Ötvös Tibor

Újabb Frank Miller adaptáció

A világsikerű Sin City és a 300 után egy percig sem volt kétséges, hogy még évekig kapjuk majd Hollywoodból a különböző Frank Miller füzetek filmadaptációit. A Warner választása ezúttal az egyik legnépszerűbb történetre esett, mely a Ronin címet viseli.

Sajnos azonban míg az előbb említett két adaptáció szakértő kezekbe került, a Ronin nem tűnik ennyire biztos befutónak. A rendezésre ugyanis az eddig mindössze az Örökké tudom, mit tettél tavaly nyáront és a Stomp the Yard-ot levezénylő Sylvian White-ot kérték fel a producerek.

A sztori főhőse egy ronin, vagyis gazdátlan, vándorló szamuráj, aki szégyenszemre belegyezett abba, hogy mesterét meggyilkolja egy alakváltó démon. Azonban mintegy 800 évvel később, a XXI. századi New York-ban újból felbukkan az egykori tanító kardja, az életre kelti a ronint és a démont is, hogy szembeszálljanak egymással a fegyver birtoklásáért - küzdelmükben pedig mindkettejüket mutánsok hada segíti.

A stúdió a többi részletben próbálja a már bevált formulát követni és a Ronin ugyanazt a blue- és green-scene módszert alkalmazza majd, mint nemrég a 300 tette. Érdekesség, hogy tavaly még Darren Aronofsky neve merült fel a direktori posztra, ám az üzlet végül nem köttetett meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #16
    Én is rühellem az összes képregényes filmet. Agyament ökörség mind. Marhára nem értem, h komoly könyvek helyett miért csinálnak ilyen szennylapokból filmeket.
    Ok, Frank Miller még jobbat produkál, mint a többi.. de az sem üti meg.. áh!
    Tudom, az amcsi IQra kell írni a forgatókönyveket..
  • Tetsuo #15
    Tarantino vhogy mindig elbsza az ilyen japános témákat..
  • Jack Bauer ahős #14
    winnie komának megint akkora volt az arca, hogy ihaj.
  • Cmdr #13
    Hát én nem szeretnék látni egy Darren Aronofsky akciófilmet, mert tuti elaludnék rajta!
  • Iwant2Belive #12
    Ha-Ha!!!
    Persze, winnie, legutóbb a Get Rich or die tryin' c. 50cent remekmű (mely nyilván nem a déli államok őstermelő lakosságának készült) is azért bukott olyan rondát mert kevés afro-amerikai szavazott rá meg a fehérek nem értették meg a magvas mondandót és nem azért mert egy rakás szemét. Illetve Spike Lee azért kap sok gettófilmjére 6-7 között/felett az imdb mert... nemtudom, véletlenül bizotos. Feka filmekben ugyan úgy van jó meg rossz mint más stílusú filmekben, nem kell megmagyarázni a 2.2-es imdb értékelés mindenféle humbug indokokkal főleg úgy, hogy az nem 100-200 hanem 4200 szavazatból állt össze. Vagy szerinted mi történt? A városi fehérek összefogtak és együttesen direkt jól leszavaztak egy feka filmet mert nem értették? ööö, lol.

    "offenzívbe megy át, ejnye."

    De neked ez gondolom nem okoz problémát, akinek, kb minden kommentje offenzíva egy másik ember kommentjére és még véletlen sem a cikkre reagál, ugye?
  • Sance231 #11
    Azok az imdb értékek nem tűnnek túl jó jelnek. Egyébként winnie, nem nagyon adnék neked igazat, attól egy film még lehet szar, hogy sikeres a mozipénztáraknál. Egy csak videóra megjelent tucathorror pedig nem éppen jó belépő egy ilyne produkcióba. Aki 2-3-as pontokat kap, nem véletlenül kapja, az imdb általában egy jó viszonyítási alap. A fekete filmek enyhe kivételt képeznek, de azért érdemes megnézni pár más feka-filmet is, elég soknál van magasabb szavazat. Ne legyünk azért általánosítók, abból csak végleges tévedések születhetnek:).
  • Atisz #10
    Eléggé blőd sztorinak tűnik.
    A Sin City-t is fenntartásokkal néztem, a 300 pedig sajna hozta az elvárt színvonalat. Nem biztos hogy kéne erőltetni ezt a "képregényből filmet" vonalat (bár tudom, a bevételi adatok erre ösztönöznek...)
  • winnie #9
    "Igen, te már csak tudod, hogy a városi feketék milyen számban szavaznak az imdb Mr. IQ High . "

    ó, offenzívbe megy át, ejnye.

    naná, hogy tudom. nem igazán kell IQ, hogy rájöjjön az ember (meg nem is kell rájönni, hiszen 2002-ben volt egy survey a userek között, míg a pro usereket most is meg lehet tudni), hogy a 10 éven aluliaknak szóló filmek és a "gettók népének" szóló filmek miért kanpak általában 2-4 közötti osztályzatot. (csak hasonlítsd össze a szavazási hajlandóságot egy másik nem néger 60 millió dollárt elérő filmmel.
  • Iwant2Belive #8
    ha neked nem tetszenek a "mutánsos" filmek miért nézed meg őket?
  • Randal #7
    Jajj nekem. Több jutánst neeee, légyszi neee. Aki ilyet akar látni az miért nem néz mutánsos animét?
    Szó se róla a Sin City és a 300 is nagyon-nagyon jó film volt, de ezektől az újra felbukkanó szörnyimádattól már kezdek megint félni.