Ötvös Tibor

Darabont és King újból együtt

Frank Darabont és Stephen King harmadszor is közös filmbe vágnak. A Halálsoron és A remény rabjai után egy kisregényt dolgoznak fel. A köd nálunk a Csontkollekció című kötetben volt olvasható.

A történet helyszíne egy tipikus amerikai kisváros, melyben mindenki éli tipikus amerikai életét. David egy tóparti házban él feleségével és fiával. Egy napon érdekes jelenségre lesznek figyelmesek: kísérteties köd kezd leereszkedni a tóra. David fiával elindul a helyi boltba, a köd időközben pedig leereszkedik az egész városra. A tejsűrűségű fehérségből aztán titokzatos és emberi húsra éhező teremtmények bukkanak fel, a boltban ragadt emberek pedig elbarikádozzák magukat és megpróbálják túlélni a dolgot.

A film főszerepét egy újabb King-veterán vállalta el. Thomas Jane volt ugyanis az elég csúnyán szereplő Álomcsapda főszereplője is. A forgatás a hírek szerint két hét múlva kezdetét veszi.

Kíváncsian várjuk a - remélhetőleg - újabb színvonalas adaptációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nattydread #5
    A köd jó kis novella lett, csak az a kár, hogy aki olvasta az tudja mennyire nyilt a vége, remélem a filmben nem hagyják igy, mert meg fognak őrülni a nézők.
  • ensomhet #4
    Tetszett nekem ez a történet, jó volt olvasni. Talán sikerül jól filmre vinni.
  • Hmuda #3
    Pont a két kedvenc SK filmem (tulajdonképpen az egyedüli kettő amit szeretek) rendezője és az egyik kedvenc novellám SK-től. Na erre irtó kíváncsi leszek.
  • vg #2
    A most megjelent Feast c. film is tökre ilyesmi... King monggyyon le!
  • yann #1
    SK-nek (sztem) azok a regényei jók és remekül filmrevihetők, ahol az emberi gonoszságon, igazságtalanságokon, őrűltségeken van a hangsúly. ilyen volt a halálsoron és a remény rabjai is, mint ahogyan a ragyogás és a secret window (-titkos kert a magyar címe? mind1). de ez a mostani filmötlet inkáb egy B-kategóriás igénytelen trash-horror képét vetíti előre. remélem tévedek.