Szekeres Viktor

A Pókember 3 satnya kezdése itthon

Ahogyan az várható volt, egy kommersz, szuperhősös képregény-adaptáció idehaza nem váltotta meg a világot.

Magyarország eddig sem arról volt híres, hogy a Marvel-univerzum (Pókember, X-Men, Hulk, Daredevil) és a DC-univerzum (Batman, Superman, Macskanő) szuperhősei megváltották volna a világot, vagy legalábbis a mozik jegypénztárait azzal, hogy hatalmas bevételeket generáltak volna. A feszülős pólóban ugribugráló hősöket sajnos idehaza még csak bölcsistváni hetyke félmosoly kíséri útjukra, s ennek következtében általában Pókember és tsainak eredményei messze elmarad a világszerte generált hisztéria hozadékától.

Egy ideig az X-Men sorozat még muzsikált valamennyire idehaza, de a 3. rész tavalyi bukásával már csak Pókember menthette meg a szuperhősök dicsőségét. Ez valamennyire sikerült is, hiszen Budapesten 40 450-en látták a harmadik részt az első héten, ami természetesen szép eredmény, elég volt az első helyre, de az ugyancsak képregényből készült, de nem szuperhősös 300 és a T4xi nyitását meg sem tudta közelíteni Peter Parker.

A hát másik két bemutatója közül az Alpha Dog kevés moziban 4657 nézőt generált, míg a franca tinikomádia, a Majdnem bombanők 2974 nézőt érdekelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Atisz #5
  AZt nem értem hogy a cikk utolsó mondatának mi köze a témához?
 • Atisz #4
  Korrekt hsz.
 • TM #3
  Túlzó ez a cikk. Kétség kívül, nem mennek nálunk automatikusan félmillió nézőig a képregény-adaptációk (valaha volt egy újdonság erejével ható Batman több, mint 800 ezer nézővel), de azért Pókember messze a legeredményesebb közülük. A Pókember 3 ugyan az előző két epizód alatt teljesít, de messze jobban, mint a Batman: Kezdődik! vagy a Superman visszatér.

  "A feszülős pólóban ugribugri hősök sajnos idehaza még csak bölcsistváni hetyke félmosoly kíséri útjukra, s ennek következtében általában Pókember és tsainak eredményei messze elmarad a világszerte generált hisztéria hozadékától."

  Az a gyanúm, hogy az egész cikk csak emiatt a mondat miatt keletkezett. :)

  "ideig az X-Men sorozat még muzsikált valamennyire idehaza, de a 3. rész tavalyi bukásával"

  Tulajdonképpen a második rész volt bukás, a harmadik ahhoz képest egész jól szerepelt. Az első indított amúgy elég jól nézőszámilag (az is még az újdonság erejének tudható be talán).

  2006-os képregényadaptációk országos nézőszáma:
  1.Garfield 2 (244 609)
  2.X-Men: Az ellenállás vége (144 745)
  3.Asterix és a vikingek (74 497)
  4.Superman visszatér (51 725)
  5.V mint vérbosszú (18 532)

  2005-ös képregényadaptációk országos nézőszáma:
  1.Sin City – A bűn városa (140 650)
  2.A Fantasztikus Négyes (93 494)
  3.Batman: Kezdődik! (88 417)
  4.Erőszakos múlt (21 949)

  (forrás: Nemzeti Filmiroda)

  Idén már a 300 a kétszázezret ostromolja és A szellemlovas is 100 ezer néző fölé jutott, ez a Pókembernek is meglesz minden bizonnyal.
 • avman #2
  oszt' mé'?
 • tntcoder #1
  A feszülős pólóban ugribugri hősök sajnos idehaza még csak bölcsistváni hetyke félmosoly kíséri útjukra
  És ez így a helyes , nem is értem mit keres a mondatban a "sajnos"...