Szekeres Viktor

A Battlesta Galactica írója az Én, a robot 2-ről

Ronald D. Moore, napjaink egyik legnépszerűbb scifi-sorozatának az egyik készítője írja, illetve már meg is írta a 2004-es Will Smith-sikerfilm, az Én, a robot második epizódjának a forgatókönyvét. A nagy kérdés, mikor lesz a premier.

Nem is nagyon volt róla szó eddig, így minden bizonnyal sokakat hidegzuhanyként érhet a hír, miszerint az Arclight Cinemas egyik hollywoodi mozijában feltűnt egy kérdezz-felelek erejéig a Csillagközi romboló című sorozat majdnem teljes szereplőgárdája és válaszolt a rajongók kérdéseire.

Az egyik kérdésre válaszolva, Ronald D. Moore felfedte, hogy nemrég végzett az Isaac Asimov történetei alapján készült Én, a robot című film második részének forgatókönyvével, illetve annak első draftjával, de többet nem árult el a kész szkriptről.

A filmet évvel ezelőtt mutatták be és Will Smith szokása szerint könnyedén sikerre vitte a scifit, mely Amerikában 144 millió dollárt, míg a világ többi részén 202 milliót jövedelmezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kagemusha #15
    Asimov nem nagyon egyezhetett bele a megfilmesitesbe: regen meghalt, mire megszuletett a forgatokonyv, amitol velemenyem szerint forog a sirjaban...
  • Kagemusha #14
    Konkretan az "I, Robot" lehet, de a teljes robotsorozat inkabb a harmincvalahany reszhez kozelit.
    Zanzasitottnak nem neveznem, ugyanis tobb reszbol lett osszegyurva. Ugyanakkor megjegyeznem, hogy Asimov mester muveiben sehol nincsenek "gonosz" robotok, szemben a filmmel, ugyanis a 3 torveny nagyon erosen korlatozza mindet.
  • cateran #13
    Nem lenne hülyeség ám utánanézni miről is szól az a I am legend film (könyv).....akkor talán nem kérdeznél észbontó marhaságot....(szokás szerint mondjuk:D)
  • neoG #12
    a Blackbird a "sci", a hidak lerombolása meg a "fi"
  • Szkifi #11
    Végre egy igazán jó hír.
    Szeretem Asimovot és bár csak a beleegyezése meg a megteremtett világ a köze a filmhez, de attól még a mai napig a kedvenc filmem az 1. rész. Will meg jó arc!
    Alig várom a folytatást.
  • Loverman #10
    mi köze az I am legend-nek a sci fi-hez? hmm
  • Wittgen #9
    Asimovnak oltári sok robotos írása van, csak az a kérdés, hogy melyiket filmesítik meg. Olvastam jó párat, szerintem elég jó regények, novellák.
  • winnie #8
    "na ez mekkora gagyi, egy olyan műből csinálnak egy feldolgozást aminek 1 része van"

    azannya. valaki keni-vágja asmiov életművét. nem mellesleg hány meg hány ilyenre volt már példa. nem kéne burokban élni;)
  • PetruZ #7
    He? Az "I, Robot" egy novellasorozat, tizenvalahány (nagyjából) különálló része van. A film 4-5 novellából, plusz más írók hasonló műveiből zanzásított. Maradt még elég anyag, amit nem dolgoztak fel, nem kellett újat írniuk...
  • Lordboxi #6
    na ez mekkora gagyi, egy olyan műből csinálnak egy feldolgozást aminek 1 része van, majd írnak hozzá egy másodikat.