Szekeres Viktor

A Karib-tenger 3 hazavágta a 300 hazai rekordját

Egészen a múlt hétig a 300 és a T4xi majdnem azonos mértékű nyitóheti nézettsége határozta meg a budapesti mozis toplista éves összesítését, de jött Jack Sparrow és kompániája. És győzött.

Ha visszaemlékszünk (linkkel azért segítünk), akkor a 300-at a premier hetében csak Budapesten 52667-en látták, míg a T4xi még erre is rátett egy lapáttal, hiszen az első héten 55246-an nézték meg a páros szerencsétlenkedéseit. De azzal is tisztában volt mindenki, hogy amint a trilógiák elérik a mozikat, meg fog változni a status quo.

Bár a Pókember 3., hozva a papírformát csak 40450 nézőt vonzott, a Karib-tenger kalózai 3. már premier előtt magáénak tudhatott a sok másik filmnek dicsőségére váló 6000 nézőt, melyet a bemutatás hetén újabb 99447-tel toldott meg csak Budapesten. A népszerű Disney mesefilmre tóduló nézők között totálisan el is sikkadtak azok, akik a hét másik premierjére, a tavaly cannes-i Aranypálmás Felkavar a szélre váltottak jegyet, ők mindössze 1611-en voltak fővárosi fiszonylatban.

A Világ végén alcímet viselő folytatást ezzel a premier hetén szinte ugyanannyian látták, mint az év eddigi nagy durranásait külön-külön, vagyis a 300-at, a T4xit vagy a Mr. Bean nyaralt összesen. A következő hetek két nagy kérdése a következő: vajon idehaza is hatalmas zuhanásnak indul neki a második héten Jack Sparrow harmadik jelenése? Illetve a Shrek 3, akárcsak Amerikában, nálunk is földhöz vágja-e a kalózokat?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #7
    Hát nem tudom:S Biztos igazad van,de én pl. 1 deka reklámot nem láttam itt angliában róla (igaz nem nézek tv-t,nem olvasok újságot...)Ja,bocs néhány plakátot láttam a bemutató idején:) a karib 3 meg orrba-szájba megy pl. müszaki boltokban a hd-ready tvken(mármint a trailer)..ami nem rossz reklám szerintem:D
  • winnie #6
    ööö, nem tudom, de a 300 itthon és külföldön is a legtöbb marketing- és reklámköltséget felemésztő film volt. a 60 milliós költségvetéshez, majd ugyanennyi reklámköltés is társult és busásan megtérült. (iszonyat volt az előhype, az sg-n is jóval több cikk, hír szólt a filmről, mint mondjuk a karib 3-ról, meg lehet nézni.)

    szóval, ha volt nagyon szájba rágott film, az a 300 volt. nem érdemtelenül, nyilván. a karib 3-nak igazából szinte reklámra sem volt szüksége:)
  • IStexI #5
    épp erre próbáltak rávilágítani... Annak ellenére, hogy nem volt az emberek szájába rágva mégis elég sokan megnézték
  • winnie #4
    "Nem azert de 300-rol az emberek nagy resze azt se tudta, hogy eszik e vagy isszak. "

    nagyon sokan látták, hiszen az első héten mind amaerikában, mind itthon iszonyat sokan nézték meg.
  • norti #3
    Én elég sok embernek ajánlottam a 300-at, de közülük még senki se nézte meg. Valahogy nem érdekes se a cím, se a szóban elmesélt történet nekik...
  • n0k0m #2
    Nem azert de 300-rol az emberek nagy resze azt se tudta, hogy eszik e vagy isszak. Aztan amikor mar sokan lattak meg ment reklam ezerrel, eleg sokan neztek meg.

    A nagy nevek nagy folytatasai mar tobb evnyi reklam elonyet elvezik.
  • Nyiri #1
    Varhato volt. Nagyobb retegnek keszult.