Ötvös Tibor

Pesten is elsüllyedt a Poseidon

A pesti mozik vergődnek, hiszen lassan negatív csúcsot döntenek a nézőszámokkal. A folyamatosan csökkenő bevételeken az év legnagyobb bukása, a Poseidon sem tudott segíteni.

Budapesten továbbra sem javul a helyzet - legalábbis a mozitulajok számára. A folyamatosan csökkenő nézőszám ugyanis szép lassan eléri a tavaly májusban felállított 41 ezres negatív csúcsot. A mostani hétvégén összesen 46 ezer jegyet adtak el a pénztárakban.

A legtöbben ismét a Pixar animációs filmjére adták le voksukat. A Verdák azonban így is elég rossz mutatókkal rendelkezik, eddig mindössze 37 millió forintot kapart össze. Második helyen kezdett az idei év eddigi legnagyobb bukása, a Poseidon.


Egy kép a vetítésről

A sztárokkal teletömött katasztrófafilm Budapesten sem aratott osztatlan sikert, a premier hétvégéjén alig 8 ezer néző váltott rá jegyet. Kurt Russell és Wolfgang Petersen közös remake-je világszerte üres mozikban fut. A 160 millióból forgatott film világszinten mindössze 128 milliót hozott vissza, ami csúfos eredmény. Kritikánk már olvasható.

A dobogó alsó fokán A Da Vinci-kód helyezkedik el, míg a negyedik pozíciót az X-Men: Az ellenállás vége szerezte meg. És innentől olyan filmek következnek, melyek nem érik el a 2 ezres nézőszámot: az ötödik az Ismeretlen hívás, őt pedig az új Ómen követi.


Hozhat javulást Jennifer Aniston?

Hetedik az Anyám nyakán, nyolcadik Az eltakarítónő. Utolsó előtti helyen áll A velencei kalmár és a sort - mindössze 735 nézővel - a Mission: Impossible III zárja.

A héten kerül a mozikba a Jennifer Aniston-Vince Vaughn párocska nevével fémjelzett romantikus vígjáték, a Szakíts, ha bírsz. Bár igazi pálfordulást ettől a filmtől sem lehet elvárni, de veszélybe kerülhet a Verdák vezető pozíciója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • azirafael #10
    Ne feledjétek, hogy a mozis bevételek csak egy részét képezik a nyereségenk... pár hónap múlva kijön a DVD, ami legalább annyi lóvét hoz a konyhára mint a mozis vetítés...
  • Sliders #9
    az imdb kicsit hivatalosabb, ettőlfüggetenül lehet jönni minden oldallal, az imdb az egy szempont.
  • 5i #8
    www.boxofficemojo.com

    A legtutibb oldal. Itt biztos adatot találsz minden filmről. Ez alapján bukta.
  • Sliders #7
    Dierkte, megnéztem a beírás elött az eredményeket:

    http://www.imdb.com/title/tt0409182/business

    ezalapján visszahozta az árát, sőt plusszban is van. Ez nem olyan rossz eredmény egy lyen nagy költségvetésű filmtől. Nagyobb marketingel még többet hozhatott volna. De mégegyszer mondom, sajnos a katasztrófafilmek és a sci-fi rajongok itthon nemnagyon vannak kiszolgálva. Mindig csak vigjáték, egymás hegyén hátán. Így nemcsoda, hogy a nép nincs hozzászokva.
  • Blasta #6
    "aPoseidont, az árát visszahozta,"

    Itt írják, hogy 160-ba került és 128-at termelt.
  • Sliders #5
    én igazából nem értem miért buktázzák aPoseidont, az árát visszahozta, és pozitívban is van, az imdb eddigi listája alapján...
    Magyarország meg nem piac, itt minden film szinte bukta mai nem vígjáték. Kis ország ez ahhoz hogy többrétű műfajt ki tudjon szolgálni.

    Valakinek az egykaptafára menő vigjátékok anyerők hát ez van. Azért a Poseidon nem volt egy rossz alakítás, bár persze itthon mindent lehúznak, jó máshol is, de azért nálunk tényleg mindent. Persze mi annyi mindent adtunk az utobbi években a világnak, hogy Magarország megteheti :)
    A cikkeket meg lehetne úgy megfogalmazni, hogy akiknek tetszett a film ne váltosn ki különböző ingereket, csak merta cikkírónak éppen keménykedő kedve volt.
    Vagy mi a sikeres film, ami behozza a 2-3x-át, hát elég kevés ilyen van, ezzelaz erővel sokminden megbukna... nem kell itt a feles duma. Jennifer Ariston filmje pedig miben lenne nagy szám? Jahh mertő híres, és milyen faxa nő volt pár éve, kár hogy amesterkoztmetikusok nélkül csak rác lenne, dehát ezért már érdemes beülni rá, azta... ő hozhat javulást, ez aztán a siker kulcsa
  • Marlosh #4
    Az a happy end ha nem jonnek ossze ....
  • Harly18 #3
    talán nem fognak összejönni a végén és nem happy end lesz....
  • gyuri12 #2
    miért,mi a vége?
  • vg #1
    Szakíts, ha bírsz nagyon jó film, csak éppen nem olyan a vége amire az ember számítana egy ilyen filmnél...