Ötvös Tibor

Új Wachowski képregényfilm

Ezúttal a legutóbb a V, mint vérbosszúval a rajongókat alaposan megosztó Wachowski-testvérek jelentették be, hogy második ilyen stílusú filmjük a japán Mach Go Go Go füzetecskékből készül.

Bár a V, mint vérbosszú alaposan megosztotta mind a képregényrajongókat, mind a nézőket, a film mégis sikeres lett. Így a Wachowski-testvérek újabb feldolgozásba vágták a fejszéjüket.

Miután az amerikai képregények kezdenek elfogyni, a testvérpáros japán felé vette útját és megszerezték a Mach Go Go Go (Amerikában Speed Racer címmel vetítették a füzetekből készített rajzfilmet) megfilmesítési jogait. A film forgatókönyvének megírását és a rendezési feladatokat is a testvérpár vállalta magára. A filmet a Warner Bros forgalmazza majd, a producer pedig Joel Silver lesz.

A képregény főhőse egy japán fiatal, név szerint Gő Mifune, aki barátai és apja csodajárgánya, a Mach 5 segítségével szeretne a legjobb autóversenyző lenni. Érdekesség, hogy a történethez a komikus, Vince Vaughn már korábban készített egy forgatókönyvet, melyben Racer X szerepére saját magát képzelte el.

A Speed Racer rajzfilmben alkalmazták először a Mátrix által híressé vált bullet-time effektust.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)