Ötvös Tibor

Batman lesz a Sötét Lovag

Christopher Nolan ma bejelentette, hogy megvan az új Denevérember-mozi hivatalos és végleges címe. Ezek szerint a moziműsorokban majd The Dark Knight címen kell keresniük a filmet a rajongóknak.

Be kell valljam, hogy véleményem szerint a Waner Bros. marketingesei remek munkát végeznek. Ugyanis immáron második hete minden képregényrajongó az új Batman-filmről beszél. Először bejelentették, hogy Heath Ledger alakítja majd Jokert. Majd a hétvégén kiderült, hogy Ryan Phillippe bújhat Kétarc bőrébe. Ma pedig újabb infókat csepegtettek el az újságírók és rajongók legnagyobb örömére.


Nem vagy sötét, lovag?

Az első és legfontosabb, hogy a filmet mostantól The Dark Knight néven keressük, hiszen ez lett a hivatalos - és végleges - címe. Ez tehát az első Denevérember-mozi, melyben nem szerepel a Batman név.

"Nagyon örülök, hogy folytathatom a Batman: Kezdődik! által megkezdett történetet" - nyilatkozta a rendező. "Joker karakterére egy olyan színészt próbáltunk találni, aki nem csak hihetetlenül tehetséges, hanem merész is. Christian Bale és Heath Ledger kettőse letaglózó lesz."

A film forgatókönyvét Nolan öccse, Jonathan készíti fivére és David Goyer ötlete alapján. A hivatalos bemutató még nincs kitűzve, de Nolan szeretné jövő év elején a mozikba küldeni a Sötét Lovagot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #12
    A most következő Batman movie-ban lesz joker. És az azt követő harmadik filmben pedig kétarc? Ez jónak tűnik. :) Továbbá az első filmet jó pár évig csinálták. Ezt meg 1 év alatt össze akarják csapni? hmm
  • Nethyrrea #11
    megmondom őszintén, tetszett hogy a legutóbbi batman filmet "hitelesebb" alapokra helyezték: kevésbé elszállt, képregényszerű világba rakták. és ennek ellenére is sikerült a kütyüket (meg a kocsiját) úgy megoldani hogy kvázi hihető legyen a háttere a dolgoknak.
    persze a burton-féle batmaneknek is megvolt a maga hangulata, de szerintem a svarci-féle epizódra már túl giccses lett. jót tett neki.

    ami pedig jokert illeti:
    nos azért rakják be az új filmbe, mivel a batman begins végén, ha emlékeztek, a zsaru odanyújtja batmannek a kártyát, amin joker jele van, hogy "nesze, új ügyünk van"
    másrészt meg, ha már láttátok heath ledgert vigyorogni, szerintem igenis jó joker-vigyora van xDD (pl a lovagregényben elég széles vigyort vág le)

    amire én kíváncsi leszek, hogy fogják vajon ryan philippe-t megcsinálni kétarcnak.
  • quack #10
    en sem tudom hogy egyeseknek mi baja van ezzel a Ledger gyerekkel, szerintem hasonlít a képregényes Jokerre (nem Nicholsonra kell hasonlítania)...
    nekem is nagyon tetszett az új Batman, hangulatos film volt nagyon...
  • mondnick #9
    Sztem nem arra gondolt, hogy új enemyt kéne kitalálni, hanem a képregényből mást venni mert azért vannak bőven. Viszont jokert akkor se lehet kihagyni.
    Ahoz meg mindkét verzio (ez és a Tim Burton féle) elég jó, és teljesen mások hogy értelmetlen legyen egy melyik jobb-rosszabb összehasonlítás.
  • Darkoo #8
    Hűen akarják követni a képregényt.Nagyon helyes.Azért cserélték le RW-t,mert öreg már szegény..Ide egy fiatal tehetség kell.Mellesleg JAck Nickholsonnak anno ördögi mosolya volt,és kitünően megformálta Joker karakterét.Robin Williams meg mindig is pozitív kedves hősként köszönt ránk filmvásznakon.(Álmatlanságot leszámítva,de ott se volt számomra nagyon hiteles,mint gonosz).NEm lett volna számomra az az igazi pszhio Joker,mint a képregényekben vagy a Barman:Dead End kisfilmben
  • Lordboxi #7
    Nekem nagyon tetszettek a TIm BUrton filmek, de nem voltak annyira "batmenesek" mint az újj. És szerintem végre elkéne szakadni a régi filmeketől, emr itt most vmi teljesen más kezdődott el. Ez most igazi batman sorozat lessz. És ennél több szerintem senki nem kell, mert batman a legjobb. És Nicolsonnál sokkal jobb lessz az újj joker, mert ő tényleg úgy néz ki.
  • Morden23 #6
    A Joker egy "bejáratott márkanév". Sokan szeretnék újra látni, és többek között ez is egy húzóerő befelé a moziba. De biztos vagyok benne, hogy van olyan ember, aki csak azért a jó öreg "naugyemegmondtam"-ért nézi majd meg.

    Egy új ellenséggel sok lenne a macera, kidolgozni, design, környezet, előélet, kapcsolódási pontok a sztoriba. A Joker akkor is Joker, ha szarul játszik a színész, ellenben egy "gonosz karakter" még nem tuti, hogy tetszik a népnek, akkor sem, ha jól játssza a színész.
  • Blasta #5
    Nemtudom, én nem nyúlnék újra Jokerhez, pláne ha már nem Jack fgoja játszani.
    Szedjenek elő más ellenségeket, olyan nehéz lenne???
  • winnie #4
    david goyer-nek nem örülök, ellenben tum burton sokak szerint jobb volt, ez igaz (szerintem nem, mindegy), de azt se feledjük, hogy tim burton nem törődött a történelmi hűséggel és alapvető vonásokat változtatott meg batman történtében. ( az ilyesmiért manapság már gyilkolnának.)
  • Morden23 #3
    "nem annyira jók" = nem annyira JÓ egyesszámban. Az újat majd meglátjuk.