Ötvös Tibor

Evan, a minde6ó vezet

Jött, látott és átvette a vezetést Isten új szolgája, Evan. A Steve Carell vezette A minden6ó folytatása rekordösszegű büdzséből gazdálkodhatott, ám a kezdés sajnos jóval gyengébb volt, mint az első epizódé.

Az Universal fejesei bizonyára hánykolódtak péntek este, hiszen ekkor volt a minden idők egyik legnagyobb költségvetésével készített vígjátékuk, az Evan Almighty premierje. A bemutató megvolt, a levegőt kiereszthetik, bár azért nagyon nem nyugodhatnak meg. A minden6ó folytatása ugyanis elődje nyitányának felét tudta csak kitermelni (ez 32 milliót jelent), miközben duplájába került.


Itt működik a légkondi

A főszereplő Steve Carell azonban lenyomta 2005-ös sikere, A 40 éves szűz premierjét, mely végül 177 milliót hozott világszinten. Ez az eredmény azonban itt már nem lenne elég. Jövő hétren meglátjuk, mire jut Noé - Evan a mozikban.

A hét másik premierje a Stephen King novellájából készült 1408 volt. A horror alig 25 millióba került és ezt első hétvégéjén szinte azonnal vissza is termelte. Ezzel az adaptáció maga mögé utasította az összes King-feldolgozást és megszerezte a Legjobb nyitány megtisztelő címet. Gratula.


Hazánk új reménysége

Érdemes még megemlíteni a Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó eredményét, mely hamarosan eléri a 100 milliós bevételt - és ez még csak a második hete. A visszaesése azonban komoly, közel 60%-os, ám a 130 milliós büdzsé meglesz. És persze itt van még a Harmadik Shrek, mely szép csendben átlépte a 300 milliót is.

A hét legnagyobb sikervárományosa a Die Hard 4 - Legdrágább az életed, mely remélhetőleg új életet lehel a franchiseba. Megérkezik Shrek ellenfele is egy patkány személyében, aki a L'ecsó főszerepében hódíthatja meg a mozirajongókat. Koltai Lajos Evening című, sztárokkal telezsúfolt drámája is most kerül a mozikba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • knightbali #10
    Silver surfernek az Ezüst utazó név szvsz még mindíg jobb mint az Ezüst szörföző, vagy Ezüst lovas (ilyet is hallottam, olvastam már).
  • Gatts #9
    Először én is röhögtem az Ezüst Utazón, de aztán mondta haver, hogy már a magyar képregényben is így volt fordítva a neve, szóval most igazán nem a film fordítói tehetnek róla :)
  • raymond01 #8
    Most mi ez hogy kint csinálnak filmet a magyar rendezők?
    Én csak örülök neki, Antal Nimród féle film is nagyon jó volt, de sztem az egy itthon szereplőgárdával elég furcsa is lett volna!
  • kristo p #7
    1408 trailer alapján jó lesz.
  • kandeláber #6
    Mivel csak ezen a héten kerül majd moziba, a 8,4 szerintem egyelőre semmit sem jelent.
  • echo #5
    huh. megnéztem az Eveninget az imdb-n és bár nagyon kevesen szavaztak eddig, de most 8,4-re áll!!! Lehet normális filmet sikerült kint összehozni a Koltainak?
  • echo #4
    Hiába, Jim Carrey pótolhatatlan :) Szerintem nem volt rossz az első.
  • Commandante #3
    Ezüst Utazó??? Erröl eszembe ju az arc, aki anno a Mask bemutatóján elordított magát: "Ennek legalább nem tudtátok elb@szni a címét!"...
  • norti #2
    Miért, nem lehet rajongó? :D
    Engem meg egy film bevétele sem izgat, az igazat megvallva. Izgassa a gyártót :D Csak az érdekel, hogy szórakoztasson :)
  • PrisonMan #1
    "ám a kezdés sajnos jóval gyengébb volt, mint az első epizódé."
    Ezek szerint a szerző minden6ó rajongó lehet, ha neki sajnos ez a hír... Engem nem nagyon izgat ennek a filmnek a bevétele...