Szekeres Viktor

A TV2 a német sorozatokkal is befürdött

Mindent lehet mondani a TV2-re, csak azt nem, hogy nem próbálkozik derekasan. Az más kérdés, hogy hiába akarta a csatorna a germán sorozatokra szoktatni a Cobra 11-et is kultiváló magyar nézőket, ez nem sikerült.

Két német sorozattal próbálkozott a csatorna szerda és csütörtök esténként, hátha az amerikai szériákba kissé belefásult emberekbe némi újdonsággal lelket lehet verni. Azonban minden hiába volt. A Se füle, se farka - Avagy a meseírók beájulnak című meseparódia-sorozat bukása még valahol érthető is, hiszen az igen egyedi és olykor lefordíthatatlan megoldásokkal operáló germán humort nehéz visszaadni élvezhető módon, de igazából ez sem magyarázat arra, hogy a sorozat idején miért nézték kétszer annyian a konkurens kereskedelmi csatornát. A meseparódia legutóbbi epizódja csak 847 ezer nézőt érdekelt, míg ugyanekkor az RTL Klubot 1,885 millión választották.

A másik német széria, a GSG9 - Az elit kommandó címre hallgatott és az akcióstílus miatt is közelített a már említett, nálunk sokáig topsorozatnak számító Cobra 11 szellemiségéhez, mégis bukás lett a sorozat osztályrésze. Múlt héten csütörtökön mindössze 844 ezren választották esti szórakozásnak a német kommandósok megpróbáltatásainak figyelését, ami mindössze 19,4%-os közönságarányt jelentett, bár a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban egy fokkal erősebb, 20,4%-os SHR-t regisztráltak.

A nagy kérdés persze a végére maradt: mi a bukás oka? Vagy lehet, hogy ismét a nézettségmérés rendszerben érdemes keresni a galibát? Mert valahol elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy lövöldözős német akciófilm ilyen zsengén szerepeljen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • r4pid #19
    Hangyák a gatyában, Csajok a csúcson... Sztem ezek már "kultuszfilmek". Legalábbis a fiataloknál
  • winnie #18
    "Talan azert bukas a GSG9 meg a masik csodafilm, mert ugyanolyan szar, mint a tobbi ocska Nemet film."

    ez elfogadható indoknak látszik, de mióta lett a magyar közönségnek ízlése?
  • Laza #17
    Talan azert bukas a GSG9 meg a masik csodafilm, mert ugyanolyan szar, mint a tobbi ocska Nemet film.
    Egyszeruen fel perc utan megmondom egy TV filmrol vagy sorozatrol, hogy a Nemetek keze van benne, nem is ertem hova probaljak eroltetni mar joideje ezeket a TV filmeket es sorozatokat.
    A Cobra11 meg az elmegy kategoria, de meg abban is benne van minden stilus jegy.

    Nagyon ritkan akad 1-1 jo, de azok is max valami nagy co-produkcios mozifilmek, es olyan keves van beloluk, hogy szinte nem is nyomnak semmit a latba.
  • winnie #16
    egyszer sírsz, hogy nincs alternatíva, hogy nem tudsz mit nézni a tévében, majd pedig hagyni akarod a tévét. most melyik? alternatíva meg rengeteg van.
  • HJPOWER #15
    Az egész egy beteg szar. Undorító, hogy nincs más alternatíva, csak a barátok közt és most a tv2 német szarai. Hagyjátok a tv-t a csába és inkább menjetek kirándulni!
  • winnie #14
    ó, simán lehet versenyezni. nincs olyan műsor, amit ne lehetne lenyomni. csak akarni kell.
  • 0Hanga #13
    Anyátok közzel nem igazan versenyhezhet semmi, egyébként engem vele ki lehet kergetni a világból. Nagyon sok egyszerű ember ezt szereti .
    A mamát meg kérdeztem, hogy miért szereti, erre azt mondta: Hogy azért mert az életről szól.
    Nagyon gáz lenne, ha így élnének az emberek a fővárosba.
  • winnie #12
    "Nem tudnak jó filmeket készíten a németek??? Hát akkor a Bukás, a Mások élete micsoda? "

    vagy a sophie scholl. az, hogy nem ismeri őket az ember filmes ízlését minősíti, nem a német filmeket.
  • Sabcsee #11
    az egyetlen jó német sorozat a Cobra 11.Azt ne fikázza senki!
    az ilyen GSG-9 féléket lehet szídni!
  • REALista #10
    A németek nem tudnak jó sorozatokat csinálni!Egyszerüen hiába jók a trükkök, kaszkadőr mutatványok ha tőrténet álltalában egy nagy NULLA/vagy pedig baromság:D/ és a szereplők is bénák...