SG.hu

Az Egyetleneim két díjért is indul Velencében

Nemes Gyula első játékfilmjét a velencei filmfesztiválon a Kritikusok Hete mutatja be a nemzetközi közönségnek. Az Egyetleneim a velencei mustra legjobb első filmjét illető "Jövő Oroszlánja", valamint a nemzetközi kritikusok díjáért is versenyez.

"Egy szoknyabolond utolsó napjai és nagy szerelme. Több száz lány és több ezer snitt radikális városi népzenével." - Nemes Gyula első játékfilmjét a velencei filmfesztiválon a Kritikusok Hete mutatja be a nemzetközi közönségnek.

A mániákusan társat kereső fiúról szóló vígjáték a velencei mustra "Jövő Oroszlánja", azaz a legjobb első filmnek járó 100 000 Euró értékű díjért versenyez a Lidón 2006. augusztus 30 - szeptember 9. között. Az elismerést nemzetközi zsűri ítéli a velencei filmfesztivál bármely szekciójában bemutatott első játékfilm valamelyikének. A film ezenkívül a nemzetközi kritikusok által odaítélt, 3000 Eurót érő "Nemzetközi Kritikusok Hete" díjára is esélyes lehet.

Az Egyetleneim diplomafilm, melyet Nemes Gyula a nagyhírű prágai FAMU rendező szakos hallgatójaként készített. A film konzultánsa a FAMU vezető tanára, Karel Vachek volt, főszereplője Kovács Krisztián, producere Durst György, operatőre Dobóczi Balázs. Az Egyetleneim-ben szereplő Tóth Orsi a legjobb színésznő díját nyerte el a 37. Magyar Filmszemlén.

Huszonegy év szünet után idén újra lesz egy magyar játékfilm a velencei filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Kritikusok Hetén. A Marco Müller vezette 63. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos programját az elkövetkezendő hetekben hozzák nyilvánosságra. Nemes Gyula Egyetleneim című alkotása a nemzetközi bemutatóval egyidőben lesz látható a hazai mozikban is, a Budapest Film augusztus 31-én mutatja be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)