, Homer, Marge, Lisa és a kis Maggie világszerte komoly rajongótáborral bír, legutóbb pedig a Time magazin "A XX. század legjobb televíziós műsora" címet adományozta a rajzfilmsorozatnak.


Itt van mindenki

A Simpson család - a film a mostani hétvégén kezdte meg karrierjét Amerikában, méghozzá remekül. A három nap alatt 72 milliót termelt a készítőknek és ezzel ötödik helyen áll a júliusi nyitányok, valamint az idei év nyitányai rangsorában. Ráadásul alig 30 millió választja el, hogy a legsikeresebb rajzfilmsorozat legyen, melyből mozifilmet készítettek.

És mindennek tetőzéseként érdemes rákukkantani a kritikákra is. Az egyik oldalon Minden idők 43. legjobb filmje, a másikon az ötödik helyet foglalja el, a legtöbb site-on is négyes átlagot kapott. Szóval nagyon várom már a hazai bemutatót.

A többi filmnek egyszerűen esélye sem volt. Az új Adam Sandler, Harry Potter és John Travolta film is 45%-os visszaesést produkált, Lindsay Lohan sztriptíze pedig nem sok embert érdekelt (I Know who Killed Me - 3,4 millió). Jövő héten visszatér Matt Damon Jason Bourne szerepében, megérkezik a szuperkutya is a Disney stúdiótól, valamint a Becoming Jane című dráma is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #25
    "Amerikában? Dehogynem. Az átlag amcsi segghülye, egyszer láttam riportfilmet, ahol a járókelőknek Iránt kellett volna elhelyezni a térképen, volt ott minden tipp Új-Zélandtól Európáig."

    bocsáss meg, de ebből az jön le, hogy te vagy a segghülye:) no offense, csak a szavaidat használtam. bárhol a világon ezt kapnád eredményül, esetleg kiderülne, hogy a magyarok mg hülyébbek ( vagy nem), de lehet, hogy a svédeg vagy a gaboniak nyernének. (tévé. segítek. manipuláció: vagyis vágás. azt is mutathatták volna, hogy mindenki tudja. azt is, hogy senki nem tudja, csak sok embert kell megkérdezni, hogy legyen sok hülyeség a válaszok között. ennyi. és akkor még a kamuválaszolókról nem is beszéltem. de a lényeg, itthon is ugyanez lenne)

    "És még ez a legnagyobb ellenségük, amit minden nap mutogatnak a tv-ben, azt ennyit tudnak róla. Boratot is simán benyalnák vagy 1000-szer."

    félreértettél. az, aki ismeri a borat-film és a jelenséget, annak le fog esni, ha borat odalép az utcán hozzá (de 1000-edjére tuti, mert nem hiszem, hogy akit 999-szer megszivat egy bajszos álkazah, az lehet annyira, hülye, hogy megint megeszi), hogy ő SBC és nem a kazah riporter. a film az, ami, sok-sok részt meg lehetne nézni belőle (sorozat is volt, ugye), de nálunk sem tudna sváby andrás átverni több celebet a múltkori kandikamerás showja után.
  • winnie #24
    "Sztem minden magyar örülhet a Simpson sikerének, a figura kitalálója és rajzolója ugyanis (most már amerikában élő) magyar, Csupó Gábor, aki anno a Mézga család rajzolásában is részt vett. Örüljünk a magyar sikernek!"

    szerintem minden magyar örül. persze csupó már nem simpsonozik meg nem egyszemélyes találmány volt. jobban örültünk volna, ha a terabithia nyit ennyivel.
  • winnie #23
    "Zeta-Jones közel annyival nyitott mint Jennifer Lopez és Matthew McConaughey, Hugh Grant és Sandra Bullock,"

    egyedül, csókolom. sandra bullcok egymaga vitt egy 17M-ós premonition-t, de itt azért ki kellett tenni a férfi szereplőt is a plakátra, mert CZJ még nem piacképes - most kipróbálták (persze egyedül nem merték), de sajnos megint kudarcot vallott.

    én is ezt mondom, amit te, amúgy a példákkal. vagyis nem tud elvinni egy maga egy filmet, marad a b és c vonal között. langyi romkomok, pár érdeklődő ember, kalap.
  • Help17 #22
    Magyarok 90% meg azt nem tudja hol van Mianmar vagy Brunei. De gáz!
  • virs lee #21
    Amerikában? Dehogynem. Az átlag amcsi segghülye, egyszer láttam riportfilmet, ahol a járókelőknek Iránt kellett volna elhelyezni a térképen, volt ott minden tipp Új-Zélandtól Európáig. És még ez a legnagyobb ellenségük, amit minden nap mutogatnak a tv-ben, azt ennyit tudnak róla. Boratot is simán benyalnák vagy 1000-szer.
  • virs lee #20
    Sztem minden magyar örülhet a Simpson sikerének, a figura kitalálója és rajzolója ugyanis (most már amerikában élő) magyar, Csupó Gábor, aki anno a Mézga család rajzolásában is részt vett. Örüljünk a magyar sikernek!
  • asztosz #19
    Én meg kíváncsi leszek, hogy Bourne hétvégén legyalázza-e Simpson-ékat?
  • Help17 #18
    Zeta-Jones közel annyival nyitott mint Jennifer Lopez és Matthew McConaughey, Hugh Grant és Sandra Bullock, Keanu Reeves és szintén Sandra Bullock vagy George Clooney és Zeta-Jones együtt. 12 millió körüli összeget hoztak az említett személyek közös filmjei, ugyanúgy mint a No Reservations ami egyértelműen egy egy személyes film. de ezenk kívül Angelina Joli egyedül egy drámá 4 millióval tudott megnyitni, ahogy Drew barrymore Eric Banával együtt még 3 milliót se tudott összehozni 1 hétvége alatt. Drew Barrymore ezen kívül 12 millió dollárral nyitotta meg a Szívem csücskei Hornby feldolgozást és 14 millióval (főszereplő még: Hugh Grant) a Music and lyrics romkomot. DE itt van Adam Sandler aki a Spanglish című műve első hétvégén 8 milliót ért el (ugyanannyi moziban mint az új CZJ romantikus film). Persze senki se mondja hogy Sandler nem képes elvini a hátán elvinni egy filmet, de ebből is látható menynire függ a amrketingtől, a felhajtástól. Erre jó pélkda a Koncked Up című film amely igencsak minimális starpowerrel rendelkezik. Itt van ben Stiller is aki az Envy című filmjével egy hétvége alatt 6millió dollárt kapart össze, de rá 2 hónappal a Kidobós című filmjével már 30 millát hozott 3 nap alatt.
  • winnie #17
    "szerintem Cartmanékhez képesz sehol sincsenek simpsonék"

    más humor. az sp tapló, népi humor leplezi a társadalomkritikát, hogy az egyszerű nézők is élvezzék, de a műveltek is tlaáljanak benne örömöt - a simpsons sokkal kifinomultabb, szofisztikáltabb, de persze ott is megvan a "hogy xy is megértse" jelleg.
  • winnie #16
    "A Borat összesen 18 millióból készült. Az viszonylag olcsó és mégis elég nagy bevételt hozott. Lesz második része?"

    bruno-film lesz. ha egyszer készít az ember egy áldokumentumfilmet, akkor még egyszer nem tudja megszvatni az embereket borattal.