Ötvös Tibor

Öt részesre bővül a Shrek-széria

Jeffrey Katzenberg elégedett a Harmadik Shrek eredményeivel és további két folytatásnak adott zöld utat. Azt azonban leszögezte, hogy az ötödik résszel véget érnek az ogre-kalandok.

Úgy tűnik, a DreamWorks vezetőit nem törte le a Harmadik Shrek meglehetősen vegyes kritikai és nézői fogadtatása, valamint a komoly mértékben csökkenő bevételek sem. Jeffrey Katzenberg, a stúdió egyik fejese ugyanis kijelentette, hogy elégedettek a reakciókkal és további két résszel bővítik a szériát.

"Ahogy a legtöbb történet, ez is egyszer véget kell, hogy érjen" - kezdte Katzenberg. "Az elejétől kezdve így terveztük. A végén kiderül az is, hogyan került Shrek a mocsárba. Kerek lesz a történet."

"A negyedik rész 2010-ben kerül bemutatásra, a jelenleg még csak papíron létező ötödikkel pedig elbúcsúzunk az ogre-családtól" - folytatta Katzenberg. "Természetesen akadnak majd mellékágak is, mint például a Csizmás Kandúr, melyet sikere esetén szintén folytatni szeretnénk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #15
    5rész? félek h el fogják rontani :(
  • HJPOWER #14
    De jó bazz, a következő részig nem is fekszem le aludni. Menjenek a bevételhajhász jó édesbe
  • mrzed001 #13
    Halálos fegyver, Düne vagy éppen Csupasz pisztoly nem éppen ötletes vagy minőségi filmek.
    Öööööö ez most ugye komoly, mert viccnek túl durva ... humorizálunk-humorizálunk....

    Sima egyszerű popcorn amiből évente van 50 darab
    Na, akkor sorold 2001-től kezdve

    Azért lettek "klasszikusok" mert állandóan nyomja a tv és ezt látjátok állandóan
    Atyaúristen, ezt ugye egy pillanatig sem gondoltad komolyan
    1) klasszikus azért, mert maradandó
    2) Éppen hogy azért veszik meg a tv-k a sugárzásuk jogát, mert bár már 40x látta az ember, akkor is leül 41-jére is ... mert szórakoztató és nem uncsi

    Mai filmeket persze hogy nem adnak hiszen jóval drágábbak
    Mai filmeket nem adhatnak, mert eleve talán fél év kell hogy a mozis bemutató és a TV-s sugárzás között elteljen.
    Most már van 1-2 ami már nézhető, de ezt megelőzően 5-6 éven keresztül szinte alig volt értelmes film (azaz nem nyál cibancgyáros tiniszar)
    Persze van aki azt szereti ....

    Azér tehogy már Sly legyen az etalon. Azért legyen már magasabb a mérce.
    Na, tedd magasabbra. Lássuk, ki szerinted a mai filmesek közül a legnagyobb akcióhős (Tom Cruie )
  • Help17 #12
    Rocky 6 mint ötlet, Rambo x mint ötlet. Atyaég. Sorolod itt az anno nagy popcornokat. Azér tehogy már Sly legyen az etalon. Azért legyen már magasabb a mérce.
  • Help17 #11
    Halálos fegyver, Düne vagy éppen Csupasz pisztoly nem éppen ötletes vagy minőségi filmek. Sima egyszerű popcorn amiből évente van 50 darab. Azért lettek "klasszikusok" mert állandóan nyomja a tv és ezt látjátok állandóan. Mai filmeket persze hogy nem adnak hiszen jóval drágábbak.
  • ProGabe #10
    "A végén kiderül az is, hogyan került Shrek a mocsárba."

    úúúúristen,és talán az is kiderül hogy került McClane new york-ba,esetleg hogy a francba került Tony Soprano jersey-be,én ide a városomba
    remélem értitek min akadtam fenn...
    (tudom,minek kötök bele,biztos lényeges/vicces sztori,csak az a bibi vele,hogy egyrészt már kiderült,miszerint egy ogre-nak a mocsárban/erdőben/barlangban a helye,távol az emberektől,másrészt ez már 100% hogy nagyon izzadságszagú lesz)
  • akyyy #9
    mint például a Csizmás Kandúr, melyet sikere esetén szintén folytatni "szeretnénk.""

    régen arról votl hangos, hogy tuti lesz folytatás. most már ez is csak papíron?
  • mrzed001 #8
    Nyáliwoodon kívül kik készítenek még A-s filmeket? Nekem csak a franciák (utóbbi időben kínaiak) jutnak eszembe...

    a die hardot simán leköröző (ha nem is lekörőzö, de ÖTLETESEBB) akciófilmek
    Biztos én voltam hibernálva, de 9/11 -től 2006-ig talán 2 olyan akciófilm volt, ami elérte a nézhetőségi szintet.

    A csupasz pisztoly, airplane, nagy durranás sorozatok a helyzetkomikum kiváló megtestesítői, azóta ötletük sincs hogy is lehetne megnevettetni rendesen a nézőt ... na itt pölö az az ötlet fogyott ki.
    Most komolyan, igazi könnyű és hasfogós röhögős komédia/paródia a Nagy durranás 2 óta volt ????
    Nem, ötletük sincs már mitől is lehettek azok ilyen sikeresek :P
    (ja, volt egy tűz a víz alá, az már nézhető volt ... bár az meg pont nem filmek paródiája kategória :P)

    hiszen eszméletlenül eredeti filmek is vannak a mozikban. hollywoodból.
    Hát, talán lehetne sorolni? Mert momentán egy Die Hard stílusú örök klasszikus, vagy egy Dune, vagy egy Halálos Fegyver, vagy egy Tango és Cash, .... és még sorolhatnám, szóval NINCSENEK ilyen mércét megütni képes filmek mostanság. Ezt abból lehet lemérni, hogy melyik filmek jutnak úgy auto eszedbe >3 év távlatából, és abból mennyi részlet (na azok amik tényleg megragadtak benned, ez az igazi mérce)
  • winnie #7
    zed: "De bizony kifogyott! "

    én is ezt írom, de miért csak hollywood? miért ez a kivételezés (azon kívül, hogy a kollega panaszkodik, de nyilván csak hollywoodi filmet néz ebből következően)

    a példáidat viszont nem értem.

    írod a rocky-t. jó film volt, de mondhatod, hogy ötletekkel teli. visszahozta a régi rockyt, de épp emiatt egy hatodik rész hol ötlet és a die hard, amikor vannak iszonyat jó, a die hardot simán leköröző (ha nem is lekörőzö, de ÖTLETESEBB) akciófilmek.

    vagy ott a csupasz pisztoly említése. hol van benne az ötlet? csináltak egy tévésorozatot, 6 részeset, minden poént ellőttek és erre ugyanazokat a poénokat újramelegítették, egy az egyben átvették és csináltak egy CSP-filmsorozatot. nagy durranás 2? airplane 2 - ilyen alapon a scary movie 4 ötletorgia.

    a 80-as években, mint a példáid is mutatják, ugyanúgy nem volt ötlet. vagy ha akkor volt, akkor most is van, hiszen eszméletlenül eredeti filmek is vannak a mozikban. hollywoodból.
  • mrzed001 #6
    "közhely, de igaz: hollywood kifogyott az ötletekből."
    közhely, de hollywood nem fogyott ki az ötletekből. attól, hogy egy évben 250 filmnek az 1%-a folytatás, még van ötlet.


    De bizony kifogyott!
    Nem az a baj, hogy folytatások vannak, attól azok még lehetnek nagyok ötletesek (előzőktől eltérő, de azonos stílusú)
    Nincsenek már nagy jósztoris forgatókönyvek, aztak.rva reális történetek, akciófilmek (NEM, Tom Cruise NEM akcióhős), csak tinglitanglik.
    Talán éppen ezért lepett meg teljesen az új Rocky, mert hozta a régi filmek színvonalát ... és innentől kezdve kezdtem el piszkosul várni a Rambo folytatást (talán a Die Hard óta nem volt "jó" akciófilm a mozikban)
    És hogy mennyire kifogyott mindenféle ötlet és kreativitásból Nyáliwood azt semmi sem szemlélteti jobban, mint a saját filmjeikből készült komédiák. Nincsenek már sem Airplaneek, sem Nagy durranások, sem Csupasz Pisztolyok, ... talán mert ami szar gagyi semmi filmeket gyártanak azt még parodizálni sem lehet