Ötvös Tibor

Stephen King és a mai horror

Hamarosan bemutatnak egy újabb Stephen King adaptációt, mely az író egy novelláján alapul. A köd főszerepeiben Thomas Jane és Marcia Gay Harden menekül a felbukkanó szörnyek elől.

Stephen King sokadik reneszánszát éli. A milliós rajongótáborral rendelkező író műveit a '80-as években egymás után filmesítették meg és komoly sikereket arattak. Az utóbbi pár évben számos adaptáció félresikerült, ám A titkos ablak után ismét egyre színvonalasabb feldolgozásokat küldtek a mozikba.

És a sornak még nincs vége. A hétvégén mutatták be Amerikában a 1408 című horrort és már zajlanak A köd felvételei is. Utóbbiból végre megérkezett az első kép is, melyet lejjebb lehet látni. Az íróval az USA Today készített interjút, melyben legújabb filmje mellett a mostani horror-trendről is faggatták.

"Nem vagyok ostoba, észrevettem a változtatásokat a filmben. Ám az új karaktert alakító kislány, Jasmine Jessica Anthony teljesen elbűvölt. Vele adták el nekem azt a plusz szereplőt. Olyan szomorúan tud nézni, hogy az valami eszméletlen. A 1408 egyébként egy zseniális adaptáció."


Akkora a köd, hogy nem látod a tö...tömbházat

Szóba került pár kényesebb téma is. Ilyen a rengeteg folytatás a sikeresebb filmjeihez. Anno A fűnyíró ember forgatókönyve köszönőviszonyban sem volt az eredeti novellával és King bíróságra vitte az ügyet. "Győztünk. Alapból a nevemmel akarták eladni a filmet, mire én határozottan tiltakoztam."

"A kukorica gyermekei már a hetedik részénél jár, a Néha visszajönnek pedig három részesre bővült (Néha visszajönnek újra és Néha visszajönnek a többiért). Már látom magam előtt a következő rész címét: Néha visszajönnek vacsorázni."

A manapság divatos horrorokról azonban nincs túl jó véleménnyel. Példaként a Motel folytatását említette. Saját bevallása szerint kedveli Eli Roth filmjeit, de ebben már annyira sok volt a felesleges kínzás, hogy az taszíthatja az embereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Luise #8
    basszus! épp a napokban olvastam ezt a novellát.
  • Whitee #7
    SolidSnake..vicces
  • gothmog #6
    Nem derül ki hogy mi okozza, csak mellékesen utal rá, hogy talán valami katonai/fegyver kísérlet csúszik félre. "nyílhegy-fejlesztés". De ez nem is lényeges, a fontos az hogy megtörténik, és a szereplőknek szembe kell nézni vele. Tipikus Kinges alaphelyzet.
  • SolidSnake #5
    Vicces, hogy ő pereskedik. A legtöbb regénye csehszlovák novellák alapötleteire épül, aki olvasott húsz-harminc éve Galaktikát, jól tudja.
  • 5i #4
    A köd az egyik legjobb novellája. A sztori szerint egy sűrű köd ereszkedik le egy kisvárosra, amiből iszonyatos szörnyek bukkannak fel. A főszereplő kisfiával a helyi ABC-ben ragad és megpróbálnak hazajutni.

    Ha ezt Hollywood elszúrja, többé nem nézek filmet!
  • thhommy #3
    King Ködjébe nemigazán derül ki mi okozta ha jol emlékszem de a hangulat meg a lények áhh borzongtam remélem sikerül visszaadni a könyv hangulatát
  • WinT #2
    Nem, ez teljesen másik sztori. A kalózoshoz nincs semmi köze Kingnek.
  • NEOreg3 #1
    ez az a köd, amikor kalózok szellemei visszajönnek a kisvárosba, hogy 8 (asszem) embert megöljenek? vagy teljesen más sztori ugyanazzal a névvel?