Ötvös Tibor

A szellemlovas még mindig vezet

Amerikában továbbra is vezet a Nicolas Cage-féle A szellemlovas, ám bevételei drasztikusan, több mint 50%-kal estek a múlt héthez képest. Ráadásul Jim Carrey sem tudott bankot robbantani komolyabb hangvételű filmjével.

Cage továbbra is Amerika legnézettebb filmjének főszereplője. A szellemlovas (hazai premier: március 1.) 56,6%-os bevételcsökkenést tudhat maga mögött, ám még így is közel 20 millió dollárt szedett össze. Ezzel 79 milliónál jár, már nem sok kell a 110 milliós büdzsé visszatermeléséhez.

Csupó Gáborra egyszerűen ki kell térni. A Híd Terabithia földjére rendezője a múlt héten hazánkban járt és elárulta a film költségvetési adatait: 20 millió dollár. Elképesztő! Egy, a Narnia krónikáit simán meghaladó látványvilágot kevesebb, mint a feléből elkészíteni! Gratuláció Csupó úrnak! A film bevétele egyébként 45 milliónál tart.

És most jöjjön a cikk fő témája. Jim Carrey immáron sokadszor próbál meg kitörni komikusi szerepköréből, ám eddigi komolykodásai nem arattak túlzottan nagy sikert. Elég csak a Mi lenne, ha vagy az Ember a Holdon című alkotásokra gondolni.


Carrey és a 23-as szám rejtélye

Joel Schumacher egyszer már dolgozott együtt a komikussal és akkor ez remekül működött. A Mindörökké Batman a széria legjövedelmezőbb darabja lett. Anno A fülke főszerepére is a gumiarcú színészt szerette volna megnyerni, ám végül nem lett belőle semmi. Most A 23-as szám miatt újból összeálltak, ám a thriller nem igazán sikeredhetett jóra - legalábbis minden erre enged következtetni. A bevételek nem verik a plafont (alig haladják meg a 15 millió dollárt), ráadásul a kritikusok és a nézők is egyöntetűen lehúzták a produkciót.

Walter Sparrow kezei közé egy lélegzetelállító könyv kerül, melynek címe: A 23-as szám. A könyv egy különös kis történetet mesél el egy emberről, aki a 23-as szám megszállottjává válik, és annak szenteli az életét, hogy "levadássza" az összes olyan eseményt mindennapjaiban, amikben a bűvös szám megjelenik.

Ahogy Walter egyre jobban elmerül a regényben, és figyelemmel követi, mint temetkezik a főszereplő saját kényszerképzeteibe, azon kapja magát, hogy hasonló érzések kerítették őt is hatalmukba. Egyre több párhuzamot fedez fel a könyv és a való világ között, amivel szép lassan megőrjíti feleségét is.

Zavarodottsága hihetetlen méreteket ölt, és már egyenesen azt hiszi, hogy a könyv az ő életén alapul. Éppen ezért vesz rajta erőt a pánik, mikor azt olvassa, hogy a könyv főhősének élete meglehetősen csúnya véget ér. Ha a történet valóban Walterről szól, valamit muszáj lesz tennie, ha el akarja kerülni közelgő végzetét.


Szelíd motorosok

A héten említést érdemel még a The Astronaut Farmer, mely elég komoly bukás lett. Alig 5 millió dollár, miközben a film főszerepében Bruce Willis és Billy Bob Thorton láthatók - nagyon gyenge eredmény.

A jövő héten megérkezik a John Travolta - Martin Lawrence-Tim Allen-William H. Macy főszereplésével leforgatott Wild Hogs, a Samuel L. Jackson féle Black Snake Moan valamint a David "Hetedik és Harcosok klubja" Fincher rendezte Zodiacis.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #6
    Cage-től én a Next-et várom. A bemutató alapján érdekes a sztorija.
    Ghost Ridert meg csak azért fogom megnézni mert eddig az összes Marvel filmet láttam, akkor már ne szakítsak a hagyományokkal :D
    A 23-as szám is érdekel. Lehet lehúzták a filmet de Jim Carrey jó szinész és a film alapötlete is megfogott.
    A szelid motorosok meg szerintem kötelező darab, ha már ilyen banda verődött össze benne :D
  • juharfalvi #5
    A Ghost Rider olyan, mint amikor egy gyenge képregényt filmre visznek: a történet sekélyes, színészi alakítás nulla, a látványban sincs semmi újdonság.

    Nicolas Cage az egyik kedvenc színészem, de ebben a filmben nem kellett volna résztvennie... :-(
  • saba30 #4
    Akkor még nem látad a "The Wicker Man"

    szörnyű
  • Wittgen #3
    Azért egy korrekt filmet 20 misiből nem könnyű összehozni odakint. Bár, ha azt nézzük, hogy a magyar (itthoni) rendezők - ha éppen nem 3 milliárdból készítenek Hídembert meg ilyesmiket - is kevés pénzből gazdálkonak ki néha jó filmeket. Csupó Gábor pedig nem egy nagy nevű AAA kategoriás rendező, rádaásul magyar, tehát nem fognak hozzávágni 80 misit dodóban, hogy csináljon filmet.

    A ghost rider nem rossz film, bár a vége nem tetszett, de nem mondok többet, mert van aki még nem látta

    Egyébként a jövő heti amcsi bemutatók az apple honlapján fent levő előzetesek alapján jó kis filmnek ígérkeznek. Bár én jobban várom Samuel L. Jackson filmjét.
  • kandeláber #2
    20 millió tényleg kevesebb, mint 180 millió fele.
  • winters123 #1
    hát én tuti ott fogok ülni az első nap estéjén a moziban hogy megnézzem a Ghost Ridert :)

    Cage összes filmjét imádom ebben sem fogok csalódni azt hiszem.