Napi Online

Táncolva versenyez a TV2 és az RTL

Az RTL Klub a tavaszi sikeres produkció után szombatonként újra lázba hozza a nézőket: karácsonyig hetente jelentkezik a Szombat esti láz, amelyben ismét sztárokat láthatunk más szerepben.

Kolosi Péter, a televízió programigazgatója elmondta, hogy ez volt az idei év legnézettebb televíziós műsora a teljes lakosság, illetve a kereskedelmi kategóriában - vagyis a 18-49 éves korosztály körében -, fináléját többen látták, mint a futball-világbajnokság döntőjét a csatornán. (Az első széria átlagos közönségaránya a teljes lakosság körében 44,7 százalék volt.) Arra a kérdésünkre pedig, hogy nem túl későn vágott-e bele a televízió a második szériába - közben ugyanis a Tv2 is elindított egy hasonló műsort -, Kolosi azt válaszolta: nem, ezt az is igazolja, hogy a nézők "nem kattantak rá" a Megatáncra. Az RTL Klub egyébként sem valami ellenében indította el a produkciót, hanem önmagáért.


Lóránt Gergely, a Tv2 marketing- és pr-vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a Megatánc átlagos közönségaránya öt adás után a teljes lakosság körében 28,8 százalék. A műsor kifejezetten jól teljesít a női célcsoportokban, hiszen a 18-59 éves nők körében 32,7, a 15-24 évesekében pedig 45,3 százalék az átlagos közönségarány. Arra a kérdésünkre pedig, hogy netán az RTL Klub hasonló műsora késztette-e a csatornát e produkció elindítására, azt a választ kaptuk, hogy a Megatánc ötlete már a Megasztár alatt kikristályosodott a műsor készítőiben, hiszen a Megasztár sikerét látva, a csatorna úgy gondolta: lehetőséget kell adnia a kultúra más területéről érkező fiatal tehetségeknek is. Az ének után egyértelmű volt, hogy a tánc lesz ez a terület. Ebben a döntésben semmi szerepe nem volt az RTL produkciójának.

A Szombat esti láz költségei kapcsán Kolosi csak annyit válaszolt, hogy drága produkcióról van szó. A költségekről a Tv2 sem nyilatkozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Béla bácsi #5
    Te atya úr isten, ennyi gagyit...
  • Hegyikecske #4
    és ezeket a statiszikai adatokat honnan tudják mégis???
  • DjDano #3
    megoldás: több tv készülék :)
  • rumos #2
    és hogy nézzem a szombat esti milan-roma meccset ha az asszony vmelyik táncos szart akarja nézni helyette? baszki.
  • craesh #1
    "A műsor kifejezetten jól teljesít a női célcsoportokban..."

    szuper, már csak ez kellett... jönnek a női müsorok.