Szekeres Viktor

A 300 már a Supermant is lehagyta

Zack Snyder megmutatta, hogyan kell közönségvonzó popcornmozit készíteni az ókori történelem vértől iszamos fejezetéből - a 300 sikere pedig most már Supermant is elhomályosítja.

A képregényadaptációnak mindössze 38 napra volt szüksége, hogy Amerikában átlépje azt a 200 milliós álomhatárt, amelyre tavaly mindössze hat film volt képes: a Karib tenger kalózainak 2. része, az X-Men 3. része, a Verdák, az Éjszaka a múzeumban, a Da Vinci-kód és az említett Superman visszatér, melyet múlt héten sikeresen meg is előzött a 300.

Persze a pénzgyártásnak még közel sincs vége, hiszen a 300 a múlt hétvégén még mindig a 11. helyet foglalta el az amerikai bevételi listákon, mellyel újabb 2 millió dollárral nőtt a stúdió bevétele. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a nemzetközi színtéren mégegyszer 200 milliót kaszált a film (és még mindig nem mutatták be minden országban), akkor nem nagy merészség kijelenteni, hogy még pár jóval drágább film retteghet indokoltan a spártaiak bosszújától. Már ami a zöldhasúak mennyiségét illeti, persze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #10
    annyiban van kockázat, hogy ha R-es egy film, akkor a gyerekek a tinifilmre vagy rajzfilmre vesznek jegyet, ami még ugyanakkor megy - hogy belóghassanak. (vicces anomáliák születnek, lásd tavaly a jackass 2 premierje)
  • Wittgen #9
    Itt nincs kockázat, mert az emberek nem az alapján nézik meg odakint, hogy R vagy nem R besorolású.
  • winnie #8
    ha a te pénzed múlna rajta, te is elgondolkodnál, hogy kockáztass-e.
  • TM #7
    Megtanulhatnák ebből a stúdiók, hogy igenis lehet vállalni az R korhatárt. A Transformerst Spielberg bácsi PG-13-ra akarja, pedig ha szakít, akkor ígyis, úgyis szakít. Bízom benne, hogy a 300 fergeteges sikere változtat a nézeteken etekintetben ott Hollywoodban.
  • knightbali #6
    egyetértek
  • knightbali #5
    és miket produkált volna, ha nyáron indúlt volna meg a mozikban
  • mellon #4
    Szép teljesítmény. A 2007 év eddigi legjövedelmezőbb filmje, és legjobb nyitóhétvégét produkáló filmje . Az utóbbit még szűk 2 hétig ki is élvezheti. 1 hónap múlva (az utóbbiban) már a dobogón se lesz.
  • Loverman #3
    jaja. azért lehet hogy vonzza a pénzt de nem csak egy sima popcornmozi, erős fílingje van.
  • immovable #2
    Sztem is nagyon jó a 300 eddig 5x láttam ebből 1x moziban, mert megérdemelte, hogy fizessek érte, ha kijönn dvd-n meg is veszem!
  • gyuri12 #1
    én tegnap néztem meg,és nem bántam meg!pont az volt,amire számítottam