Ötvös Tibor

Botrány a Schwarzenegger-film körül

A színészből lett kormányzó, Arnold Schwarzenegger nem tud szabadulni a filmiparból. Hollywood pénzéhes producerei ugyanis dokumentumfilmet forgattak az útról, mely megválasztásához vezetett. Ám a narrátor, Alec Baldwin botrányosnak minősítette az elkészült alkotást és levetette hangját a filmről.

Manapság nagy a divatja a dokumentumfilmeknek Hollywoodban. A stílus úttörője Michael Moore, aki Roger és én című botránymozijával új életet lehelt a stílusba.

Mostanság mindenről forgatnak doku-filmet. Elhunyt rapper botrányos élete, elnökválasztási botrány, a gyorséttermi ételek káros hatásai stb. A legújabb film célpontja az egykori akciósztárból kormányzóvá lett Arnold Schwarzenegger.

A "molesztálós" botrányával egyszer már nagy port kavart egykori színész jelenleg Kalifornia kormányzója. Az idáig vezető utat mutatja be a Running with Arnold címet kapott produkció.


Vajon mi az igazság?

Ám a film körül máris hatalmas a botrány. A mozi narrátori szerepkörére felkért Alec Baldwin ugyanis - miután látta a kész művet - narrációjának eltávolítását követelte a készítőktől.

"A készítők élesen bírálják Schwarzenegger magánéleti viselkedését és kormányzói cselekedeteit" - nyilatkozta Baldwin. "Szerintem azonban - bár nem rajongok Arnoldért - igenis mindenki megérdemli a tisztességes bánásmódot és a rész, mikor a kormányzót egykori nácikkal próbálják kapcsolatba hozni, már túl sok volt."

Tény, hogy Ausztria egykori elnöke, Kurt Waldheim hivatalos volt Schwarzenegger esküvőjére, ám ő végül nem jelent meg. Egyesek szerint Waldheim aktív tagja volt a náci pártnak és ezt egy 1987-ben előkerült kép is alátámasztani látszott.

A készítők folytatják a munkát és más narrátort keresnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #21
    személyessen?
  • BlackRose #20
    Ami a könyveket illeti...

    Ha tartani tudom a tempót, 50 éves koromra 5000 könyv körül leszek. Nem kell elájúlni, nagyon sok ember van a világon akik tőllem jóval több könyvet olvastak. Jómagam is többnél tartanák, ha nem olvasnák egy csomó folyóiratot is... Volt alkalmam megismerni egy Texasi profeszort aki már az 5000 felett jár igaz 50 év körüli. Aztán beszéltem egy Edinburgh-i hölgyel aki kb. 7000 könyvre becsüli élete olvasmányát de ő már 60 év felett jár, elmondta, hogy ismer még egynéhány embert aki hozzá hasonló számú könyvet olvasott. Nagyapám 72 éves koráig (haláláig) kb. 3000 könyvet olvashatott el, saját könyvtárában 2200 könyv volt (mindet elolvasta). Unokahúgom 22 éves és kb. 600 könyvénél tart. Jómagam jelenleg 2588-nál és az elmúlt évben egy picit az átlagon alul olvastam (pontos listát vezetek).

    Könyvtáramban 4071 könyv található ebből 1367 ebook. A legrégibb 1893-ból való Aradi vértanúk albuma. A legfrisebbet tegnap kaptam ajándékba - Jamestown, the Buried Truth (Amerika 400-adik évfordulójának megünneplése alkalmából ahol 2007 májusában a University of Virginia jóvoltából személyessen is részt fogok venni) - remélem Arnold is ott lesz majd :)
  • BCs design #19
    egyébként meg van esze csávónak tudta hogyan kerülhet a csucsra és végíg is küzdötte rendesen míg elért oda
  • BCs design #18
    keményen szedte a cuccost mikor meg már nem volt rá szüksége leállt a szedéssel és ő let a megtestesült becsületes testépítő
  • BlackRose #17
    Szóval akkor nem te vagy az a CyrSys aki ha jól emlékszem pedagógusnak tanul és aki tavaly szeptemberben háborúba ment velem és aki tanárjával is elolvasatott néhány hozzászólásomat (Dr. Benyó Balázs), majd a végén bocsánatot kért a sértegetésért?

    Ime egy idézet:

    "Ha lehet akkor mivel mégis csak te vagy az az egyik ember aki tesz is azért hogy a tudomány egy része fejlődjön hadd nevezzelek el okos ember 2-nek! Vicc-nek tűnhet pedig nem az. Van még egy ember akit okos embernek hívok(persze nem így nevezem), aki komolyan ránézésből csövesnek néz ki és matematika,fizika,kémia szakos tanár! Egyetemen is oktatott és annyira széles látókörü hogy komolyan mondom nem tudtam vele elbeszélgetni. Annyora sok szakszót idegen magyar,filozófiai néha történelmi szinonim szavakat használ egy általános beszélgetésünkbe hogy néha csak lesek mit mond! Elismerem tudását. Ahogy a tiedét is! Ezért szeretnék veled baráti kapcsolatba lenni és téged is nagy tisztelődnek elfogadni! Szerbusz András úr (okos ember 2)"

    http://www.sg.hu/cikkek/39489/nem_jegyzik_be_a_linux_markanevet_ausztraliaban

    Na most ez a BlackRose ez én vagyok... ami a CyrSyst illeti... hát ezt ugyan nem tudom, hogy te vagy e, de "előitéletessen" okoskodva megkockáztatnám, hogy igen.
  • CyrSyS #16
    Sztem összetévesztesz valakivel! Lényeghogy legyen akár 2xxx könyv tudod ki hiszi ezt el neked! Senki. Ha mondjuk 50 éves lennél akkor talán. A másik hogy nem idéztem én semmit neked semmikor sem ezért írtam hogy valakivel te összetévesztesz. Lényeg hogy számomra az írási stílusod alapján az okosságtól inkább az okoskodás fele hajlasz.
  • BlackRose #15
    Hány 14 évest ismersz aki kondizni jár? Na mindegy, nem előitéletből gondolom, hanem valamikor olvastam - már nem emlékszem hol, ha nem volt pontos az info, hát akkor tévedek. Úgy emlékszem egyszer már megbeszéltük, hogy tévedni emberi dolog. Mindenesetre, azok az izmok nem születtek vele... kemény munka volt.

    P.S. elég rég olvastad azt, kb. 1 éve, azóta már olvastam néhány újabb könyvet is (jelenleg pl. Lawrence M. Friedman - Law in America: A Short History című könyvét olvasom), és LOL vagyok, miért ne.

    Aztán ne legyél "holtbiztos", hogy igazad van... ha jól emlékszem Bertrand Russellt idézted a tavalyi "háború" kitörésékor, és Bertrand Russell-al kevés dologban nem értek egyet, nagyon kevés dologban, pedig nem csak idézetekből "ismerem" a munkáját, elég sok könyvét és irását olvastam.
    Család és munka jellegétől függetlenül... mit mondjak, az időbeosztás nagyon fontos. De 33 éves létemre elég sok ezer órát választhattam ki olvasásra csak napi 1 órával is (persze ettől többet szoktam olvasni). A folyamatosság az ami fontos.

    Üdvözölet neked is és tanárodnak is.



    Commandante:

    USA elnök nem lehet, az USA alkotmánya ezt nem engedélyezi, alkotmánymódosítás meg általában néhány évbe kerül az USA-ban (átlagossan 8 év, mire 38 állam vagyis 75% elfogadja a módosítást).



    Bandew:

    Szerintem mindkettő :) de a második dolog az a magándolga.
  • Bandew #14
    Ha építesz 100 hídat és leszopsz egy f@szt, nem hídépítő vagy, hanem f@sszopó.
  • k9duli #13
    Azóta sem láttam olyan jó akciófilmeket mint amit ő "csinált", na ez a szívás.
  • CyrSyS #12
    Az üzenetem BlackRose bácsinak ment bocsi Saskatlan!