Szekeres Viktor

A TV2 hozza be 2007 legsikeresebb vetélkedőjét

A tévés nézettségi versenyben, mely milliárdok sorsáról és egyes tévés személyiségek pályafutásáról is dönt, a TV2 újabb nagyágyút vet be, hogy ledöntse az RTL Klub épülő emlékművét.

És mi a legjobb módszer a hatalomátvételre, ha nem az éppen legmenőbb műsorok átvétele vagy magyarosítása. Az első két idei kísérlet látványos kudarcot vallott, hiszen az Egy a 100 ellen című vetélkedőt még Sváby András sem tudta sikerre vinni, meglehetősen nagyot hasalt a napi dózisban adagolt játék és a Hősök című amerikai sikersorozat is eléggé megfeküdte a nézők gyomrát, valahogy a hazai közönség jó része érdektelenül szemlélte, amint szuperképességekkel megáldott emberek próbálják megmenteni a világot.

De a csatorna nem adja fel és, ahogy a TV2 sajtóközleménye is írja: "Ősszel indul a TV2 új heti játékos vetélkedője, amely követi a nemzetközi televíziós trendeket. Az "Are You Smarter Than A 5th Grader?" az amerikai FOX csatornán februárban debütált és azóta is nagy sikernek örvend, jogait már több ország televízió-csatornája is megvásárolta. A kvízshow-ban kisiskolások közreműködésével felnőttek játszanak, akik az általános iskola első 5 osztályának tananyagából kapnak kérdéseket a megjelölt tantárgyak szerint.

A felnőtt játékosnak ötödik osztályos gyerekek segítenek a válaszadásban. Ha a játékos bizonytalan a válaszában, akkor puskázhat, kérhet súgást vagy lemásolhatja az ötödikes megoldását, ám a segítségek igénybevétele korlátozott. Aki helyesen válaszol, annak jelentős pénznyeremény üti a markát, aki viszont alulmarad, annak be kell ismernie, hogy nem okosabb egy ötödikesnél."

A műsorvezetői marsallbotot ezúttal nem Sváby András, hanem Tilla kaparintja kézbe, aki a TV2 tájékoztatása szerint a Big Brother, a Propaganda, a Megasztár, a Megatánc és a Sztárok a jégen után nagy várakozással tekint az új feladat elé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ati88 #18
    Látszik, hogy amerikában ilyeneket játszanak. Vajon okosabb-e egy felnőtt egy ötödikesnél.
    A színvonal megvan.
    És most itt magyarországon is. Hajrá!
    Nagyon hiányolok egy olyan vetélkedőt, ahol a logika számít, nem pedig a nyers tudás. Eléd raknak egy feladatot, amit még életedbe nem láttál, és próbáld meg megoldani. És itt nem integrálásra gondolok.

    Viszlát.
  • thomyka #17
    "Hősök című amerikai sikersorozat is eléggé megfeküdte a nézők gyomrát" - pedig az egyik legjobb sorozat amit leadtak eddig a szökés mellett szerintem.
  • winnie #16
    doctorjohnson: "nem. ilyen nép a magyar. ugyan ez klappol a zenére is. a magyarnak 1 szólamú mulatós kell, ha lehet tekkno verzióban,"

    ó, ezt te sem mondhatod komolyan. lengyel, észt, jugó és bármi körnező zenét nézz meg. ez nem magyar zenei sajátosság. hidd el, lenézheted magadat és az országot, de ha litvániában élnél, akkor sem lenne teljes az örömöd. fura ez a magyarfóbia. (a mulatós zenét pláne nem értem, hiszen német és osztrák hatás, ott ment nagyon a műfaj)

    de csekk, hogy múlt héten mi fogyott itthon legjobban lemezekből és ellenőrizd. én nem értek hozzá. 1. bereczki-szinetár: musical duett, 2. george michael. 3. varnus xavér 4. váradi roma café 5. linkin park 6. rúzsa magdi 7. nelly furtado 8. bikini 9. dj tiesto 10. michael bublé

    "olyan műsorok kellenek, amit a paraszt is megért, nehogymár átkapcsoljon, mert nem érti!!!!!"

    olyan kell, amit szeret a többség. nem csak itt, hanem mindehol. ezért van, hogy itthon olyan sz*r sorozatok vannak az első helyen, mint a doktor house, vészhelyzet vagy helyszínelők, gagyi vetélkedők, mint a milliomos és szappanoperák, mint a BK. (kíváncsi vagyok, hogy melyik szappanoperára mondod, hogy jó.)

    "nyilvánvaló, hogy nem azok, viszont a magyarnak az eccerű kell"

    megint a fóbia, humoros. miért? az amerikainak más kell? az angolnak? a görögnek? ne légy ennyire cső, hogy egy világjelenséget ránk szűkítesz le.

    (jól hallom ki, hogy akkor te nem vagy egyszerű, fölötte állsz a többségnek? komolyan érdekelne, hogy egy ilyen übermensch mit olvas, hallgat vagy néz a tévében. általában ekkor szokott kiderülni az igazság. (gondolom babits - kodály - és mindegy, csak éjszaka legyen a válasz a hármasra)
  • Hegyikecske #15
    lol, arra nem is gondolnak h az idővel lehet gond? miko fáradtan leülök a tv elé akko énis vagy csak bekapcsolom és had szóljon, vagy inkább a bejáratott műsoraimat szoktam nézni, ergo a bk-val akar konkurálni? majdnem egy időbe vannak, ha 1/4, 1/2órával hamarabb kezdődne, taaaalán
  • menpe #14
    Hohóó, végre egy műsor, ahova mehetek :D
    19 évemmel gondolom még képben lennék meg opera úgysem lenne (de rühellem).
  • fapapi #13
    Nálad a pont!!
  • DoctorJohnson #12
    "ez nyilván csacsiság."

    nem. ilyen nép a magyar. ugyan ez klappol a zenére is. a magyarnak 1 szólamú mulatós kell, ha lehet tekkno verzióban, mindig pár hanggal emelkedő hangnemben, minél primitívebb szöveggel.
    nem én döntöm el, hogy ez jó-e vagy szar, viszont akik értik a zenét azok nyilvánvalóan soha életükben nem hallgatnak ilyet, mert a hátukon feláll a szőr.
    ugyan ez igaz a magyar kereskedelmi műsorokra is.
    olyan műsorok kellenek, amit a paraszt is megért, nehogymár átkapcsoljon, mert nem érti!!!!!
    de ezek tényleg emlékezetes, szinvonalasan szórakoztató, érdekes műsorok lennének???? ugyan. nyilvánvaló, hogy nem azok, viszont a magyarnak az eccerű kell, mert még a végén neki kell állnia gondolkodnia és akkor másnap fáradtan megy ki kapálni a mezőre...
  • winnie #11
    "normális műsor nem lehet sikeres"

    ez nyilván csacsiság. másrészt, nocsak. te döntöd el, hogy az említett műsor normális-e? ez valamilyen komplexus? 2 millió ember szerint az, szerinted nem és te nyertél?:) ó, my.
  • Torrent911 #10
    kis pöttöm 10 milliós országban normális műsor nem lehet sikeres
    Győzike az kell a népnek LOL
  • winnie #9
    van, de ha te lennél pozícióban, te döntenél , akkor mit választanál? egy bejáratott cuccot vagy kockáztatnál - ami, ha nem jön be, akkor valszeg repülnél, a gyerek meg otthon éhezne, amíg munkát keresel.

    a licenszezés jól bevált dolog. a tv2 is csinál "eredeti" dolgokat, amit el tud adni, mint ahogy más is csinl, amit a tv2 (vagy a többi csatorna) megvesz. az egész egy nagy kaláka.

    a műsor nem lesz attól jobb, hogy azt mondják, ezt szabó p. istván találta ki vagy egy amerikai fószer.