Ötvös Tibor

A hét szamuráj Amerikába megy

Hollywood imádja az ázsiai filmeket... elrontani - kevés kivételtől eltekintve az átiratok színvonala jócskán alulmúlja az eredetiét. Épp ezért tölt el félelemmel a hír, miszerint Akira Kurosawa 1954-es klasszikusa, A hét szamuráj is feldolgozásra kerül.

A kör, Szigorúan piszkos ügyek, A szem, A titkok kulcsa. Mi ezen címekben a közös? Eredetileg ázsiai sikerfilmek, ám Hollywood mindegyikükből készített vagy épp most forgat saját változatot.

Akira Kurosawa 1954-es klasszikusa, A hét szamuráj immáron másodszor kerül Hollywoodi producerek kezébe. Elsőre az amerikaiaknak is sikerült maradandó élménnyel megajándékozni a filmrajongókat A hét mesterlövésszel.


Ám most újból feldolgozzák a szegény falu védelmezőinek történetét. Ezúttal teljes mértékben az eredeti, szamurájokkal forgatott filmet veszik alapul és próbálnak valami fogyaszthatót kihozni belőle. A film forgatókönyvét a Szilaj, a vad völgy paripája és a Babe szerzőjének, John Fuscónak kell megírnia.

A rendezői széket egyelőre még nem töltötték be, de az már biztosnak tűnik, hogy az Egy gésa emlékirataiban látható Ziyi Zhang szerepelni fog a remakeben. A film bemutatójáról egyelőre nincs hír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Prof William #9
    "Márpedig Zhang Ziyi marhára nem Japán"

    Sajna az a filmiparnak kb annyi az Iq-ja hogy vágottszemű=japán + még híres szinésznő is.
  • Prof William #8
    "Szilaj, a vad völgy paripája és a Babe szerzőjének"

    Hú akkor biztos rengeteg tapasztalatuk van szamurályos filmforgatókönyvek írásában... :)
  • loryb #7
    Nem vicc. Pont azon röhögtem, hogy Tom Cruise után újabb "japán" érkezik.
  • Tetsuo #6
    Hát akkor SOHA nem nézem meg az biztos!
  • Hoz_Hun #5
    Ez most csak vicc volt ugye... ugye.. UGYEEEEAAAAIIIIEEEEE
  • loryb #4
    Nem tudom már hol olvastam, de George Clooney lesz az egyik szereplő.
  • Hoz_Hun #3
    Ha jól megcsinálják, akkor kijöhet belőle egy nagyon jó film. De ehhez elvárnám, hogy EREDETI azaz Japán (származású) szereplőkkel lássak már egy szamuráj filmet. Márpedig Zhang Ziyi marhára nem Japán, azonban kedvelem mint színészt és szép is, de a többi szereplő ne legyen már Kínai.
  • vincuska #2
    Cat: lehet ha arra koncentralnek hogy milyen szineszi teljesitmeny nyujtanak ezekben a filmekben, tenyleg szet rohognem magam...

    de valahogy egy Yojimbo vagy vmelyik Sergio Leone cowboy-filmje (ok, o is remakeelte Kurosawat) hord magaban erteket amit nem feltetlenul kell megzavarni. Remek kis filmek ezek. Nem egy regi siker kell hogy jo filmet csinaljanak, ott van Eastwood - 92-ben megcsinalta az Unforgivent, amikor mar senki sem gondolta hogy erdekel vkit a lovoldozes, megis erteket teremtett vele. (persze utanna egybol csinalt hollywood par cowboy filmet es mind szar lett!!!)

    Egy Die Hard-nak is megvan a sajat erteke, ugy jo ahogy van - tolem elmehetnek vele 15 reszig is, ha jo a story es izgalmas a film. (lasd Batman (5) begins, nagyon jo kis film!!!) A vegen feldolgozzak a Keresztapat, vagy ujraforgatjak a Ponyvaregenyt Tarantino 80. szuletesnapja alkalmabol? Pentek estenkent "Vincent Vega and Jules Winnfield kalandjai" sorozat a Fox TV-n!!!
    "Hogy lett Anakinbol gonosz Skywalker?" - elso evad.

    csak a penzert csinaljak...
  • Cat #1
    a hét mesterlövész remek volt valóban, de a hét szamuráj szerintem ma már elavult. Pár éve néztem meg, és szétuntam magam rajta.