Szekeres Viktor

A főnök - krimisorozat az RTL Klubon

Sok-sok krimi és krimisorozat szól nyomozókról, akik kemény férfiak vezetésével veszik fel a harcot a bűnözők ellen. Az RTL Klub legfrissebb premierjében végre egy nő a főkolompos.

Amerikában a sorozat kábeltévén fut, de amellett nem lehet elmenni, hogy a Maffiózók után a Főnök a második legnézettebb kábeltelevíziós sorozat Amerikában. Hogy ez a szokatlanul jól eltalált, közel sem tökéletes és defektusokkal küszködő főhősnek és jellemének köszönhető-e vagy csak annak a ténynek, hogy nőnemű a főszereplő, nem tudni.



Nem véletlenül jelölték azonban Emmy-díjra a főszerepet játszó Kyra Sedgwicket, hiszen a való életben inkább Mrs. Kevin Baconként ismert színésznő tényleg iszonyatosan magáévá tudta tenni a figurát. A magyar verzióban nem fog átjönni, hogy az erősen déli akcentussal beszélő Sedgwick játékában mi jelenti a legfőbb bukét - hacsak nem fogadnak fel valakit, aki erőteljesen érti és beszéli is a palóc tájszólást, de hát Amerikában és Magyarországon más hatása van a tájjellegű beszédeknek.

A főnök klasszikus sémákra építkezik, viszont például a Helyszínelőkkel ellentétben itt nem feltétlenül a bizonyítékok földről való összegereblyézése és nem is a modern kor legújabb technikai vívmányainak használata a legfontosabb, hanem egyszerűen a ráhatás és a kikérdezés. Az első rész kezdetén az egyik különleges ügyekkel foglalkozó FBI-os nyomozócsoport új főnököt kap: mindenki megrökönyödésére egy belevaló, elég önálló és szofisztikált, valamint az imént említett kemény déli akcentussal rendelkező nőt, aki inkább szabad idejében bűnözik; előszeretettel nassol és puffasztja magát, csak hogy állapota esetlegesen később párbeszédek alapjául szolgálhasson.



Azt el lehet képzelni, hogy egy férfiakból álló csoport élére kinevezett idegen nő és pláne egy öntudatos nő miképpen hat. Így hősnőnknek kettőzött erővel kell hajtania és bizonyítania azt, hogy érdemes a posztra és nem elég, hogy a bűnözőket is üldözi, még saját kollégáival is meg kell küzdenie, hogy elfogadják őt. A mindennapi küzdelmet pedig - mint ahogy azt szokás - ronda bűnügyek, brutális gyilkosságok nehezítik, melyeknek hősnőnk - megannyi rendőr ellendrukkere ellenére is - a végére jár.

A sorozat első évada szerdánként lesz látható az RTL Klubon, este 11 óra táján és a történet, valamint a főszereplő ellenére nem csak női a célközönsége. Nem véletlen ugyanis, hogy Amerikában a TNT csatorna a nemrég véget ért 2. évad közben már megrendelte jövő nyárra a harmadik szériát is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!