Ötvös Tibor

A Transformers uralja a mozikat

Amerikában mindössze egyetlen hét alatt Michael Bay blockbustere visszatermelte gyártásának költségeit. Hétfőtől vasárnapig összesen 152 millió dollárt szedett össze, melyből 67 milliót a hétvégén termelt be.

A héten már beszámoltunk a Transformers remek kezdéséről. Lehetett sejteni, hogy a hétvégén komolyan megszedi magát Michael Bay képregényfeldolgozása, ám ekkora - anyagi - sikerre szerintem nem sokan számítottak. A hétvégi 67,6 millióhoz hozzájön még a hétfőtől péntekig összeszedett összeg és máris kijön a 152,5 milliós bevétel.


Itt nem L'ecsó készül

És akkor most nézzünk pár adatot. A Transformers Amerikában jelenleg az év ötödik, világszinten a kilencedik legtöbb bevételét hozó filmje. A robotos akció minden idők ötödik legjobb júliusi nyitányát produkálta. A végösszeget egyelőre nem lehet megjósolni, én olyan 250-300 millió közé datálnám - persze a kis varázslótanonc alaposan áthúzhatja a számításokat.

Második helyen áll a Pixar új meséje, a L'ecsó. Hétvégi 29 milliójával együtt eddig Amerikában majdnem 110 millió dollárt jövedelmezett, mely nem is rossz eredmény. Az év másik animációs meséjét, A Robinson család titkát már lenyomta, a Pixar meséket tekintve azonban jelenleg még az utolsó helyen tanyázik.


Robin atya nem papol

Bruce Willis is szépen tartja magát a harmadik helyen. A Die Hard 4 - Legdrágább az életed eddig 84 milliót fialt és a jövő héten valószínű átlépi a 100 milliós határt. Robin Williams új vígjátéka, a License to Wed 10 millióval nyitott és jelenleg 18 milliónál tart. Bosszús lehet viszont a Universal, hiszen az Evan Almighty írtózatos bukás elé néz. 175 millás büdzsé, 78 milliós összbevétel, 46,6%-os visszaesés. Ezért fejek fognak hullani.

A héten Amerikában is elstartol a Harry Potter és a Főnix Rendje, mely bizony alaposan keresztbe tehet a robotok harcának. Érdekes lehet még a Captivity sorsa, melyben egy topmodellt és egy sofőrt egy sorozatgyilkos egy kis szobába zár össze. Beteg ötlet, minimális költségvetés: még kult is lehet belőle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 00000000000000 #9
    Én még csak kétszer láttam moziban.
    De harmadszorra is valószínű elmegyek. Ez az a film, amire nem sajnálom a píízt.
  • Wittgen #8
    Fekete srác (Anthony Anderson) hozza megint a hülye figurát...
  • immovable #7
    Transformersről csak annyit, hogy eddig kétszer láttam moziban és szinte tuti, hogy megyek harmadszor is!!
  • Broafka #6
    az a jó hogy a transformers nem arról szólt hogy tömény csihi-puhi, hanem egy kis (egész sokat) poént belevittek, és ettől is lett olyan jó! :)
  • 00000000000000 #5
    És teljesen megérdemelten teszi azt a Transformers.
    Roppant jó film, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen csacska meséből , ilyen szórakoztató filmet lehet készíteni.
  • edios #4
    Nem tudom, hogy akik ilyeneket mondanak mit vártak Transformerstől. Élet értelmét? Esetleg a rák ellenszerét?
    Nem hozott se többet, se kevesebbet, mint ami várható volt tőle. Látványos és szórakoztató. És még Bay is örülhet.
  • Real13 #3
    Tf jó,de a DIE HARD 4 jobb,szvsz.Kiváncsi vagyok,mit hoznak ki a HP 5-ből,nekem az eddigiek is tetszettek,bár a knyvek jóval jobbak..kivétel a ,az van olyan jó filmben,mint a konyv,szinte teljesen más,de nagyon jó
  • Kaadi #2
    Szerintem a Transformers remek akcio, de csak egy kepregenyfilm marad (nekem nosztalgia). Lenyegesen jobb viszont mint a Spiderman, a Die Hard 4 vagy a Kalozok.
    A Ratatouille meg egy szuper meglepetes volt: jobb sztori, kidolgozas es elmeny mint barmelyik mas Pixar film (Toy Story, Incredibles, Cars). Talan az a hibaja hogy majd nem lehet vele annyi jatekot eladni a gyerekeknek. A szinte ures Toy Story-hoz kepest a L'ecso oszkart erdemelne.
  • 5i #1
    Engem valahogy jobban érdekekel a Robin Williams film.