Ötvös Tibor

A Weta Digital James Cameron filmjén dolgozik

Az Oscar-díjas Joe Letteri és a Weta Digital leszerződtek James Cameron új filmjéhez. A megállapodás szerint az új-zélandi cég készíti az Avatar világának teremtményeit, a különleges effekteket és a digitális környezetet is.

"A Weta már töbszörösen is bebizonyította, hogy megérdemelten az egyik legjobb és legmegbízhatóbb speciális effekteket gyártó cég" - nyilatkozta Cameron. "Különösen a karakter-animációjuk fogott meg, melyre bizony nagy szükség lesz az én filmemben is."

"Az Avatar egy teljesen új történetet mesél el egy olyan világról, amilyet még soha nem láttunk" - mondta Joe Letteri. "A megvalósításhoz egy teljesen új filmes megoldásra lesz szükségünk. James híres egyedi megoldásairól és nagyon örülök, hogy elkészíthetjük vele ezt a filmet."

A Weta Digital hírnevét Peter Jacksonnak köszönheti, aki rendszeresen az új-zélandi illetőségű céggel dolgoztat. A Gyűrűk Ura-trilógia, valamint a King Kong nyújtotta vizuális látvány is az ő "méhük" gyümölcse. Legutóbb az X-Men: Az ellenállás vége látványvilágáért voltak felelősek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kandeláber #5
    jaja
  • Dakkon #4
    nem Cameroné, hanem kandeláber arra gondolt, h a WETA Peter JAcksoné..... én is így tudom, h ő virágoztatta fel főleg a GYU sikerei után!
  • spR #3
    Nem, a Weta nem az övé.
    A Digital Domain volt Cameron saját effekt cége (ők csinálták a True Lies és a Titanic effektjeit), de már azt is eladta.
  • Darkoo #2
    Egyik kedvenc rendezőm végre megint elfogta az alkotói vágy.97 óta sajnálatosan erre nem volt képes:( Annak külön örülök hogy a Titanic és True Lies után végre megint visszatér a gyökerekhez,és scifit rendez,amiben ő a király.(Terminator,Aliens)
    Ettől a filmtől is világmegváltó dolgokat várok,és egy kult film születését:)
  • kandeláber #1
    Jó, hogy velük dolgoztat, mivel az ő cége