Ötvös Tibor

Májusi ajánló - Gigászok harca

Május a világ és hazánk mozijaiban két óriás harcától lesz hangos. Pókember harmadik akciója már sikeresen elrajtolt, ám hamarosan jön Jack Sparrow utolsó (?) hajózása is.

Mivel a Pókember 3 már megkezdte hódító útját hazánkban (a hétvégén közel 32 ezren váltottak rá jegyet Budapesten), ezért Parker új kalandját kihagyjuk és nézzük a következő hét bemutatóit. Megjósolható, hogy 10-én bemutatásra kerülő új Sandra Bullock thriller képkockái elég sok néző szemei előtt peregnek majd.


Hova tűnt a gereblye?

A Megérzés főszereplője Linda Hanson, aki takaros házban él, otthon szerető férje és két csodálatos lánya várja. Élete idilli boldogságban telik - míg meg nem kapja a hírt, hogy férje, Jim autóbaleset áldozata lett. Linda számára ez a legszörnyűbb, amit csak el tud képzelni. Vagy tényleg csak képzeli? Hiszen másnap reggel arra ébred, a szörnyűség meg sem történt, férje békésen ropogtatja a müzlit a lányokkal.

A Harmadik Shrek előtt szerencsét próbál amerikai-német koprodukcióban készült Fedőneve: Pipő című animációs mese. A film leginkább a Pirosszka nyomdokaiba kíván lépni, több-kevesebb sikerrel. Nálunk szinkronizált változatban lesz látható.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Meseország, ahol minden klappolt: Hamupipőke a bálban ropta, Piroska a kosárkáját markolta, Csipkerózsika meg készült a kiadós szunyára. Akár ide is biggyeszthetnénk, hogy "Itt a vége, fuss el véle!", igen ám, de Meseország nagy varázslója szabadságra megy, s két helyettesére, Munkra és Mambóra bízza a Jó és Rossz örök egyensúlyának betartását, a két ügyefogyott segéd pedig elkövet egy óriási bakit, aminek az lesz a vége, hogy Haumpipőke gonosz mostohája, Frieda átveszi az irányítást.


Fordított felállás

Nem kisebb dolgot akar, mint meghódítani Meseországot, s átírni az összes sztori végét: győzzenek a rosszak! Hamupipőke (barátainak csak Pipő) ezt nem nézheti tétlenül, hisz hiába is várná, hogy a szép szőke herceg eljöjjön érte fehér lován, ha Friedának más tervei vannak. Felkerekedik hát és barátjával, Rickkel, valamint törpékből és tündérekből álló szokatlan kompániájával szembeszáll Friedával, hogy visszaállítsa az egyensúlyt a Rossz és Jó között.

Jim Carrey is beugrik egy thrillerrel a műsorfüzetekbe. A 23-as szám Joeé Schumacher és a komikus második közös munkája, mely sajna hazájában szintén eléggé leszerepelt. Meglátjuk, vajon hazánkban is viszolyogva fogadják-e a számozott alkotást. Május 17-től feliratosan lesz látható.

Walter Sparrow kezei közé egy lélegzetelállító könyv kerül, melynek címe: A 23-as szám. A könyv egy különös kis történetet mesél el egy emberről, aki a 23-as szám megszállottjává válik, és annak szenteli az életét, hogy "levadássza" az összes olyan eseményt mindennapjaiban, amikben a bűvös szám megjelenik. Ahogy Walter egyre jobban elmerül a regényben, és figyelemmel követi, mint temetkezik a főszereplő saját kényszerképzeteibe, azon kapja magát, hogy hasonló érzések kerítették őt is hatalmukba.


Tapéta? Ugyan már!

Egyre több párhuzamot fedez fel a könyv világa és a való világ között, amivel szép lassan megőrjíti feleségét is. Zavarodottsága hihetetlen méreteket ölt, és már egyenesen azt hiszi, hogy a könyv az ő életén alapul. Éppen ezért vesz rajta erőt a pánik, mikor azt olvassa, hogy a könyv főhősének élete meglehetősen csúnya véget ér. Ha a történet valóban Walterről szól, valamit muszáj lesz tennie, ha el akarja kerülni közelgő végzetét.

Jöjjön egy komolyabb film, mely a western és dráma műfajának rajongóit elégítheti ki. Nem kis meglepetésre az Oscar-díjas színész, Tommy Lee Jones első rendezése hatalmas kritikai sikert aratott szerte a világon és végre - közel 2 éves várakozás után - hazánkba is eljut a Melquiades Estrada három temetése. A közel 2 órás film feliratosan lesz látható.


Tommy Lee első rendezése

Melquiades Estrada holttestét egy sekély sírhantban találják meg a sivatagban, ahol a meggyilkolása után sietősen elkaparták. A helyi hatóságok kísérletet sem tesznek a bűntény felderítésére, inkább átvitetik a hullát a szegények számára fenntartott temetőbe. Melquiades legjobb barátja, Pete Perkins, aki brigádvezető egy ranchon, úgy határoz, megkeresi a gyilkost. Miután megtalálta, elrabolja a férfit és a hullával trióvá kiegészült csapat elindul, hogy méltó helyen temessék el az áldozatot.

És végül jöjjön a május 24-én mozikba kerülő blockbuster, mely sikerrel veheti fel a harcot ízeltlábú akcióhősünkkel. A Karib-tenger kalózai: A világ végén alakulását mi is folyamatosan nyomon követtük, így részletesebben nem is térnénk ki rá. Mindenesetre érdekes küzdelem lesz, melyből akár nevető harmadikként ogre koma kerülhet ki győztesen.


A trió visszatér - utoljára?

A trilógia harmadik részében valósággal felforr a Karib-tenger vize, hiszen ezúttal minden szereplő összegyűlik a nagy leszámoláshoz. Will Turner és Elizabeth Swann egykori ellenségükkel, Barbossa kapitánnyal kénytelenek szövetségre lépni, hogy kiszabadítsák Jack Sparrow kapitányt. Sparrowt az előző részből ismert Davy Jones tartja fogva, ő maga pedig a Kelet-indiai Társaság irányítása alatt áll, s félelmetes hajójával, a Bolygó Hollandival tartja rettegésben a tengereket.

A furcsa felmentőcsapatnak gyakorlatilag a világ végéig kell hajóznia, hogy elérje célját. Will Turnerék számos veszélyen, áruláson és viszályon keresztül jutnak el Szingapúrba, ahol szembe kell szállniuk a félelmetes Sao Feng kapitánnyal is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • daveofgod #10
    Pókember 3, ..hát, nem rossz, de a Karibot nagyon várom, tutira megnézem azt is vagy 10 szer!
  • PrisonMan #9
    Én a helyedben ezt annyira nem hangoztatnám. Félnék, hogy egyedül maradnák a véleményemmel
    Sandra Bullocknak annyira fapofája van, hogy az nem igaz... Egyedül a Kísérleti gyilkosságot bírom tőle (kedvenc filmem), de azt sem miatta, mert abban is hihetelen gyenge...
  • akyyy #8
    én karibra megyek mozira:) és az nagy szám tőlem, hisz nem is olyan rég néztem meg beant:D
  • Lami #7
    Valami azt súgja eza Shrek 3 ultra gagyesz lesz... A trailere alapján rettentő erőltetett viccek lesznek benne. A kalóz 3-at viszont nagyon várom (de érdekes, most vettem észre hogy mindhárom filmnek ez a 3. része).
  • Normal #6
    Ööö, node az nem érdekel, "hanyadik" egy film, ha jó... ;)
  • 5i #5
    Viszont nálunk szinte minden Bullock-film sikeres. titokzatos
  • Kobaljov #4
    "Megjósolható, hogy 10-én bemutatásra kerülő új Sandra Bullock thriller képkockái elég sok néző szemei előtt peregnek majd."

    lehet, bár ami kritikákat olvastam eddig róla, azok nem sok jót ígértek
  • winnie #3
    miért lenne "biztosan" jó?

    ez a hónap a gagyi kommerszek hónapja (number 23, reaping) - a kalóz3, shrek3 valahogy hidegen hagynak:(

    egyértelműen a Melquiades Estrada a kötelező, már aki nem látta tavaly a titanicon.
  • Librarian #2
    Ja, mert a Pók 3 kibaszottul szar lett... :S:S:S Kár érte...
    De a másik kettő biztos jó lesz.
  • PrisonMan #1
    "Mindenesetre érdekes küzdelem lesz, melyből akár nevető harmadikként ogre koma kerülhet ki győztesen."

    Na végre, hogy valaki a Shrek 3 esélyeiről is ír...
    Pókica csak a harmadik lesz, mert Shrek és a kalózok simán be fogják előzni...
    A nagy kérdést így tenném fel:
    Shrek 3 vagy Karib-tenger kalózai 3?