Ötvös Tibor

A Pixar távlati tervei

Hamarosan esedékes a Pixar új animációs meséjének a bemutatója, de a stúdió máris a jövőn gondolkozik. A L'ecsó után jövőre jön a futurisztikus Wall-E, majd utána az Up és a Toy Story 3.

A Disney egyik legjobb dobása az volt, mikor visszacsalogatta berkeibe a Pixart. Az ugyanis hamar bebizonyosodott, hogy az egeres cég animációs részlege nem sokat ér a lámpások nélkül. Bár a Csodacsibe tűrhető bevételeket produkált, A Robinson család titka már nem volt ilyen szerencsés.

A Disney gyorsan visszaédesgette a Pixart, akik rögtön négy alkotással is készülnek az elkövetkezendő három évben. A június 29-én mozikba kerülő L'ecsó egy patkányról szól, akinek nagy álma, hogy mesterszakács legyen egy híres-neves étteremben.



2008. június 27-én jön a futurisztikus Wall-E. A történet a 2700-ban játszódik, a sztori pedig egy WALL-E nevű robot körül forog. A droid nap mint nap teszi azt, amire tervezték. Ám egy nap rájön, mire is rendeltetett. Egyelőre ennyit tudni.

Az Up 2009. június 12-én debütál majd. A "meséről" mindössze ennyit tudni, hogy a főhőse egy hetvenes éveit taposó vénember, aki egy nem túl bizalomgerjesztő házban lakik. Összebarátkozik egy fiatal vadőrrel, akivel beutazzák a földet, szörnyekkel csapnak össze és minden nap pontban fél négykor megebédelnek.

A harmadik a Toy Story 3, mely elég sok megpróbáltatáson ment át. Jelenleg a történetet készítik, melyről még semmit nem tudni. A bemutató valamikor 2010-ben esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DJ Boss #7
    Na nem offolok tovább, csk utánanéztem ennek. Jobs korábban a Pixar igazgatója volt és főtulajdonos, a Disney 7,4 milliárdért megvette a Pixart úgy, hogy Jobsnak nyilván Disney-részvényeket adott, így Jobs a legnagyobb egyéni tulajdonhányadot birtokolja a Disney-ből (7%).

    részletesen: :D
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_assets_owned_by_Disney
  • DJ Boss #6
    És hogy pontosak legyünk, a Walt Disney "divíziója" a Buena Vista, a fő disztribúciós cége, nem fordítva, és most olvasom, hogy a Disney lehet, hogy "nyugdíjazza" a márkanevet.
    A Pixart főleg nem tulajdonolja, ellenben szintén (a Disney-tulajdom miatt) a Buena Vista forgalmazza szinte az összes Pixar filmet...
  • DJ Boss #5
    Azért ez így nem igaz... :) A Buena Vista egy disztribúciós cég, ritká(bba)n gyárt filmet. Terjeszteni nem ugyanaz, mint tulajdonolni a gyártót.
    Zedas, biztos h, annyi az a Steve Jobs-tuladjon?
  • Help17 #4
    Buena Vistáé mindkettő szóval lényegtelen ki kit vásárolt fel.
  • Zedas #3
    "A Disney egyik legjobb dobása az volt, mikor visszacsalogatta berkeibe a Pixart"

    Ööö, az nem úgy volt, hogy a Disney összeszarta magát, amikor a Pixar bejelentette hogy kilép a Cars után (arra volt még szerződése a Disney-vel). Ezért a Disney felvásárolta a Pixar-t, méghozzá úgy, hogy Steve Jobs (a Pixar tulajdonosa, meg az Apple-nél góré) a Disney-ben 50.1%-os részvénytöbbséget szerzett, a Pixar egyik alapítója John Lasseter pedig a kreatív igazgató lett az összevont cégnél? A Disney továbbra sem szólhat bele semmibe a Pixarnál, és a Pixar megtarthatja a márkanevét.

    Gyakorlatilag nekem inkább úgy tűnik, hogy a Pixar vásárolta fel a Disney-t, úgy hogy még neki fizettek

    Persze ha valamire nem jól emléxem korrigáljatok...
  • pauly #2
    Már régebben kijött belőle egy kis előzetes.Elég béna címet adtak neki a magyarok.Az eredeti címe Ratatouille...
  • gabeone #1
    A lecsó érdekese hangzik. Patkány mesterszakács egy híres étteremben.