Ötvös Tibor

Veszélybe került a Halo filmváltozata

Aggasztó hírek érkeztek a Halo filmváltozatának háza tájáról. Az Universal és a Fox ugyanis kiszállt a produkcióból, így Peter Jackson és a Microsoft gyártó és forgalmazó nélkül maradt.

Gondolom mindenki ismeri a sokak által csak alap FPS-ként aposztrofált Halo valamelyik részét. Azon lehet vitatkozni, hogy valóban akkora durranás-e a game, mint amekkora hype körülveszi, ám azt el kell ismerni, hogy a Microsoft egy eredeti játékot dobott be előbb az XBox, majd a PC-piacra.

A moziváltozatról sok mindent lehetett hallani. Eddig többnyire csak jó hírek jöttek a film háza tájáról. Általános öröm fogadta Peter Jacksont és csapatát, majd Denzel Washington neve is felmerült a főszerepre. Ám ma megérkezett az első rossz hír is.



Az eddig a gyártó és forgalmazó szerepét betöltő Universal és a Fox is kiszállt a projektből. A hivatalos indoklás szerint a két stúdió nem nézte jó szemmel, hogy az elsőre 135 milliós gyártási költségek már a film forgatásának megkezdése előtt 200 millióra emelkedtek.

A nem hivatalos ok azonban a profit elosztása volt. A Microsoft ugyanis 10%-ot kíván lecsípni a bevételből, ám a két stúdió maximum 5%-ot adott volna. A szoftveróriás természetesen nem esett kétségbe és már meg is kezdte a tárgyalásokat más stúdiókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ecology #5
    Nekem nagyon bejött bár eddig csak az 1-et játszottam végig!
  • lele #4
    izlések és pofonok nem azért de te vagy az első akivel ugy taizok h nem tetsztt neki, nem baj
    de aki játszott vele azt többnyire megnyerte a játék és erre van a nagy felhajtás
  • Mentoloshurkaka #3
    Szerinted miért adtak el belőle 20 milliót? Hype, reklám... Az a lelke mindennek!
  • Dude64 #2
    Ahhoz képest az elmúlt két részből közel 20 milliót adtak el. A HALO 1 pedig bekerül a játéktörténelem legjobb alkotásai közé. Az angol Edge magazin 10 pontos éertékelése sem mindennapos ugye. Asszem ő az ötödik ilyen játék a magzin történetében;)
  • Mentoloshurkaka #1
    Ritka unalmas egy játék volt, nem értem mire föl ez a nagy hypeolás