Ötvös Tibor

Folytatódik A dolog

Hamar kultfilmmé vált John Carpenter A dolog című horrorja. Az 1982-es film most - akárcsak Carpenter másik sikerfilmje, a Menekülés New Yorkból - újabb résszel bővül.

Gyerekkoromban apám nagy horror-rajongó volt. Mikor a barátaim Hófehérkét és Csipkerózsikát néztek, én a Gonosz halott és az Üvöltés előtt ültem.

Ám a kedvenc filmem egy John Carpenter-mozi, A dolog volt. Bizonyára minden, magára valamit is adó horror-fan emlékszik a kutyából kitörő szörnyre vagy a klasszikussá váló vérvételes jelenetre. A film főszerepében - természetesen - a direktor kedvence, Kurt Russell alakított hatalmasat.

A legújabb hírek szerint Carpenter másik sikere, a Menekülés...-széria mellett a klasszikus horror is megkapja a maga folytatását. A The Thing sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy szinte minden médiában megjelent már valamely formában. A '90-es években kijött egy sikeres képregénysorozat, majd George Clooney készített egy fekete-fehér tévéfilmet az eredeti történetből. De készült belőle sikeres videójáték és legutóbb Frank Darabont a Sci-Fi Channel felkérésére megkezdte egy tévéfilm előkészületeit.

Ezek után az Universal úgy döntött, hogy ideje folytatni az eredetit egy mozifilm formájában. Egyelőre semmi pontos hír nem érkezett még a filmről, így Kurt Russell visszatérése is kérdéses. Kiemelt figyelemmel kísérjük majd a film készületeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kozi87 #15
    Egyet értek azokkal, akik félnek egy folytatástól...bár én kiváncsi lennék rá, de hogy olyan jó legyen, mint az 1. rész, az már szerintem teljesen lehetetlen.
    A Meneküléses filmek közül azt hiszem csak az L.A.-set láttam, a NY-osat még nem. Carpentertől még A köd-öt láttam, de ha a The Thing is úgy jár, mint A köd, akkor inkább hagyják a fenébe. Az a film mondjuk remake-et kapott nem folytatást, de az a remake egy kalap ... a régebbi sokkal jobb.

    Amúgy a The thing az egyik kedvenc horror-sci-fim, így az Alien-ek mellett, de szerintem nem volt rossz húzsás, hogy az Alien-t folytatták (de értem mit akar hangsúlyzoni adam first és ebben az esetben igazat is adok neki).

    Normal-t meg annyiban kijavítanám, hogy az nem katonai csapat, hanem ők is kutatók. A fekete-fehér George Clooney-féle tévéfilmről, meg a képregényről sem hallottam, viszont arról már igen, hogy egy '50-es horrorból készült a film Az is komoly film lehet...

    Na mind1, ha lesz is valaha folytatás én szurkolok, hogy jó legyen! The thing rulez!
  • Hoz_Hun #14
  • GErYkE83 #13
    Kurt Russelnek úgylátszik újra felívelőben van a karrierjeHajrá Kurt!! Tango & Cash 2-őt a népnek!!!
  • pauly #12
    Az hogy folytatást akarnak csinálni.Hagyni kellene inkább,mert csak tönkreteszik ezt a filmet is.
    Nem a te hozzászólásodra írtam :)
  • BigLacaFaca79 #11
    Háj !
    Vagy 10 éve láttam először a filmet. Egyedi hangulat, jó szineszekkel. Kb. 1 éve néztem meg úrja. A para-filing még mindig érezhető alatta. Élvezetes darab, és igaza van © adam first -nek, a mai horrorok meg sem közelitik a régi klasszikusokat. Ma már szinte csak idegbeteg állatok rendeznek psziho horrorokat, idegbeteg állatoknak. A folytatás sikeréért szoritok, reméljük visszaad valamit a 1. rész hangulatából. Reméljük a legjobbakat !
    Báj !
  • Normal #10
    Sarkvidéki kutatóbázison mindenki meghal.
    Katonai csapat elmegy felfedezni.
    Kiderül, van egy "dolog", ami megfertőz, mint valami vírus, kicseréli a sejtjeidet a sajátjaira, és alakváltó szörny lesz belőled, aki tovább fertőz.
    Az utánzat majdnem tökéletes, csak kis viselkedési dolgokban, memóriában tér el, és ha kettesben maradtok, megesz/megfertőz.
    A film során kiderül, hogy önmagában is értelmes, egy űrhajót épít.
    Ha nem a sarkvidéken esett volna le, már rég felváltott volna minden életet.
    Itt határozza el a kommandó, hogy senki se hagyhatja el a bázist - mert mi van, ha valamelyikük már ilyen Dolog.
    Muhahahaha. :D
  • lekvároshurka #9
    pauly mi a hülyeség? :D max te vagy itt hülye :P de bocs jaj nemakartalak megbántani
  • gyuri12 #8
    amúgy ennek mi a története,mert ha az Alien1-el említik együtt akkor biztos jó:D valaki mondja már el!:D
  • adam first #7
    Ezt így nem lehet,hogy megint csak a pénzért semmi másért összecsapnak valami gagyi folytatást.A dolog nagyon eltér a többi fajta a horror filmtől,talán az Alien 1 részével emliteném egy lapon de szigorúan csak is azzal.Az ismeretlen,a kiszámithatatlanság,nem tudod mi az csak félsz tőle,az atmoszféra és a film végén sem kapod meg a választ a dologgal kapcsolatos kérdésekre.Nagyon állat film, az Alien 1-el csak azért emlitem egy lapon mert ott is az ismeretlen volt jelen a félelem.És ettől lesz jó egy horror nem attól hogy csak kinzások vannak benne,meg undoritó csonkitások(fűrész,motel)hanem attól lesz jó egy horror film hogy félsz tőle.
  • pauly #6
    Pf,ilyen hülyeséget..