Ötvös Tibor

Lesz Kedvencek temetője remake?

A legfrissebb hírek szerint Hollywoodban újabb remake van készülőben. Ezúttal Stephen King méltán világhírű klasszikusa, a Kedvencek temetője esik áldozatul a producereknek.

Hollywoodban abszolút ötlethiány uralkodik. Pár kivételtől eltekintve manapság csak feldolgozások és folytatások uralják a vásznakat. De ezt már vagy ezerszer leírtam, így további mellébeszélés nélkül nézzük a mai feldolgozást.

Ezúttal egyik nagy kedvencem, a horror-guru Stephen King egyik méltán világhírű klasszikusát forgatják újra. A Kedvencek temetője 1989-ben került a mozikba, majd '92-ben kapott egy jóval gyengébb folytatást is. Most pedig az eredetit dolgozza fel a Paramount Pictures.

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés, ám Creedéknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője. Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a feltámasztás erejével bír. A halálból visszatértek azonban már nem azok, akik életükben voltak.

Egy kis öröm az ürömben, hogy a hírek szerint George Clooney alakítja majd a családfőt, aki aztán - szó szerint - egész famíliáját eltemeti. A forgatókönyvet Dave Kajganich írja, a rendezői szék egyelőre még üres.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kaileena #10
    tudtommal 2008-ban jelenik meg
  • Harly18 #9
    Azért nem sikerülnek mindig rosszra a remake-ek. Pl.: A texasi láncfűrészes 2003-as verziója szerintem egész jó lett, a Sziklák Szeme 2006-os verziója is szerintem klasszul sikerült. Az igaz, hogy sajnos a remake-ek nagy százaléka pocsék lesz :(
  • szacsi #8
    Azért a könyviparban sem született mostanában egyetlen korszakalkotó ötlet szerintem, max felkaroltak egy gyengébb könyvet. Lásd harry potter, majdhogynem futószalagon gyártja az író, mindenki kedvence, a hivatásos írók, tanárok közben meg utálják.
  • Helcat #7
    Vannak rossz könyvek, de vannak jók is. Én legalább is még nem hallottam könyvkiadót arra panaszkodni, hogy nincs új ötlet, amit kinyomtathatnának, ezért csak a Petőfi összest adják ki új borítóval.
    Húsz évvel ezelőtt is gyártottak tömegével pocsék filmeket. De voltak olyanok is, amelyek manapság a "klasszikus" kategóriába tartoznak. A mai filmeknél már az eredmény, ha a végén nem azt érzed, hogy elb...tál másfél órát az életedből. De még ezek is igen távol állnak a maradandó élménytől.
  • jeec #6
    Nem volt azért olyan gyenge az eredeti.
    Egyik legparáztatóbb filmélményem. :)
  • szacsi #5
    azért a könyvek között is eltérés a minőséget illetően, szóval ez szerintem elég nagy baromság...
  • Helcat #4
    Aranyhörcsög-tenyésztők küzdelmes élete a Szaharában?
    Viszont ha belegondolunk, könyveket már több száz éve írnak, mégsem fogynak ki a szerzők a témákból. A forgatókönyv-írók is leporolhatnák a fantáziájukat, ha a producerek, befektetők, PR-managerek stb. engednék.
  • Adam II #3
    Szerintem Hollywood kifogyott az ötletekből. Mondjon valaki egy témát amiből ne készült volna film?


  • Helcat #2
    Nem is az a baj, hogy remake-t csinálnak, hanem az, hogy miért és milyet.
    Miért? Mert Hollywoodban a kreativitás - úgy tűnik - teljesen kihalt. Inkább nyomják a feldolgozásokat, újrafeldolgozásokat és a sikeres franchaise-ok x+1. részét, mert abban kevesebb az üzleti kockázat. Azt is hogyan? Belenyomnak annyi CG-t, amennyit lehet (a komputer-idő nyilván olcsóbb, mint az élő szereplők munkája), üresfejű, szétplasztikázott cicababák meg kigyúrt macsók is kellenek, hogy a fiúk/lányok bejöjjenek megnézni őket, +1db "sztár", hogy legyen kit a PR-anyag címlapjára nyomtatni. Eközben az olyan apróságok, mint a színészi tehetség, rendezői munka, tisztességes forgatókönyv vagy a HANGULAT fel sem merülnek.
    Aztán pedig sírnak, hogy vállságban a moziipar.
    Egyszerűen nem hiszem el, hogy az az igénytelen szemét, ami manapság elárasztja a mozikat, akár a mai "pörgős" fiatalság igényeit is kielégítheti.
  • Harly18 #1
    Szerintem alapvetően nem baj, ha remake-et csinálnak. Ha az jó, akkor lepipálhatja a régi klasszkust is. Bár ehhez nagyban hozzájárul, hogy a mai agy rá van állva az effektekre és animációkra, igy talán a régebbi klasszikusok eltörpülhetnek a remake-kel szemben...