Ötvös Tibor

Filmen a Fear Effect

Még csak hétfő van, de már meg is érkezett az e hétre ígért feldolgozás. Ezúttal a nagysikerű Fear Effect című konzolos akciójáték került terítékre.

Egyre-másra árasztanak el minket a sikeres játékokból készített filmek. Ezek azonban - kevés kivételtől eltekintve - nem tudják hozni a várt szintet és csúfosat buknak (lásd Doom vagy Uwe Boll összes).

A legújabb "áldozat" szerepét a konzolokon hatalmas sikert aratott Fear Effect tölti be. A filmnek már rendezője is van. Szerencsére az Eidos észhez tért és visszavette a film készítésének jogát Mr. Boll-tól és a direktori széket Jackie Chan házi rendezője, Stanley Tong foglalhatja el. Az ő nevéhez fűződik többek között az Első csapás és a Balhé Bronxban is.


A filmet a tervek szerint 2008 elején mutatják be a mozikban, a kiszabott költségvetés pedig alig éri el a 25 millió doillárt. A Fear Effect első része még PlayStationra jelent meg 2000-ben. A kritikusok egyből dobálták rá a jobbnál jobb pontszámokat. A játék rajzfilmes megjelenítésével és alig leplezett leszbikusságával rögtön világsiker lett és így pontosan 1 évvel később már követte is a következő rész Retro Helix alcímmel.

A kettes PlayStationra is elkezdődtek az Inferno alcímmel ellátott harmadik epizód munkálatai, ám azt végül törölték. Az SCI jelenleg a Nextgen részen dolgozik, mely a filmmel egyidőben kerül a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!