MTI

Nyolcéves öngyilkos egy film hatására?

Alighanem tragikus korrekordot állított fel az az angol kislány, aki nyolcévesen követett el öngyilkosságot, a most befejeződött vizsgálat szerint esetleg egy nem neki való film hatására.

A birminghami Kyesha Freeman saját pizsamájából formált hurkot, azt hálószobája függönykarnisára erősítette és felakasztotta magát. Nyolcadik hónapban járó terhes édesanyja leszedte ugyan a hevenyészett kötélen lógó testet, és a kiérkező mentők még megpróbálkoztak az újjáélesztéssel, de a kórházban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A most kiadott vizsgálati jelentés szerint a rendőrség Kyesha szobájában 18 éven felülieknek való filmeket talált DVD-n és videokazettákon, köztük az 1999-ben készült, Észvesztő (Girl, Interrupted) című alkotást. A film, amelyben Winona Ryder, Angelina Jolie és Whoopi Goldberg játssza a főbb szerepeket, mentális zavarokkal küszködő fiatal nők sorsát mutatja be egy hatvanas évekbeli pszichiátriai kórházban; az egyik jelenet egy páciens akasztásos öngyilkosságát ábrázolja. A rendőrség azt gyanítja, hogy Kyesha megnézte a filmet, és megpróbálta utánozni az öngyilkossági jelenetet.

A vizsgálatot végző halottkém jelentése szerint szinte biztos, hogy a kislány nem akart ténylegesen véget vetni az életének, mivel ebben a korban az érettebb gyerekek sincsenek még tisztában a halál pontos jelentésével. A vizsgálatot lezáró halottkémi végzés megállapítja: a szülőknek nagyon kell vigyázniuk arra, hogy gyerekeik milyen filmeket néznek, mert a kiskorúak könnyen úgy dönthetnek, hogy utánozzák a látottakat, anélkül, hogy a következményekkel tisztában lennének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #11
    A repülőfelhős sokadik emeletes nem, asszem pont azért tiltotta be az ortt
  • avman #10
    a songokus dolgok urban legendek.
  • Morden23 #9
    Semmi nem lesz. A lelkileg sérült és/vagy erős szuicid hajlamokkal rendelkező egyéneknek csak indok kell: ha megvan, akkor jöhet, aminek jönnie kell. A legtöbb ilyen emberen nem lehet segíteni, csak zárt körülmények között: ha nem élből öngyilkos lesz, akkor önpusztító jellemmé válik.

    A gyerekeknél más a helyzet, mert ott nincsenek feltétlenül kialakulva a különböző pszichológiai típusok (egy nyolc éves igazán nehezen lehet "szuicid"). Ennek ellenére vagy szellemi problémák állnak fenn, vagy a szocializáció nem sikerült túl jól, vagy a szülők kúrtak el valamit, de nagyon.

    Hiába, ez manapság a természetes szelekció, akármilyen gonoszan is hangzik.
  • dep #8
    erdekes. en is lattam a filmet, megse lettem ongyilkos. mi lesz ha megnezik a suicide circle cimu japan alkotast???
  • Morden23 #7
    - Vonatot megállítani kame-hame-val (nem jött be)
    - repülő felhőt hívni a sokadik emeleten (nem jött be)

    Ezekről hallottam, de példa az volt elég, tuti találsz magadtól is.

    A Neon Genezis - Evangelion is váltott ki kisebb "hullámot" a szuicidek terén.

    Anno az Omen hatására két 12 éves gyerek halálra kínzott egy csecsemőt.

    Kismillió példa van. Nem a filmek a hibásak. Vagy a szülők cseszték el teljes mértékben a gyereküket, vagy amaz gyári hibával született, és hovatovább akár előnyös is lehet, hogy korán távozott.
  • Karez #6
    A másik ilyen pedig mikor az egyik múzeumban két 8 éves játszott....az egyik játszotta a rossz muftit a másik pedig són gókut.Nos aki játszotta son gokut pici püfölések után közölte hogy most ő sárgahajat csinált magának így halhatatlan!Nos a rossz oldalt kapot gyerkőc sem akart kimenni így a múzeumban volt egy régi páncél szett egy leég éles nagyobb baltával...eldöntötte és pont a gyerekre eset....kicsitsem furcsálta a rosz gyerek hogy megölte legjobb haverát.
    Bár állitólag ez urban legend de ki tudja....a média már csak ilyen.
  • Drawain #5
    Nem.. csak éppen kiccsákó azt hitte ő is tud repkedni, aztán nem jött össze mikor leugrott...
  • Tinman #4
    Miért halálrakamehamázták egymást?
    Példák?
  • adam first #3
    "Mára beletörödtem, hogy EGYSZER mindenki meg hal."
    Egyetértek veled úgyahogy azért ez szülő függő is.Attól függ hogy milyen a kapcsolat a szülő és a gyerek között.Pl:Lehetne akár a gyerek egy szellemileg gázos 8 éves akkor sem tenne ilyet ha jobban oda figyelnének rá.Szóval szerintem ez szülő függő.Én is néztem 8 évesen ALIENS-t meg PÉNTEK13-at meg CANNIBAL FEROXOT aztán valahogy még sem akartam öngyilkos lenni és nem lett belőlem egy szadista állat.Normális nevelést kaptam.
  • W B #2
    "mivel ebben a korban az érettebb gyerekek sincsenek még tisztában a halál pontos jelentésével." Már hét évesen tudtam mi az, hogy halál és féltem tőle (a halált nehéz megfogalmazni). Mára beletörödtem, hogy mindenki meg hal.
    Már hét éves koromban láttam "gyengébb" nem gyerekeknek való filmet. PL: JP, néhány második világháborus, különböző akciók ahol vérszomjas lények is vannak. ÉS ÉLEK!
    Ez az egész a gyerektől füg. PL én természet filmeken nőtem fel. Egyik állat megeszi a másikat. így vagyok ezen a szinten. (így lassan a halál mivolta is megfogalmazódot) Ameik gyerek nem néz sürün hasonló filmeket azoknál az ilyen kockázatok nagyobbak