SG.hu

25 milliárd volt a TV2 tavalyi bevétele

Nem csökkent a TV2 lendülete a 2005-ös évben: a 2004-es rekordév után az SBS Broadcasting többségi tulajdonában álló MTM-SBS Zrt. az előzetes, auditált adatok alapján 25,43 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta a tavalyi évet, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A TV2 kereskedelmi televíziót működtető társaság mérlegfőösszege az előző év azonos időszakához viszonyítva 4 százalékkal, 15,94 milliárd forintra nőtt 2005-ben. "Az elmúlt évek eredményeit figyelembe véve elmondhatjuk, hogy a csatorna 1997-es alapítása óta a TV2-nek sikerült határozott, stabil növekedési pályára állnia. Ez a megszilárdított pozíció azért is különösen fontos, mert a csatorna már előre tekint: tartalmi kínálatában, műsorstruktúrájában a piacon egyedülálló módon a digitalizáció nem is olyan távoli korát vetíti előre." - nyilatozta Kereszty Gábor vezérigazgató. "Az elkövetkező néhány év, a 2012-ig esedékes digitális átállás alapjaiban változtatja majd meg a tartalomszolgáltatásról, televíziózásról a mai napig alkotott elképzeléseinket, a TV2 pedig az elmúlt két év eredményei alapján nem csupán tervekkel és szakértelemmel felkészülve, de üzletileg is stabil pozícióból indul el ezen az úton." - tette hozzá.

Kereszty kiemelte, hogy a 2004-es rekordév után a csatorna készen állt arra is, hogy megvalósítsa tervezett beruházásait. Az adózás előtti eredmény relatív kismértékű - szám szerint 600 millió forintos - csökkenése, a gyenge forintból adódó árfolyamveszteség mellett ezekre vezethető vissza, mégpedig elsősorban a TV2 első saját gyártású sorozatának, a Jóban Rosszbannak induló költségeire.

Várdy Zoltán kereskedelmi igazgató közölte, hogy kereskedelmi szempontból a tavalyi év legnagyobb tanulsága, hogy a hirdetők igen jól fogadták a TV2 által elsőként bevezetett integrált marketing-kommunikációs megoldásokat. A hagyományos szpotokat XXI. századi technológiával és módszerekkel - internettel, mobilszolgáltatásokkal, teletexttel, szponzorációval és számtalan más elemmel - kombináló kínálat már az első évben messzemenően bizonyította létjogosultságát. Ennek egyik oka, a reklámzajból való jobb kitűnés mellett az lehet, hogy már a hirdetők is kutatják a digitális korszak lehetőségeit, hiszen ők is tisztában vannak azzal, hogy a változás a reklámpiacot sem hagyja érintetlenül. A TV2 integrált megoldásai már az új megjelenési formákat vetítik elő - fűzte hozzá Várdy Zoltán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Venom1986 #2
    Persze hogy ennyi a hülye bevétele a tv2-nek mikor ők és a másik,az rtl klub,uralja az egész el*****et csatornákat!
  • Radnix #1
    Nem kis summa
    De ez a reklámokból van
    Utálom a reklámokat.